Şimdi Ara

FİBERDE SINIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba iyi forumlar

    benim binamda superonline kutusu var. apartmanda superonline fiber kullananlarda var. Yani binada fiber var. ben 100mbps lik superonline paketi almak istiyorum ama sorum şu adsl de olan altyapının max desteklediği hız şudur diyorlar fiberde böyle bir şey var mı? Bazıları var diyor bazıları yok diyor. Netspeed internet sitesinde santrale uzaklık 470metre max hız 43mbps çıktı. Ama ben super online ı aradığımda ben 100 mbps lik paketi satın almak istiyorum dediğimde sıkıntı olmaz alabilirsiniz diyorlar. Biraz araştırdığımda internette interneti satarlarsa prim alacaklarından dolayı öyle söylediklerini altyapın ne kadar destekliyorsa max o kadar alabilirsin diyorlar. Sonuca bağlarsak fiberde hız sınırı var mı ve altyapıya göre değişiyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • VDSL ayrı, Fiber ayrı.

    Netspeed Türk Telekom VDSL alt yapı karşılığını gösterir.

    Superonline Fiber ise yanlış hatırlamıyorsam 1gbps'ye kadar destekliyordu.

    200mbps paket var şuan üst olarak. Superonline fiber altyapisinda olduğunuz sürece, Superonline'in en yüksek hızda paketini alabilirsiniz.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Netspeed sitesinde gösterilen vdsl altyapısı diyorsunuz anladığım kadarıyla fiberle alakası yok yani orada belirtilen max hız gibi değerlerin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghibben G kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz varsa 200mbps tercih edebilirsiniz. 10 upload ile çok iyi değerler sunar.
  • 100Mbit paket (100000000bps) 95.367Mbps olarak canavar gibi çalışır. Şikayetler genelde kablosuz bağlantı ile ilgili oluyor.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    evet bende wifi şikayeti olan çok kişi tanıyorum. Bunun için ayrı sinyal yükseltici tarzı bir şey mi almak gerekiyor yoksa farketmiyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghibben G kullanıcısına yanıt

    Wifi sinyalinde sorun olursa access point denilen cihazlardan alırsınız, çözersiniz hocam. Bu arada Superonline altyapısı üzerinden Vodafone interneti de alınabiliyor bazı bölgelerde. Daha ucuz olduğu için belki tercih etmek istersiniz diye söylüyorum tabi, karar sizin.


    Fiber ile VDSL birbirinden farklıdır, fiber var ise binanızda ondan faydalanmanız daha iyi olacaktır elbette.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Vodafone sitesinden kontrol ettiğimde 9 adet dsl kampanyası altyapınızı destekliyor diyor. Sanırım fiber yok hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghibben G kullanıcısına yanıt
  • Fiber var gösteriyor hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binanızda var ise, fiber tercih edin hocam.

  • hocam bir sorum daha olacaktı eğer izniniz var ise. FTTH ve FTTB mevzusu ile ilgili. Ben superonline a başvuru yaparken FTTH olsun ya da FTTB olsun diye belirtebiliyor muyum? Bu FTTH ile FTTB arasındaki farkı dert etmeli miyim yoksa son kullanıcının fark edemeyeceği bir şey mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghibben

    hocam bir sorum daha olacaktı eğer izniniz var ise. FTTH ve FTTB mevzusu ile ilgili. Ben superonline a başvuru yaparken FTTH olsun ya da FTTB olsun diye belirtebiliyor muyum? Bu FTTH ile FTTB arasındaki farkı dert etmeli miyim yoksa son kullanıcının fark edemeyeceği bir şey mi?

    sitenizde hangisi varsa onu kullanmak zorundasınız ffth ise evinize kadar fiber kablo gelir evinzde araya gpon denilen cihaz ile dönüştürülüp routera verilir. eğer fttb ise evinizin alt katına cihaz kurulur ordan evinize cat 6 internet gelir kabloyla routera bağlanır. Sitelerdeki altyapı sorgulama genelde tt altyapısını sorgular vodafone ve milenicom superonline fiber üzerinden internet verebiliyo bildiğim kadarıyla arayıp sorarsanız net bilgi alabilirsiniz.




  • teşekkürler herkese

  • Ghibben G kullanıcısına yanıt
    Binanızda ne kurulu ise ondan faydalanırsınız hocam. Estağfurullah hocam rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Ocak 2021; 22:36:25 >
  • Bu sorunun iki adet cevabı var. Hem sınırı yoktur hem vardır.


    Neden sınırı yoktur?

    Öncelikle fiberoptik kablolarda iletişim ışık kullanılarak yapıldığı için ve ışık çevresindeki manyetik alanlardan etkilenmediği için teoride sınırsıza yakındır. Ama yine de ışığın da bir hızı olduğu için(yaklaşık 3x10^8 m/s) ve ışık bile boşluk haricinde zamanla zayıflayacağı için ilk olarak buradan hız limitleniyor. Ama bir sayı verecek olursam 1Tbps, 10Tbps, 100Tbps diye gider.


    Neden sınırı vardır?

    Fiberoptik kablodan yana aşağbilceğimiz bir hız yok denebilir demiştik ama biliyorsunuz ki evimize gelen fiberoptik kablo ONT denen cihazlara girip burada router'ın anlayabileceği elektrik sinyaline dönüştürülmesi gerekiyor. İşte burada hızı limitleyen etken de bizim bu kullandığımız ONT cihazları. Bildiğim kadarıyla biz ev kullanıcıları için FTTH ve FTTB altyapılarda 1Gbps üst limitimiz oluyor. Yine bildiğim kadarıyla Türk Telekom'un sitesinde kurumsala verebildiği 100Gbps simetrik internet olduğuna göre bu hızda ONT cihazları da mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanorta00 -- 22 Ocak 2021; 14:43:23 >




  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghibben -- 27 Ocak 2021; 1:11:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.