Şimdi Ara

Findeks'te Kredi Kartı Geçmişinin Önemi ve Kart Değişikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Findeks raporunda bildiğiniz üzere mevcut kredi kartlarımız ve hangi tarihten beri bunların kullanıldığı listeleniyor. Okuduğum kadarıyla kredi kartımızın yaşının fazla olması da puanlamaya pozitif etki eden faktörlerden.


    En eski kartım maalesef aidat talep eden bir kredi kartı, bunu kapatıp aidatsız olan versiyona geçiş yapmak istiyorum gene aynı bankada.


    Sorum şu: Findeks raporunda eski kart kapansa dahi aynı bankadan başka kartı çıkarttığımda kartın yaşı sıfırlanır mı?


    Şimdiden teşekkürler.




  • freakism F kullanıcısına yanıt
    Tabiki sıfırlanmaz önemli olan fiziksel kart değildir. Banka size bir limit tanımlıyor. Bu limiti periyodik olarak kullanabileceğiniz bir kredi gibi düşünün. Bu limiti önce aidatlı sonra aidatsız kartla kullansanız bile krediyi kullanıp ödemesini yapmış oluyorsunuz. Kartı sadece ödeme yaparken kullandığınız bir araç gibi düşünün. Alışveriş yaparken size özel tanımlanan kredi ile alışveriş yapıyorsunuz. Bu kartın başta aidatlı sonra aidatsız kart olmasının bir önemi yoktur. Kartın yaşı sıfırlanmaz. Ödeme performanslarınız silinmez. Ama size tavsiyem aidatsız karta başvurup kart elinize ulaştıktan sonra aidatlı kartı iptal etmeniz. Aidatsız kart size ulaşmadan aidatlı kartı iptal ederseniz kredili ürününüz kapanmış oluyor. Gerçi ürün kapanıp yeniden açılsa bile yine kartın yaşı sıfırlanmaz ama yine de uğraşmamak için önce aidatsız karta başvurun o kart elinize ulaştıktan sonra aidatlı kartı iptal edebilirsiniz.




  • Aynı şekilde düşünüyordum ancak teyit alamamıştım. Bu tip konulara hakim değil çağrı merkezindeki arkadaşlar genel olarak, aidatsız kartı aktive edene kadar diğerini kapatmayacağım.


    Detaylı cevap için çok teşekkür ederim.

  • freakism F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim yardımcı olduğuma sevindim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C951CE3E2 -- 30 Ocak 2023; 12:36:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.