Şimdi Ara

FİBERDE MODEM KULLANIM ÜCRETİNDEN KURTULMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
9
Favori
16.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt

    Aynen Xdls den geçişte yokmuş.Taahütt olduğu için modem ücreti yok.ama adresinde fiber altyapısı varsa ve de direk fiber aboneliği başlatırsan modem kira ücreti alıyorlar.Diğer servis sağlayıcıları geçiş yapsanda alıyor yeni başlatsanda bu kesin

  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt

    Sizin yazdığınız yazının formatını alabilir miyim ? Ben de ivedilikle başvurumu yapacağım cimere haraç bedeli olarak alınan bu bedel haksızlık resmen soygun 😢


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone 60 TL modem ücreti alıyor şuan benden, cihazı satmıyorda hani satın alıp kendini amorti edip ilerde modem ücretinden kurtulamıyorsun. Benim anlamadığım üyeliğim diyelim 2 seneyi geçti, 3 sene oldu, 5 sene oldu. 5 senelik modeme ücret ödemeye devam mı edeceğim? Bu ne kadar saçma birşey yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, TTNet'te modem kullanım ücreti 70 TL'ye kadar çıkmış durumda. Yıl sonunda 100 TL'ye kadar çıkabilir. Bu arada yaklaşık 3 ay önce yaptığım başvuruyu Rekabet Kurumu hala inceleme aşamasında. Bu kadar sürede reddedilmemiş olması bile olumlu bir işaret. Bu noktada Rekabet Kurumu'na konuya ilişkin her türlü başvuru, ihbar, şikayetlerinizi imkanınız ölçüsünde yapmaya çalışın lütfen.

  • Farklı bir iss deyim az önce sms ile fiber modem kira ücreti 20 tl den 50 tl ye arttı diye zam bilgisi ayrıca vdsl modem bedeli kirasıda 35 tl oldu diye mesaj geldi,sizlerede benzer sms ler geldimi acaba,tam soyguna döndü bu iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olumlu geri dönüş alabilen varmı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jomily -- 19 Ekim 2023; 0:11:3 >
  • Buraya bir not bırakayım. TT FTTH ile turknet abonesi olan bir kullanıcıya turknet aşağıdaki yanıtı vermiştir.

    Alıntı

    metni:
    Hizmetinizi kullandığınız süre boyunca modem ücretsiz bir şekilde sizde kalmaktadır. Ek bir ücret alınmıyor.
  • Çünkü fiyatlarına dahil ediyorlar modemi. O yüzden de bakır altyapidakiler de olması gerektiğinden fazla ücret veriyor. Yani modem ücreti herkesi etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahil etseler iyi; hiç alakası olmayan vdsl kullanıcılarınıda aynı tarife fiyatlandırmasından faturaya ortak ediyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 19 Ekim 2023; 19:29:13 >
  • Mesele para değil aslında bu dayatmaya mecbur bırakılmak. Parayı veren benim ama kafalarına göre ahkâm kesen İss'ler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cebimizdeki 3 kuruşa da göz dikmiş açgözlüler; her bi taraftan soyuluyoruz valla... Konuyu takip edip sesinizi çıkarttığınız için teşekkür ediyorum size. Keşke herkes sesini çıkartsa da bu saçma uygulamaların (soygunların) hepsinden topluca kurtulsak... Ben de gerekli yerlere şikayetlerimi yaptım.  

  • önceden bu modem olayı abonelik boyunca ücretsizdi şimdi öyle değil iyice baskı yapıp şikayete boğmamız lazım aynı akk de yaptığımız gibi


    elimde 10 yıllık docsis modem var patladı mı geçmiş olsun her ay 40 lira girecek modemi satsan 40 lirayı seve seve öderim ama yok yere ödüyoruz

  • hasta32 kullanıcısına yanıt

    Fiber dönüşümlerde modem ücreti yokmuş hatta Telekom il müdürlüğüne sordum aboneliğinizi iptal etmediğiniz sürece modem kirası alınmaz dedi bu doğru mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konu hakkında şöyle bir güncelleme verebilirim. Son başvurumun üzerinden 6 ay geçtiği için geçenlerde Rekabet Kurumu yetkilileri ile görüştüm. Detay verilmese de yetkililer hala incelemelerine devam ediyor ve yakın zamanda bir karar alınabileceğini söylemek mümkün. Değerlendirmelerin bu kadar uzun sürmesi tabii ki isteyeceğimiz bir şey değil ama öte yandan durumun her açıdan Rekabet Kurumunca ele alındığı ve duruma ilişkin biz tüketiciler lehine güzel bir karar çıkabileceği ihtimalini ortaya koyuyor.

    Bu işin sonunda öyle ya da böyle bu kiralama işi son bulacak. Gerekirse tekrar tekrar başvuracağız ama ben Rekabet Kurumunda Ocak başında bir karar çıkmasını bekliyorum. Konuya ilişkin bir gelişme olduğunda burdan sizleri bilgilendirecegim ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi inşallah, VDSL deyim ama yazık günah bu nedir ya!

  • benim bildiğim yeni referans teklifte tt fiber de olan modem-router-hgw zorunluluğu kalktı ve tt şu anda bunun için hazırlık yapıyor olması lazım. o zaman ev içindeki cihaz ücreti konusunda değişiklikler olacaktır diye düşünüyorum. ama ont %90 tt den olur

  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt

    zaten kalkacak ki bu belli sadece btk nin kararı yayınlaması bekleniyor

  • Arkadaşlar, yeni TT referans teklifinde fiber hgw zorunluluğu muğlak bırakılmış. Yani zorunluluk olmayabilir tarzında ibareler var ama gidin mesela Turknet ten TT FTTH altyapıda hizmet alın size sormadan fiber modem veriliyor. Bunu da ücretsiz modem diye pazarliyorlar. Aslında bu durum hem ISS ler hem de TT nin işine geldiği için bu kadar süredir devam ediyor. Bu modem yüzünden VDSL altyapıda olanlar da fazla ücret vermek zorunda kalıyorlar mesela.

    BTK da bu konuda bir karar olacağı konuşuluyor ama sonuçta bu bir dedikodu. Bu hususta düzenleme yapılacağına dair BTK nin net bir beyani yok. Diyelim bu düzenleme yapılacaksa dahi ne zaman çıkar belli değil. Bu çerçevede Rekabet Kurumunun işin içinde olması önemli. Bu şekilde BTK daha sonra değiştirmek zorunda kalacağı bir düzenlemeyi yapmayacaktir. Hatta belki BTK da Rekabet Kurumunda yapilan soruşturmanin sonuçlanmasını bekliyor olabilir.

    Burda bir diğer husus da Rekabet Kurumunun tüketici lehine bazı kararlar alabilme ihtimali. Rekabet kurumu ile TT arasında yapılacak görüşmeler akabinde TT mesela belirli bir süre kira ödemiş olan müşterilere modemin mülkiyetini devredebilir. Ya da cuzi bir ücretle satın alma imkanı tanıyabilir.

    Ayrıca BTK işin toptan tarafıyla ilgili karar alabilir. Rekabet Kurumu ise hem toptan hem de perakende. Yani ISS ler herhangi bir zorunluluk olmasa bile TT den modem almaya devam etmek isteyebilirler ki bence isterler. Işte o zaman Rekabet Kurumu devreye girip TTNet ve diger ISS lerin ftth hizmetinde modem zorunluluğunun dayatilmasina engel olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 25 Aralık 2023; 21:6:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • braveheart655 B kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin basvurdugunuz metnin aynisini bana atabilir misiniz? Bende basvurmak istiyorum rekabet kurumuna. Modem alsam kullanabilirim ama ekstra kira vermis olacagim ve modem bosta duracak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 25 Aralık 2023; 21:56:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mattg M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben uzun bir başvuru hazırlamıştim. Sizin işinize yaramaz. Ancak Rekabet kurumuna ihbar ve şikayetler için aşağıdaki link yardımcı olabilir:

    https://www.rekabet.gov.tr/tr/Basvuru

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.