Şimdi Ara

Finansbank Enpara [ANA KONU] (1003. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.191
Cevap
502
Favori
1.245.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10011002100310041005
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DiagraM kullanıcısına yanıt
    hayır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • enpara dan kredi çekince hayat sigortasını iade alabiliyor muyuz?

  • defalarca denememe rağmen bir türlü kredi kartı limiti arttırmamışlardı. akbank 250k limit verirken enpara 25k limit veriyordu.

    biraz önceki denememde gelirimi abartarak 180k yazıp 50k limit istedim. ve onaylandı.

    eğer limit vermiyorsa 15 günde bir deneyin ve gelirinizi yüksek gösterin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicengiz32 -- 1 Mart 2024; 10:5:36 >
  • Yakında NFC ile ödeme gelecekmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: feedyourhead.

    Yakında NFC ile ödeme gelecekmiş.

    Enpara kredi kartı için zaten var bu özellik encard yani banka kartları için gelecek ki zaten belirtmişler de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Can851 kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı için de Encard adı kullanılıyor sanıyordum. Bende olmadığı için öyle varsaymışım...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feedyourhead.

    Kredi kartı için de Encard adı kullanılıyor sanıyordum. Bende olmadığı için öyle varsaymışım...
    Encard banka kartına verilen isim kredi kartında dediğim gibi bayadır var bu özellik sonunda encard a da getiriyorlar güzel gelişme enpara için büyük bir gelişme daha doğrusu 😃

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Can851 kullanıcısına yanıt

    Uber kampanyasına ne demeli peki hocam gerçekten müthiş bir kampanya olmuş ne de olsa her gün biniyoruz.

  • CardoMann kullanıcısına yanıt
    Bu bizi asar ayin enparalisi ve kart borcun 10 bin tl olmali diyor uber kullanmak icin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CardoMann kullanıcısına yanıt
    10.000 harca diyor karşılığında ben sana 100 lira vericem diyor.

    yani türkce meali
    350₺ ben kazanıcam bunun 100’ü sana 250’si bana.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya 10.000 tl harcamayı geçtim hadi, Uber kaç kişi kullanıyor. Uber kullanların kaçında enpara kk var. Kampanya yapmış olmak için yapılmış kimseye bir faydası yok.

  • CardoMann kullanıcısına yanıt

    Enpara'nın 6 milyon müşterisi var. Türkiye nüfusu 80 milyon, banka müşterisi olabilecek kişi sayısı 40 milyon civarında. 40 milyonda 6 milyon çok önemli bir örneklem. Uber Türkiye'de hangi oranda kullanılıyorsa Enpara müşterileri de en az o oranda kullanıyor Uber'i. Siz kullanmıyor olabilirsiniz ama kullanan kişi sayısı hiç az değil, az olsaydı Uber Türkiye'de devam etmezdi zaten. Enpara, müşterilerinin Uber'i kullandığını gördüğü için kampanya yapıyor, yoksa niye uğraşsın veya Uber Enpara ile niye iş birliği yapsın?


    Kahve kampanyası geliyor yakında. En az bir kampanya daha gelecek gibi, ama net değil.

  • Parasetamol1903 P kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık on yıldır Enpara müşterisiyim. Enpara'yı ana bankam olarak kullanıyorum. Enpara'nın neredeyse bütün kampanyaları İstanbul'da yaşayanlara ve hatta plaza çalışanlarına hitap ediyor. Bütün harcamalarımı kart kampanyalarına göre ayarlayan biriyim, bu iş artık bir yaşam biçimi oldu benim için. Enpara'nın Kidega (kitap) kampanyası haricinde herhangi bir kampanyası maalesef bana hitap etmedi bu zaman dilimi içinde. Ortalama bir Türk yurttaşıyım ama on yıllık zaman dilimi içinde herhangi bir kampanyaya katılamamış olmam benden mi kaynaklanıyor, bilemiyorum.


    6 milyon örneklemin çok büyük bir kısmı plaza çalışanları ve otuz yaş altı ise kampanyalarınız hedef kitlenize göredir. Ama ben böyle olduğunu düşünmüyorum.


    Peki kampanya memnuniyetsizliğime rağmen neden Enpara'yı ana banka olarak kullanmaya devam ediyorum? EFT-havale ücretsiz uygulaması ile piyasadaki büyük oyunculara verdiği mesaj, mobil uygulamasının çok basit ve işlevsel olması, para transfer limiti artırma vb. herhangi bir işlem için şubeye gitme şartı koşmaması gibi basit ama insan odaklı anlayışından dolayı Enpara'yı kullanmaya devam ediyorum.





  • uzaypatronu kullanıcısına yanıt

    Bugün mevcut fonlama ve kredi kartı faizleri dikkate alındığında herhangi bir bankanın kredi kartını kullanan bir müşteri ayda toplam 10.000 TL harcayıp (harcamanın ay başından sonuna kadar peyderpeyi yapıldığını varsayalım) bunun da tamamını ekstresi kesildikten sonra son ödeme tarihine kadar öderse o banka bu kredi kartından ortalamada 50-100 TL arasında bir aylık kar elde eder, operasyonel maliyetler hariç. Operasyonel ve batık kredi kartı maliyetlerini de dahil edersen neredeyse başabaş noktaya gelir. Enpara kredi kartında aidat da yok üstelik. 350 TL kazanç yok özetle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parasetamol1903 -- 6 Mart 2024; 20:49:11 >
  • Parasetamol1903 P kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış anlamayın ama yaklaşık 6 yıldır enpara müşterisiyim nerdeyse hiçbir kampanyadan faydalanamadım çünkü fatura talimatım yok. Sadık müşterilerini ödüllendiriyor diyorsunuz ama enparanın sadıklık anlayışı fatura talimatı. Nerdeyse her ay 10kya yakın ekstre ödemem var ama otomatik faturaya kafayı fena halde takmış enpara. Zaten sadece bir tane telefon faturam var onu da inadına taşımayacağım enparaya zaten taşısam da bi şey fark etmiyor 2-3 tane istiyorsunuz. Kahve kampanyası gelecek diyorsunuz ona da fatura talimatı isteyeceksiniz muhtemelen. Bir çok insan transfer ücretsiz ve taksit yapıyor diye kullanıyor ve bu kullanım senaryosunda kampanya şartlarını sağlamak mümkün değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parasetamol1903 P kullanıcısına yanıt

    hayır öyle bir durum söz konusu değil.


    BKM'nin ilan ettiği takas komisyon oranı 3,36%dır.

    Vergisiz 3.19%

    yani 10.000TL bir müşteri harcama yaparsa ister ekstre kesimine yakın ister ekstre başında (farketmez) bu oran üzerinden bankaya getiri sağlar.

    operasyonel maliyetler hariç..


    ancak batık krediler /tahsilatı sağlanamayan ödemeler konusunda haklısınız kar oranını düşürür.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaypatronu -- 6 Mart 2024; 20:56:40 >




  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Son paragrafta Enpara'nın değer önerisini harika özetleşmişsiniz. Enpara tam olarak o zaten ve siz de o yüzden kullandığınızı belirtmişsiniz. Keşke kampanyalar size de hitap etseydi ve daha mutlu bir şekilde kullanabilseydiniz. Ama müşterilerinden tek kuruş komisyon geliri elde etmeyen bir banka olduğunu unutmamak lazım Enpara'nın. O yüzden kendi özünden şaşmamak için kendi gerçekleri çerçevesinde hareket etmek zorunda.

  • Parasetamol1903 P kullanıcısına yanıt

    Şaka gibi ülke, gelmiş banka çalışanı kendi çalıştığı banka için "müşterilerinden tek kuruş komisyon geliri elde etmeyen bir banka" filan diye yazıyor. Cahil olsak banka zararına çalışıyor diye düşüneceğiz.

    Komisyon gelirin yoksa uber ile neden kampanya yapıyorsun , sizin maaşlardan kesipmi kampanya bütçesi açıyor bank :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaypatronu kullanıcısına yanıt

    10.000 TL'nin zaman değeri (fonlama maliyeti) var. Banka o 10.000 TL'yi sizi fonlamak yerine atıyorum faiz geliri elde edeceği bir enstrümana da yönlendirebilirdi ve gelir elde ederdi.


    Şöyle düşünün, benim 10.000 TL param var ve siz benden ay başında 10.000 TL borç istediniz, ay sonunda da borcunuzu 10.000 TL olarak bana geri ödediniz. Bu parayı ben size vermeseydim günlük faize yatırıp faiz geliri elde edecektim ama size verdiğim için bu geliri elde edemedim. İşte bu fonlama maliyetidir. Ama bunun karşılığında BKM bana bir miktar takas komisyonu verdi.


    "Kredi kartı karı = Takas komisyonu - fonlama maliyeti - operasyonel giderler - batık krediler" şeklinde hesaplanır kabaca.

  • curky C kullanıcısına yanıt

    Banka gelir elde etmiyor demedim. Komisyon geliri elde etmiyor dedim. Enpara gibi masrafsız bankalar net faiz geliri üzerinden operate ederler, o yüzden diğer bankalarla aynı şartlarda değerlendirmemek lazım demek istedim.

  • 
Sayfa: önceki 10011002100310041005
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.