Şimdi Ara

Fiat, İngiltere'de elektrik desteğine sahip olmayan modellerin fişini çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiat, İngiltere'de elektrik desteğine sahip olmayan modellerin fişini çekiyor



    Otomotiv devlerinin elektrifikasyon süreci tüm hızıyla sürerken, Fiat'tan bu konuda önemli bir adım geldi. Markadan yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2022 itibarıyla Birleşik Krallık (UK) özelinde saf içten yanmalı motorlu araç satışının durdurulacağı belirtildi.



    Fiat'ın İngiltere'deki ürün gamında saf içten yanmalı motor seçeneğiyle satılan sadece iki modeli var: 500X ve Tipo (Egea). Temmuz ayından itibaren bu seçenekler ortadan kalkmış olacak. Fiat, alınan bu kararın özellikle şehirlerde yaşayan müşterilerin sürdürülebilir ve uygun maliyetli e-mobiliteye geçiş yapmalarını destekleyeceğini iddia ediyor.



    Fiat'ın kompakt modellerden oluşan ürün gamı 2020'de 500 Hybrid ve Panda Hybrid'in satışa sunulmasıyla elektriklenmeye başladı. Söz konusu modellerde 12V mikro hibrit desteğine sahip 1.0 litre üç silindirli üniteler mevcut. Ardından aynı yıl içerisinde tamamen elektrikli Fiat 500e piyasaya sürüldü. Son olarak da bu yıl 48V hafif hibrit sistemle donatılan 500X Hybrid ve Tipo Hybrid modellerinin aileye eklenmesiyle tüm versiyonlar elektrik desteğine kavuşmuş oldu.



    Ayrıca Bkz.Yeni Land Rover Defender 130, sekiz koltuklu uzun gövdesiyle tanıtıldı



    Markanın açıklamasına göre 2021 yılı İngiltere'deki elektrikli araç (hibrit dahil) satışlarında yıllık bazdaki en büyük artışa sahne oldu. Geçen yıl tamamen elektrikli araç satışları yüzde 88.3, hibrit satışları yüzde 43, hafif hibrit satışları da yüzde 18.5 oranında arttı. Fiat'a göre bu değişim, müşterilerin daha düşük CO2 emisyonu ve yakıt tüketimiyle ilgilenmeye başladığını gösteriyor.



    Stellantis çatısı altında faaliyetlerine devam eden Fiat, 2027'den itibaren Avrupa'da sadece tamamen elektrikli araç satmayı hedefliyor. Bu doğrultuda şirket 2023 ve 2027 yılları arasında Fiat Punto'nun halefi olarak anılan bir elektrikli kompakt hatchback ve üç yeni elektrikli crossover tanıtmayı planlıyor.




    Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/fiat-axe-all-non-electrified-models-uk-july







  • elektirkli araç teşvik ediyorlar ama ileride problem olacak.elektrik üretmek için yine fosil yakıt yakılacak.ayrıca ileride herkes elektrikli geçerse alt yapı sistemi elektrik akım yükünü kaldıramaz maliyet artar.onun yerine hybrid teşvik edilse daha iyi olur acele ediyorlar.araçların tavanlarını elektrik paneli döşesinler araç giderken şarj etsin kendisini.
  • Mümkünse benzinli üretmesinler turboya geçmedikleri sürece. Multijet yeterli.

  • Elektirikli arabalar sanıldığı kadar avantajlı değil
    +Elektirik fiyatları yükseldi
    +Pil eskidiğinde değiştirmesi çok masraflı
    +Şarj istasyonları yetersiz. Uzun yolda pil bitecek mi diye stres yapar insan

  • İyi de egea'nın hybrit'leri şimdilik neredeyse marşı çalıştırmalık hybrit. Yani çok göstermelik. Hybrit mi hybrit hesabı. İngiltere'ninki biraz göstermelik olmuş sanki.

  • Elektrik desteğine sahip olmayan modellerin fişinin çekilebiliyor olması.... :)

  • elektirkli araç teşvik ediyorlar ama ileride problem olacak.elektrik üretmek için yine fosil yakıt yakılacak.ayrıca ileride herkes elektrikli geçerse alt yapı sistemi elektrik akım yükünü kaldıramaz maliyet artar.onun yerine hybrid teşvik edilse daha iyi olur acele ediyorlar.araçların tavanlarını elektrik paneli döşesinler araç giderken şarj etsin kendisini.

  • Fransa gibi nükleer santralleriniz yoksa nah sıfır emisyon olur. Rusya'nın gazına da mecbursanız tasarruf da edemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizde trafiğe kayıtlı 25 milyon motorlu araç sahiplerinin yakın ve orta gelecekte baya bi ellerinde patlayacak bu içten yanmalı araçlar. bugün kimse evinde ısınma için fueloil yakıtlı kalorifer kullanmak ekonomik olarak çağ dışı ise bu arabalar da o hale gelecek.

  • Valla neredeyse 10 yıl sonra sıvı yakıt özellikleri olan otomobillerin üretimi Avrupa'da kalkacak gibi.Bir çok dev firma üretimlerinin % 70 yakınını Elektrikli Otomobillere kaydırdı.


    Şimdilik ekonomik görünen Elektrikli Otomobillerin batarya vede akü sistemleri ileride arz talep dengesinden dolayı çok ucuz olmayacak diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 1 Haziran 2022; 19:55:42 >
  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    Şebeke artan elektrik yükünü kaldırır cunku elektrik fosil yakıt yakarak üretilmiyor. Şehir dışında ve içinde gördüğümüz pilonlara asılı kablolar atmosferdeki elektriği cekip trafoda 220V AC dönüştürüp dağıtılıyor, yıllardır böyle üretiliyor elektrik ancak kömür doğalgaz tesisi rüzgar türbini güneş panelinde üretiliyormuş gibi yapılarak kazık tarifeden satılıyor. Rüzgar türbinleri elektrik üretiyormuş gibi yapmak için sürekli dönüyor o yüzden rüzgar olmasa da dönüyor o türbinler, sadece oradan bile bu elektrik işinin içinde bir oyun oldugunu anlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için şu konuya bakın:

    https://forum.donanimhaber.com/ruzgar-olmadigi-halde-bu-ruzgar-turbinleri-nasil-donuyor--146339135

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MustafaC5 M kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Elektrik fiyatları enflasyonun üstünde arttırılarak benzin maliyetine yaklaştırıldı. Araba kullanma işinin ucuz olmayacağının sinyali verildi.

    500 km giden e-arabaya 100bin avro vererek, baştan kazık yeniliyor. Şarj istasyonunda 1 saat bekleme olayına hiç girmiyorum. Pil birinci yıldan sonra menzili düşüp aynı elektrikle daha az km gidiyor. Aracı satayım desen yüksek fiyatına ek olarak bu dezavantajlardan dolayı alıcı cıkmıyor. Yakar top gibi, alanın elinde patlıyor.

    Ancak e-araba alıcıları asıl hayal kırıklığını hidrojen yakıtlı araçlar piyasaya cıkmaya başladığında görecek. h-araçlar pil içermediği için hafif, deposu birkaç dakikada doluyor, elektrik motoruyla çalıştığı için sessiz, hidrojen yandıktan sonra sadece su çıkardığı için emisyon sıfır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa olarak hepiniz elektrikliye geçinde, biz 2. sınıflar da diğerlerine ulaşabilelim...

  • dizel motoru günümüzde binek araçlarda keyifle kullanabiliyorsak bu fiat sayesinde.

    1.3 multijet,

    1.2 16v fire

    1.4 tjet

    1.6 twinspark

    gibi efsane motorları üreten italyan markasını fransızların kucağına bırakırsan olacağı bu.

    yakında araçların içine şarap kadehi tutucu da eklerler.

    harley davidson su soğutmalı motosiklet üretince kullanıcılar nasıl fabrikanın önüne gidip olay çıkarıp taşladılarsa,

    bu stelantis'in de fabrikalarını taşlamak lazım.

  • MustafaC5 M kullanıcısına yanıt

    Evden şarj etmede ciddi bir avantaj var. Benim yerim müsait olsa hanımın arabayı değişip direkt Zoe alırım. Kona da baktım bir dönem ama fiyatları uçtu gitti.


    Pil değişimi ile ilgili olarak böyle bir sorun yaşayacağınızı sanmam. 7 yıl garantili bataryası var. Kaç elektrikli araç sahibi batarya değiştirme ihtiyacı duyar emin değilim.


    Uzun yolda evet işte burada problem var. hem özel şirketlerin tarifeleri çok yükseldi, hem de şarj beklerken vakit kaybı ve o sırada bir şeyler yiyip içseniz ekstra para ödersiniz.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Hocam WLPT standardına göre yolun %45'ini elektrikli alabiliyormuş. Batarya evet çok ufak ama test videolarında batarya çok hızlı dolup boşalıyor. Bunların verimi şehiriçinde corolla da alsanız uzun yolda basayım veya şehiriçi agresif süreyim deseniz elektrikli motor iş yapmıyor ki fazla.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.