Şimdi Ara

Fiat Linea 1.4 benzinli, tekleme sorunu , motor ışığı yakma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bende Linea 1.4 benzinili +LPG li 2013 model araç vardır.... Araçta uzun süredir uzun yolda giderken motor ışığı yakma akabinde tekleme ve gaza basınca gaz yememe ve hizlanmama sorunu vardı ...araç LPG de sık yapmakta benzinde ise çok nadir yapmakta idi ... 3 usta ya götürdüm ...araçin motorunu tümden söktüler sorun yok dediler ...3 elektrik ustasına götürdüm onlarda bobin arızası yada buji veya kablo arızası dedi ....ben buji ve kablosunu ucuz oldugundan ve değişme zamanı geldiğinden değiştirdim ...ancak sorun devam etti...motor ustası beyinden olabilir . Dedi ..beyinciye götürdüm ne alakası var bobinden dedi ...2 si arasında git gel yaptim ama bakmadılar ...neyse ben sorunu o kadar masraf harcadım kronik arızayı buldum..

    Arıza ; araca 1 yıl önce atigerin en ucuz tüpünü taktırdım ...bu atiger tüpler Fiat Linea da beyin ayarlarını bozuyormus...onuda Kayseri'de meşhur Beyinci aladdine götürünce ortaya çıktı ...Beyinci aynı model sağlam Linea model araca ait beyni aldı benim araca takti ...taktiktan sonra denedi arıza gitti ...sonra benim beyni tekrardan takti ve ayarlarını resetletlyerek tekrardan kurdu ...sorun otomatik düzeldi ...demem o ki ..eğer yukarıda uzunca anlattığım olay var ise ...araçta sakın parça degistirmeyin ....aracınızı işini bilen bı beyinciye götürun ..beyne baksin ..temizleyip .ariza olmadığını anladiktan sonra resetleyerek tekrardan taksın ..sorun çözülecektir..sakın bobin , buji, buji kablosu değiştirmeye kalkmayın ..bobinle alakası yüksek ihtimal olmadığını göreceksiniz ....geçmiş olsun







  • her aracı o anki şartlara göre değerlendirmek gerekiyor. motor ışığı yakıyor da arıza kodu neydi? kaç devirde bu kod oluşuyordu hepsi arıza çözümü için bir işaret.


    mesela kendi aracımda x marka yan sanayi buji kablosu benzinde sorunsuz çalışmasına rağmen lpg de tekliyordu. buji kablosu yeni dediğim tamirci arızayı nasıl bulur? sabaha kadar tartışırız.


    iş bilen bir usta marelli ecuların çalışma töleranslarının dar aralıkta olduğunu bilir. e atikerin valtek tipi enjektörleri de elektrikli musluktan hallice. lpgcilerde oto kalibrasyon yapıp müşteriyi gönderirler hep. doğru ayar yapmazlar.


    başka beyin tak dene sıfırla aspirin tedavisi olmuş. bak aşağıya kendi bilgisayarımdaki yazılımda linea 1.4'ü seçtim. otomatik öğrenme bilgilerini sıfırla seçeneğinde ne yazıyor? "herhangi bir motor sorunu varsa ortadan kalkacaktır. fakat önceden tamir edilmesi gereken arıza varsa tamir edilmeli" diyor.



    Fiat Linea 1.4 benzinli, tekleme sorunu , motor ışığı yakma sorunu




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.