Şimdi Ara

Findeks notum Çakıldı ! (1310'dan 1505 yükseldi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
336
Cevap
19
Favori
38.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zvjezdan kullanıcısına yanıt

    Puanın her ödeme yapıldığında yükselmesi gerekmiyor. Risk oluşturan unsur olduğunda ödeme yaparak riski ortadan kaldırınca biraz yükselme olabilir.

  • Hocam bilmediğimden soracağım,


    Bu bireysel paketi alınca günlük olarak kredi kartı, krediler, yatırım ürünlerini vs. sahip olduğum şeyleri ve kredi notumu günlük olarak güncel alabiliyorum, sadece risk raporunu 12 adet yani ayda 1 tane alacak şekilde alıyorum değil mi?


    Eğer öyleyse bankadan kredi notu çıkarmak yerine Findeks'ten yıllık paket yapmak çok daha mantıklı, günlük olarak güncel bakabiliyorum oluyor.


    Doğru mu?


    @Saiph

  • Kartınızla vade farksız 9 taksit olarak alabiliyorsunuz. Ben Klasik paketten aldım borç durumlarımı takip etmek için kullanıyorum işimi görüyor. Kredi notunu güncel olarak görebiliyorum ve aylık risk raporu veriyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brotha

    Hocam bilmediğimden soracağım,


    Bu bireysel paketi alınca günlük olarak kredi kartı, krediler, yatırım ürünlerini vs. sahip olduğum şeyleri ve kredi notumu günlük olarak güncel alabiliyorum, sadece risk raporunu 12 adet yani ayda 1 tane alacak şekilde alıyorum değil mi?


    Eğer öyleyse bankadan kredi notu çıkarmak yerine Findeks'ten yıllık paket yapmak çok daha mantıklı, günlük olarak güncel bakabiliyorum oluyor.


    Doğru mu?


    @Saiph

    Yatırım ürünleri değil kedili ürünleri günlük borç ve hareketleri premium paket alırsan takipci, danışman hizmeti ve 12 aylık her ay findeks raporu klasik paketi alırsan günlük hareket ve 12 aylık findeks raporu oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Teşekkürler anladım şimdi


    @Saiph @metin0

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Bu durum düşük limitli kartlar için de geçerli mi? iki tane öğrenci kartım var, bin ve iki bin limitli. Bu limitler genelde fulleniyor. Üçüncü kartım ise 31k limitli. Toplam limit borç oranım yüzde 10-30 arasında oluyor. şu öğrenci kartları yüzünden puanım düşüyorsa çok üzülürüm.


    Öyle bir durum varsa ekstre kesilmeden para atıp borç oranını yüzde 40 altında mı tutmak lazım, yoksa hiç mi yüzde 40'ı geçmeyeceğiz?

  • CoolSnow kullanıcısına yanıt

    Hocam selamun aleyküm.

    Sana bir soru soracağım Risk nedir? 1000 TL mi risk yoksa 30.000 TL mi Risk ?


    Sorunun cevabını bilsekte Risk oluşturmadığı için %80 kullanabilirsin. Öğrenci kartı varken ortak limitle kredi kartı alabilir aidatlı aidatsız hiç fark etmiyor. Yeni kartını kullanmanı eski kartını kapatmanı tavsiye ederim. Limitlerin tamamını kullanmayı bırakmanı alışkanlık haline getirmemeni önerebilirim.


    Limiti düşük ve öğrenci kartların çok eski olursa benim findeks notumdan seninki daha yüksek olabileceğine emin olabilirsin. Kafana takılan ne varsa pm den sorabilirsin.

     

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Aleyküm selam,


    Tabiki 30.000₺ daha riskli gözüküyor fakat risk hesaplaması saçma bir algoritmanın elinde.


    İlk kredi kartımı 18 yaşıma girer girmez alıp kullanmaya başladım. Aidatsız işte üniversiteli kartıydı. Sonrasında maximum genç çıkınca onu da aldım. Bankaya ne kadar gelir gösterirsem göstereyim müşteri limitim 2k yı geçmedi. En eski kartım aidatsız işte üniversiteli ve hala kapatmadım, kampanyası artık olmadığı için kullanmıyorum ama öyle duruyor.


    Sadece bu kartlarla kredi notum 2 yılda 1478'e çıktı. Her şey vakıfbanka bulaşıncaya kadardı. Vakıfbank kredi kartı aldıktan sonra (istemeden) puanım 1302'e düştü. 5 ay sonra hiç kullanmadığım bu kartı kapattım. sonrasında puanım 1340-1400 arasında oynadı. Bu yaz iki farklı yerde çalışıyordum (aynı anda iki maaş). Akbank hesabı açtım ve çok yüksek limitli KMH ve kredi kartı verdiler. Öncesinde kredi çeşitliliğim olsun diye banka kampanyalarıyla faizsiz 2-3k lık krediler almıştım. Ve nasıl olduysa şuan puanım 1216'ya düştü (sanırım Akbank'tan aldığım yüksek KMH limiti yüzünden).


    Amacım önümüzdeki yaza puanı toplayıp konut kredisi çekebilecek konuma gelmek. Gencim, günde 22 saat çalışabilirim (üç maaş~40k). Enflasyon yüzde 100'leri geçiyorken bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. 200-300k teminatla 1-1.5 milyonluk konut alsam ve enflasyon birkaç yıl daha yüzde 200 gitse o bir konutu 5 konuta çıkarırım. Sonrasında da erkenden emeklilik hayatına geçerim, dişimi sıkarak 22 saat çalıştığım zamanların acısını çıkarırım :)





  • Bugün yeni kredi kartımı sisteme girmişler, 1530 puanım varken birden 1290 olarak güncellemişler. Bunun sebebi ne olabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 23 Aralık 2022; 16:18:57 >
  • Brotha B kullanıcısına yanıt

    Kartınız yeni olduğu için risk taşıyor o sebeple düşüş olmuştur.

  • metin0 kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam da 240 puan az da değil, tekrardan yükseltmek aylar sürecektir benim için.


    İlginç bir algoritması var.

  • Brotha B kullanıcısına yanıt

    Hocam pm den konuşalım findeks raporunu gönderir misin. 1 kmh ve kredi kartı açıldığında geciken ödemen ve risk oluşturacak borcun yoksa %5 kredi kartı için %5 de kmh için düşmesi gerekiyor sadece % 5 - 7 arası da düşebilir.

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    ''Eski kredi kartını kapattığında findeks üzerinde kapalı ürünlerinde duruyor tekrar aynı bankaya başvuru yaptığında ödemelerin kaldığın yerden devam ediyor.''


    Hocam benim findeks kapalı ürünlerde akbanktan 2013 yılında alınıp 2017 yılında kapatılmış bir kartım var. Bunu tekrar açtırmak istesem, ne yapmam lazım ? Açılış 2013 olarak sistemden devam eder mi acaba ?

  • erha-n kullanıcısına yanıt

    Yeniden açabilirsin yeni ürün açılışı gibi raporlasa da findeks notunu düşürmez. Tek yapman gereken başvuru yapmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart limitlerim 143 bin,
    Eksi hesaplarım 70 bin civarında.
    Kartların hepsi hemen hemen boş, biraz kullandım yani. Eksi hesaplarda olduğu gibi duruyor. Findeks puanını etkiler mi bu durum?
    Kredi kartlarında borç/limit oranım %5 falan. Kartların limitleri 80-43-21 diye gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferber -- 27 Aralık 2022; 21:4:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ferber F kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba


    80.000 TL olan kredi kartını 40.000 TL ye kadar borçlandırabilirsin. Risk oluşturmaz

    43.000 TL olan kredi kartını 21.000 TL ye kadar borçlandırabilirsin. Risk oluşturmaz

    21.000 TL olan kredi kartını 10.000 TL ye kadar borçlandırabilirsin. Risk oluşturmaz


    Kısacasına yarısına kadar kartlarını kullanabilirsin. Kmh gelirsek kullanmadığın sürece risk oluşturmaz. Mesela 15.000 kmh

    2000 - 3000 bin borçlandırman risk oluşturmaz. Senin limitin yüksek olduğu için yüksek rakamlara kadar risk oluşturmaz. Kmh zorda kalmadıkça kullanmamakta fayda var.


    Senin findeks notunun düşmesini için yeni ürün alman, borcu ödememen veya 40.000 TL'den fazla borçlandırman gerekiyor. Findeks notun uzun süreler sabittir.  


    Yüksek limitli kredi kartları ödendiği sürece yüksek rakamlara kadar risk oluşturmaz. Bu harika bir şey değil mi ya. Riskin kalkması ve findeks notunun yükselmesi zaman alabilir. Çok yaşlı ürünü % 90 borçlanırsan risk oluşmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 28 Aralık 2022; 1:28:13 >




  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Yeni KMH açılışları puanı düşürüyor mu hocam?

  • Ellie_Williams kullanıcısına yanıt

    Her ürün açılışı % 5 düşürüyor. Risk kalkana kadar yükselmiyor.

  • Saiph kullanıcısına yanıt

    Kmh'yi neden limit kullanım oranını %50 tavsiye etmiyorsun hocam?

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.