Şimdi Ara

FIREFOX'UN AMACI NE !!!! NEREYE KOŞUYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tarayıcı piyasasının yüzde beşine sahip olan açık kaynak kodlu Mozilla Firefox, yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bir araştırma şirketinin raporuna göre, Firefox'un sitesini Mart ayı boyunca sadece ABD'den 2.6 milyon kişi ziyaret etti.


    Bahsi geçen 2.6 milyon kişiyi ev ve işyerinden bağlanan kişiler oluşturuyor. Nielsen isimli araştırma şirketinden çıkan sonuçlara göre bu rakam geçen Haziranda 795 bindi. Mart ayı rakamları Şubat rakamlarıyla karşılaştırıldığında ise ortaya 1.6 milyonluk bir artış çıkıyor. Firefox'un kullanıcı sayısının ve çektiği ilginin günden güne artmasının arkasında güvenli, basit, kullanışlı ve zengin özelliklere sahip olması gösteriliyor.

    Bu durum pek çok ticari Microsoft rakibinin işine geliyor. Bazı şirketler Internet Explorer'ın prestij kaybından ve artan Firefox popülaritesinden faydalanmaya çalışıyor. Bu şirketlerden birisi de IBM. IBM'in geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başlayan bazı reklamlarında sunucu yazılımlarını yönetmek için programcılara Firefox'u kullanmasını öneriyor. Ayrıca söylentilere göre, Google, kendi Web tarayıcısını geliştirmek için Firefox'un önde gelen programcılarından bazılarını işe almış bulunuyor.

    Tek sorun 'uyum'

    Her ne kadar Firefox için her şey yolunda gözükse de bazı problemler bulunmuyor değil. Bunlardan birisi ve en önemlisi optimizasyon. Internet Explorer ve Netscape arasında 90'ların sonunda gerçekleşen 'tarayıcı savaşı' sonunda, Internet Explorer ayakta kalmış ve neredeyse piyasanın tamamını ele geçirmişti. Çeşitli araştırmalar son zamanlarda prestij kaybetse de Internet Explorer'ın hala tarayıcı piyasasının yüzde 90'ını elinde tuttuğunu gösteriyor. Bu durum, bazı sitelerin özellikle Internet Explorer'a göre ayarlanmasının ana nedeni. Özellikle bankacılık sitelerinde baş gösteren bu uyum/uyumsuzluk, Firefox'un önündeki en ciddi engel olarak kendini gösteriyor.

    Microsoft şu sıralar uzun zamandır eksikliği hissedilen yeni bir Internet Explorer sürümü üzerinde çalışıyor. Microsoft geçtiğimiz haftalarda yeni Internet Explorer'ı Longhorn işletim sisteminden önce piyasaya süreceğini açıklamıştı. Uzmanlara göre bu ani değişikliğin sebebi Longhorn işletim sisteminin piyasa çıkışının ertelenmesi ve en önemlisi Firefox tehdidinin günden güne yoğunlaşarak artması. Firefox'ta bulunan ve Internet Explorer'ın yeni sürümünde olması beklenen özellikler arasında sekmeli pencere (tabbed browsing), geliştirilmiş Cascading Style Sheet, Portable Network Graphics ve Really Simple Syndication (RSS) bulunuyor.

    (Hürriyetim)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.