Şimdi Ara

Film upload hakkında bir sorum var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Youtube'ye film yükleyip sitemde embed edip izletsem bir sakıncası olurmu? Filmin youtubeden silinmesi söz konusu olrmu? başıma gelebileek tehlikeler varmı varsa neler

    mesela 1080p bir film koydum diyelim..



  • quote:

    Orijinalden alıntı: İSTİKLALSANCAK

    Youtube'ye film yükleyip sitemde embed edip izletsem bir sakıncası olurmu? Filmin youtubeden silinmesi söz konusu olrmu? başıma gelebileek tehlikeler varmı varsa neler

    mesela 1080p bir film koydum diyelim..

    Telif hakkı ihtarı ile ilgili temel bilgiler
    YouTube, eksiksiz ve geçerli kaldırma talepleri aldığında söz konusu içeriği kaldırır. İçerik kaldırıldığında, yükleyen kişinin hesabına bir ihtar yapılır.

    Üç defa telif hakkı ihtarı alırsanız, hesabınız askıya alınır ve hesabınıza yüklediğiniz tüm videolar kaldırılır. Hesapları askıya alınmış kullanıcıların yeni hesap oluşturması yasaktır.

    Telif hakkı ihtarları ile ilgili kısa bilgiler

    Bir telif hakkı ihtarı alındığında özel YouTube özelliklerine erişiminiz kısıtlanabilir.
    Telif hakkı ihtarları çoğu zaman, bir videonun engellenmesine neden olabilen İçerik Kimliği eşleştirmeleri ile karıştırılır. Ancak bunlar aynı şey değildir.
    Aldığınız ihtarla ilgili bilgileri hesabınızın Telif Hakkı Bildirimleri bölümünde görebilirsiniz.
    İhtar alan bir videoyu silmenin söz konusu ihtarı ortadan kaldırmayacağını lütfen unutmayın.


    Telif hakkı ihtarını çözme ve hesabınızı tekrar iyi duruma getirme:

    İhtarın süresinin bitmesi için altı hafta beklemeniz gerekebilir. Telif Hakkı Okulu'nu tamamladığınız ve söz konusu altı ay içinde başka telif hakkı ihtarı almadığınız takdirde ihtar geçersiz olur.
    Videonuzla ilgili hak talebinde bulunan kişiden, telif hakkı ihlaliyle ilgili talebi geri çekmesini isteyebilirsiniz.
    Videonuz yanlışlıkla kaldırılmışsa, hak ihlalinde bulunduğu yönündeki iddia yanlışsa veya adil kullanıma uygunsa bir karşı bildirim gönderebilirsiniz.

    YouTube adil kullanım olup olmadığı konusundaki belirlemeyi kendisi yapmaz. Adil kullanım, mahkemeler tarafından dava bazında belirlenir.


    Telif hakkı sahipleri, YouTube'da içeriklerini kolayca tanımlamak ve yönetmek için İçerik Kimliği'ni kullanırlar. YouTube'a yüklenen videolar taranarak, içerik sahiplerinin bize gönderdiği dosyaları barındıran bir veritabanı ile karşılaştırılır. İçerik Kimliği, videonuz ile bu veritabanındaki bir dosya arasında bir eşleşme belirlediğinde içerik sahibinin seçmiş olduğu politikayı uygular. İçerik sahipleri aşağıdaki politikaları seçebilir:

    Para kazanma: Videonuzda veya videonuz başlamadan önce, sizin etkinleştirmediğiniz bazı reklamlar görünüyorsa, içerik sahibi Para Kazanma politikası uygulamıştır.
    Engelleme: İçerik sahibi Engelleme politikası seçmişse, videonuz ya YouTube'da görüntülenmez ya da sesi devre dışı bırakılarak görüntülenir. İçerik sahibi videonuzdaki içeriğin bazı ülkelerde görüntülenmesini, bazılarında ise görüntülenmemesini sağlayabilir. Siz videonuzu göremez veya sesini duyamazken, başka bölgelerdeki kullanıcılar görüntüleyebilir ve videoyla her zamanki gibi etkileşimde bulunabilir. Mesajlarım bölümündeki Yorumlar sayfasında bulunan yorumları ise görüntüleyebilir, yönetebilir ve yanıtlayabilirsiniz.
    Takip Etme: İçerik sahibi bir Takip Etme politikası seçmişse, videonuz bundan etkilenmez. Ancak görüntüleme istatistikleri içerik sahibinin YouTube Analytics hesabında görünür.
    Bu politikaların ülkeye özgü olabileceğini de lütfen unutmayın. Bir video belirli bir ülkede para kazandırırken, başka bir ülkede engellenmiş veya takip ediliyor olabilir.

    İçerik Kimliği eşleşmelerinizi nasıl kontrol edersiniz?

    Tüm İçerik Kimliği eşleşmelerinizi hesabınızın Telif Hakkı Bildirimleri bölümünde görebilirsiniz. Videonuz tüm dünyada engellenmişse, hesabınızın durumu olumsuz yönde etkilenir ve belirli özelliklere erişemeyebilirsiniz.

    Videonuza ilişkin İçerik Kimliği eşleşmesinin doğru olduğunu düşünüyorsanız, bunu kabul edip devam edebilirsiniz. Ancak sistemin videonuzu yanlış tanımladığını düşünüyorsanız, eşleşmeye itiraz edebilirsiniz.

    Videonuzla ilgili “bir veya daha fazla müzik yayın hakları toplama kurumu” tarafından hak talebinde bulunulduysa, toplu hak yönetimi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.


    İçerik Kimliği'ni nasıl kullanabilirim?

    İçerik Kimliği'ne sadece belirli içerik sahipleri erişebilir. YouTube kullanıcı topluluğu tarafından sık sık yüklenen içeriğin önemli bir kısmının özel haklarına sahip değilseniz, İçerik Kimliği muhtemelen sizin için doğru seçenek olmaz. Ancak, içeriğinizin bu ölçütlere uygun olduğunu düşünüyorsanız, başvuru yapabilirsiniz.





    Kaynak : YouTube.

    Saygılar :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.