Şimdi Ara

Fiber interneti diğer odalara dağıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir eve taşındım bütün odalarda internet prizi var fakat sadece salondakine fiber kablosu giriyor diğer odalardaki cat3 olduğu için girmiyor. Çalıştığım odada da bana kablo lazım salondaki modemden odama kablo çekmek istemiyorum bunu nasıl yapabilirim pano ve odamdaki prizin görselini paylaşıyorum. Sadece prizi cat6 uyumlu bir prizle değiştirsem internet alabilirmiyim?



    Fiber interneti diğer odalara dağıtma


    Fiber interneti diğer odalara dağıtma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • meraktan baktım.


    cat 3 cable speed 10Mbps / 4 tel (teller ince)

    cat 3 cable for rj11 or rj24



    bir yazı okudum diyordu ki; "10Mbps ile internet kullanabilir ama bu işle uğraşmaktansa müşterimi ekmeyi tercih ederim. " Fiber interneti diğer odalara dağıtma 


    galiba alacağın maksimum hız 10Mbps olacak galiba. bu durumda mevcut kabloyu kılavuzlama olarak kullanıp, onun yerine ihtiyacın olan kabloyu sıva altına sokmaya çalışabilirsin. bence onlara hiç dokunma, evde mesh sistemi kurmaya çalışmak daha iyi olur. veya seyyar kablo kullanabilirsin.




    müşteriyi ekerim demesinin sebebi, sorunlar çıkacak demiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 7 Aralık 2022; 19:55:18 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam başka bir fikri olan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BugSyy kullanıcısına yanıt

    valla cross yapıp rj45e dönüştür diyemiyorum çünkü max10Mbps hız olunca, acaba başka nasıl bir öneri olabilir ki?


    sen en iyisimi onları cross olacak şekilde rj-45' dönüştür. 100Mbps'e varmasa bile yüksek değerlerde hız alabilirsin belki? denemekten bir şey çıkmaz. tellerin kalitesini de görmüş oluruz.


    "CAT 3 is nominally rated for 10 Mbps. It may be able to handle 100 Mbps. But it is not officially designed for that,"

  • Merhaba;

    Prizi komple söküp ,keystone a bağlı kabloyu fotoğraflar mısınız? Keystone her durumda değişecek , eğer içerde 4 tel kablo varsa max 100mbit olacak şekilde RJ45 keystone a bağlanıp priz kasasına bağlanır. Eğer Cat5 /e/6 kablo kullanmışlarsa 1Gbps e kadar alırsınız zaten.

    Diğer bir konu, genelde kablolama tek bir ana buattan odalara dağılacak şekilde yapılır. Eğer bu şekilde yapıldıysa , routerı(o salondaki cihazınız modem değil, router) buatın olduğu yere alacaksınız(GPON cihazınızın olduğu yer olabilir bakmak lazım). Bu durumda istediğiniz odaya giden kabloyu bulup, bir ucunu RJ45 jack diğerini keystone ile sonlandıracaksınız. Salonunuzdan odaya kablolama yapılmamış olabilir. Genelde de bu şekilde yapılmaz, sinyal gönderip kontrol etmek gerekir.

    4 telli olması ve 100mbit fazlası istemeniz durumunda konu içerisinde önerildiği gibi cat6 kablo ile uçuca sıkıca bağlayıp biraz da arap sabunu ile takviye ederek çek değiştir yöntemiyle kabloyu değiştirebilirsiniz.

    Kolaylıklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.