Şimdi Ara

Finans Kredi Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ziraat Bankası Kredi Notu Öğrenme

    İnternetten Ziraat Bankası İle Kredi Notunuzu Sorgulayın

    Günümüzde kişilerin mali performanslarını göz önüne seren en önemli veri hiç tartışmasız kredi notu puanlarıdır. İlk olarak Kredi Kayıt Bürosu tarafından bankalarca kullanılan kredi başvurularında referans olması açısından hayata geçirilen Findeks kredi notu günümüzde araç kiralamadan taksitli akıllı cep telefonu satışlarına kadar farklı pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu konumuzda ise internetten ziraat bankası kredi notu (Puan Sorgulama) sorgulama işlemini nasıl gerçekletirebileceğiniz olacak.

    Devam edersek, bu nedenle kredi skoru ortalamasının mümkün olan en yüksek seviyede tutulması oldukça önemlidir. Kredi notunu bilmeyen kişiler ise Findeks kredi notu sorgulama hizmetini kullanarak not ortalamalarını öğrenme imkânına sahiptir. Bu hizmet için Findeks kredi notu sorgulama ücreti tahsil edilmekte olup en uygun olarak bu hizmeti satın alabileceğiniz kanallardan biride Ziraat Bankası olarak öne çıkmaktadır.

    Kredi Puanı Sorgulama’da Ziraat Bankası Ayrıcalığı

    Kredi notu sorgulama Ziraat üzerinden de yapılabilmekte olup diğer bankalara oranla daha uygun ücretle gerçekleştirilmektedir. Örneğin Garanti Bankası kredi notu sorgulama ücreti olarak 10 lira talep ederken Ziraat Bankası kredi notu sorgulama ücreti olarak sadece 8 lira talep etmektedir.

    Kredi notu sorgula hizmetinden yararlanmak isteyen kişiler Ziraat Bankası internet şubesi, Ziraat Bankası ATM ve şubeleri üzerinden bu işlemleri gerçekleştirme hakkı bulunmaktadır. Krediler menüsünün hemen altından ulaşabileceğiniz kredi notu sorgulama linkini kullanarak KKB Risk Raporu alabileceğiniz gibi kimlik belgeniz ile Ziraat Bankası şubeleri üzerinden de not ortalamanızı öğrenmeniz mümkündür.

    Ziraat Bankası müşterisi iseniz bu durumda Ziraat Mobil Şube ve Ziraat İnternet Şubesi kanallarına kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yaptıktan sonra krediler kategorisine giriş yapmanız gerekmektedir. Çek ve Risk Raporu linkine tıklayarak ulaşabileceğiniz menü üzerinden kimlik numarası, isim ve rapor detayı alanlarını eksiksiz olarak doldurarak kredi notu sorgulama işleminizi tamamlamış olursunuz. Ardından raporunuz tarafınıza SMS olarak gönderilir ve ekranda kredi notu bilginiz gösterilir. Buna ek olarak Ziraat Bankası şubeleri üzerinden de kimlik belgeniz ile başvuruda bulunarak kredi notu sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz

    Kredi Skoru ( Notu ) Neden Önemlidir Ve Neden Bilmeliyiz ?

    Aslında pek çok kişi sadece kredi kullanırken kredi notu ortalamasına ihtiyaç duyulacağını düşünmektedir. Oysaki günümüzde kredi notu puanı araç kiralamadan, taksitli beyaz eşya satışlarına, Turkcell akıllı cep telefonu satışlarından taksitli mobilya satışlarına kadar farklı pek çok alanda referans olarak kullanılmaktadır. Kişinin mali karnesi olarak ta tabir edilen kredi notu puanı ne kadar yüksek olursa bu kişinin o kadar güvenilir olduğunu göstermektedir. Bu nedenle kişinin düzenli olarak kredi notu takibi yaparak kendi puanını bilmesi, kredi notunun düşmemesi için gerekli önlemleri alarak kredi notu yükseltme teknikleri uygulaması gerekir.
    Finans Kredi Rehber

    Kredi Notunu Arttırmak İçin Neler Yapmak Gerekir ?

    Yapmış olduğunuz Ziraat Bankası kredi puanı sorgulama işleminin ardından kredi notu 1200 puanın altında çıktıysa bu durumda düşük kredi notu ortalaması sınırında olduğunuz kabul edilir. Bu nedenle gerek bankalardan kredi kullanırken rahat kredi onayı almak gerekse de taksitli ve vadeli borçlanmalarda zorluk yaşanmaması adına kredi notunun mümkün olduğunca yüksek tutulması gerekir. Kredi notumu nasıl arttırırım ?sorusuna yanıt arayan kişiler için öneriler şunlardır;
    -Bankalara olan borçlarınızı düzenli olarak ödeyin ve asla gecikmeye düşmeyin.
    -Mümkün olduğunca harcamalarınızı banka üzerinden gerçekleştirin. Harcamalarınızı kredi kartınız ile ya da banka havalesi, EFT’si ile gerçekleştirin.
    -Hesabınızdan otomatik ödeme talimatı verin ve tüm fatura, kira ödemesi, okul taksiti gibi düzenli ödemeleri banka hesabınız üzerinden yapın. Ancak kredi skoru seviyenizi olumsuz etkilememek için mutlaka faturaların son ödeme tarihi geçmeden ödeme yapın.Kredi kartı borcunuzu son ödeme tarihi içerisinde toplam borç tutarı olarak yatırmaya özen gösterin.
    -Elinizde bulunan nakit parayı banka hesabında tutun. Bankada olan mali varlığınız güçlendikçe kredi notu ortalamanız da yükselecektir. ---Gereksiz yere kredi kullanarak bankalara olan borcunuzu yükseltmeyin. Bankaya olan borcunuz arttıkça kredi risk limitiniz yükseldiği için kredi notu ortalamanız otomatik olarak düşecektir. Bu nedenle kefil olmakta aynı anlama geldiği için yüksek tutarlı kredi kullanmak gibi bir niyetiniz varsa asla bankaya olan borçlanma tutarınızı gereksiz krediler ve harcamalar ile doldurmamaya özen göstermeniz gerekir. -- Bankacılık işlemlerini ve bankacılık ürünlerini düzenli olarak kullanmakta uzun vadede kredi notunu yükselten taktikler arasında yer almaktadır

    Ziraat Bankası Kredi Notu Öğrenme Ve Sorgulama Nasıl Yapılır ? ( Resimli Anlatım )

    Ziraat Bankası internet şubesi ile bahsetmiş olduğumuz bilgi hizmetini almak için internetten Ziraat Bankası adresine girerek giriş yapmalısınız. Web şubesine giriş yaptıktan sonra sistem içerisinde yer alan sorgulamalar başlığı altından Risk Sorgulama butonunu tıklayarak alt kısımda açılacak olan hemen sorgula butonuna tıklayacağız. Daha sonra sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde girdikten sonra güncel kredi notunuzu sorgulayabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmak adına internet şubesinden almış olduğumuz tıklama butonunun resmini aşağıda görebilirsiniz.
    Finans Kredi Rehber

    İnternette karşılaşmış olduğum eski bilgilerin yanlış olduğunu görerek sizlere en doğru bilgileri aktarmak istedim. Ziraat bankası 2 TL gibi bir rakama kredi notu sorgulama kesinlikle yapmamaktadır. Güncellenen fiyat bilgisini sizlere yukarıda paylaşmıştık. Gün içerisinde İnternet şubesine girerek talep ettiğiniz raporu sizin için saklanan risk raporları kısmından dilediğiniz kadar indirip çıktı alabilirsiniz. Fakat farklı günlerde kredi notunuzun değişme olasılığı olacağından, yeni rapor talep etmeniz durumunda aynı ücret hesabınıza tekrar yansıtılacaktır.

    Sorgulama Ücreti Ne Zaman Tahsil Edilir ?

    Yapılan sorgulamanın ödemesi siz sorgulama yapar yapmaz hesabınızdan kesilmez, bankanın devamlı müşterisi olduğunuzdan ziraat bankası hesabınızdan gün içerisinde tahsil edilecektir. Ziraat bankasının güncellenen web sitesi ve internet şubesi ile kredi puanı sorgulama ve benzeri tüm işlemlerinizi çok rahat ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer herhangi bir sorun yaşarsanız ziraat bankası müşteri hizmetleri numarası olan 444 00 00 ya da 0850 220 00 00 numaralı telefonlardan müşteri temsilcilerinden destek isteyebilirsiniz.

    Finans kredi sorgulamaları ve finans sorularınız için .bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.kredi notu sorgula



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.T -- 21 Mayıs 2019; 16:33:0 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.