Şimdi Ara

FİFA'yı mail yağmuruna tutuyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FİFA'yı mail yağmuruna tutuyoruz
    FİFA Türkiye'ye ceza vermek için harekete geçti.. 2010'a kadar yasaklı olmamız gündemde. Gelin bu oyunu hep birlikte bozalım. Kampanyamıza katılın...
    18 Kasım 2005 14:24

    FİFA Başkanı Sep Blatter'in söylediklerine bakılırsa Türkiye futbolda tarihinin en büyük cezasıyla karşı karşıya..

    Blatter basın açıklamasında, "Cezalar hakkında sorularınız varsa şunu söyleyeyim, bu konu çok geniştir. Bu ceza sadece uyarıdan ihraca kadar gidebilir. İhraçtan kastım, önümüzdeki uluslararası organizasyona katılamamaktır. Bu sadece şu anda bir örnektir ve kurul karar alarak gerekli cezayı verecektir" dedi..

    Bu demek oluyor ki, Türkiye'nin 2010 yılına kadar bu tür organizasyonlardan ihraç edilmesi gündemde..

    Gelin bu oyunu hep birlikte bozalım..

    Sonsayfa.com'un başlattığı kampanyaya katılın. FİFA'nın mail adresleri ve telefonları aşağıda.. Tek yapacağınız şey, tepkinizi ortaya koymak ve FİFA'yı telefon, fax ve mail bombardımanına tutmak..

    Sodnsayfa.com, bu kampanyaya katılacak okurları için bir tepki mektubu hazırladı.. Mektubu mail ya da Fax olarak gönderebilirsiniz..

    Mektubun Türkçe hali

    Sayın Fifa Yetkilileri;

    Sayın Sep Blatter;

    Sizin yanlı ve taraflı tutumunuz sayesinde Türkiye Milli Takımı, 2006 Almanya Dünya Kupası'na katılmayacak..

    Sayın Sep Blatter;

    İsviçre vatandaşı olmanız münasebeti ile ülkeniz takımını çok iyi korudunuz ve kolladınız..

    İsviçre'deki maç öncesi ve maç sırasında yaşananları tüm dünya gördü.. Saha ve saha dışı olayları biz 70 milyon Türk'ün olduğu kadar futbolun bir spor olduğunu bilen milyarlarca insanın da midesini bulandırdı..

    Malesef Türkiye sizin lobi çalışmalarınız sayesinde elendi..

    Ancak bununla yetinmeyip, kendi ülkenizde sergilediğiniz barbarlığın aynısını Türkiye'de de yaptınız.. Bunu yaptığınız yetmiyormuş gibi şimdi de Türkiye'yi cezalandırmaya çalışıyorsunuz..

    Biz futbola görül vermiş 70 milyon Türk, bu ayak oyunlarınızı hayretler içinde izliyoruz.. Ülkemizi, futbol etkinliklerinden men etmek için yoğun çaba harcamanızı kınıyor, bu tür iğrenç oyunlarla FİFA'nın adını kirlettiğinizi düşünüyoruz..

    Sayın FİFA yetkilileri;

    Biz Türkler, futbolun dostluk ve kardeşlik sporu olduğuna inanıyoruz.. Sizin de bu inançla hareket etmenizi bekliyoruz.. Ülkesini korumak ve kollamak için binbir ayak oyunu yapan, hatta bu uğurda dilediği hakemi maça atayan Sep Blatter'in atacağı yanlış adımlara izin vermeyeceğinize inanıyor, yarınlara kara leke olarak düşecek olaylara imza atmamanızı umud ediyoruz..

    Türk Milli Takımı taraftarları...

    Mektubun İngilizce versiyonu

    Dear Fifa Authorities
    Dear Mr. Blatter;
    Since your subjective and directive behavior, Turkish National Team can not attend to 2006 World Cup in Germany.
    Dear Mr Blatter;

    Because of being a swiss citizen, you have protected and supported your national team in every way.

    Before and during the match in Bern, what had been happened was observed by the football lovers from all over the world. Inside and outside of the match in Bern, what had been done was not only disgusting for only 70 millions Turkish people, it was also disgusting for billions of the people who think that football is only a sport, not a war.

    Unfortunately, Turkey was eliminated because of your lobby groups.

    Furthermore, you were not satisfied about what happened in Bern, Your players also wanted to continue to do the same kind of attitude in Turkey as well. As if It is not enough, what have you done until today. Now, you also would like to punish Turkey as a whole country.

    We, 70 millions Turkish people who really love football, are confused because of watching your double standardized game against to us. We protest and blame you, because of your big effort for prohibiting us attend to international football organizations. We consider that you are decreasing the credibiltiy of FIFA by playing this kind of dirty games.

    Dear FIFA Authorities;

    We, Turkish people believe that football is a kind of sport for friendship. We also belive and expect that you will behave according to this idea. For supporting and helping for his national football team, Mr Platter, showed some illegal behaviours included changing the name of the refrees just one week before the second match. We still believe that you wouldn’t let him continue his dirty game and we hope that you wouldn’t make a wrong decision which can be called as a “black dot” which you will be always embarrassed and also regret in the future.

    The Fans of Turkish National Football Team,

    Telefon: +41-43/222 7777
    Fax: +41-43/222 7878

    Mailler:
    contact@fifa.org
    media@fifa.org
    datainfo@fifa.org
    webinfo@fifa.org







  • bütün mail adreslerimden mail attım fifaya (yani 8-10) defa






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paysage -- 18 Kasım 2005, 16:10:54 >
  • 20 defa yolladım sanırım..Ayrı ayrı mail adreslerimden..
  • gonderdim de bakalim okuyacaklar mi
  • arkadaşlar buyrun ajans geçti bu Başkanı Sepp Blatter’in yaptığı açıklamayı protesto için İsviçre'nin Zürich kentinde bulunan FİFA, faks, mail ve telefon yağmuruna tutuldu.
    Gerek Türk vatandaşları, gerekse gurbetçiler, taslak halinde İngilizce hazırlanmış bir metni FİFA'ya geçtiler. Protestolar nedeniyle FİFA'nın faks ve mail adresi, kilitlenme noktasına geldi. Almanya ve Avusturya’daki gurbetçilerin de FIFA'yı gün boyu telefonla arayarak tepkilerini dile getirdikleri bildirildi. FİFA'ya “FİFA Başkanı Sevgili Sepp Blatter'e“ başlığıyla gönderilen mail ve faksların metni şöyle:
    “Türk futbolu destekçisi olarak sizin Türkiye-İsviçre maçı yorumlarınızı dinledim. Şaşırdım ve üzüldüm. Bern’de oynanmış olan ilk maçta Türk milli takımının kötü etkilenmiş olduğunu biliyorsunuz. Tüm yapılanların 70 Milyon Türk insanını provake etmek amacıya gerçekleştirildiğini biliyorsunuz. Dört gün boyunca medyanız Türk milli takımını aşağılayan ve küçümseyen yazılar yazdı. Türkiye’de olan çirkin olayları lanse ederken Bern’de yaşanan olaylardan hiç bahsetmemiş olmanız büyük haksızlık ve adaletsizlik. Gözlemci raporlarını okumadan disiplin komitesi toplanmadan ve olayın üzerinden daha 24 saat bile geçmeden bir açıklama yapmanız FIFA Başkanına yakışmadı. Bu konuşmalarınız FİFA disiplin komuitesini etkileyebilir ve Türkiye gereğinden daha fazla ceza alabilir. Sizi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Saygıylahaberi




  • evet dostum bu isvicrelilir tam cirkef




  • okuyacaklarını bile sanmıyorum ama bende destek verdim
  • Hepsinin Canı CEhen...!!! Bende attım ve ark. söledim Sizde Söleyin!!!


  • 2 defa göndereyım bari...
  • birazdan fax yagmuruna tutacam o s.refsizleri
  • abi ceza 2 maç seyircisiz oynamadan ileri gideceğini sanmıyorum eğer ole bişey yaparlarsa yer yerinden oynar bundan dolayı da kupadan men falan yapamazlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.