Şimdi Ara

..::: * FIAT FIORINO FAN CLUB * :::.. (187. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.219
Cevap
63
Favori
2.275.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sen bu rakamları hangi arabaya göre verdin ?
    bak bakıyım yukarda bipper adı geçmiş mi?
    bol keseden falan attığımız yok,
    yaşadığımız gerçek değerler var ortada.
    haddini de aşma?
  • Bu 10 bin km işi tamamen palavra arkadaşlar. Eskiden yeni araçlarda motor ve aktarma organlarındaki parçaların birbiriyle uyumlu çalışması amacıyla belli bi rodaj süresi oluyordu. Ancak yeni araçlarda artık böyle süreler olmuyo arkadaşlar. Olsada genelde ilk 2 bin km olarak belirleniyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbaycan

    sen bu rakamları hangi arabaya göre verdin ?
    bak bakıyım yukarda bipper adı geçmiş mi?
    bol keseden falan attığımız yok,
    yaşadığımız gerçek değerler var ortada.
    haddini de aşma?




    rakamlar fiat ve peugeot'un resmi web sitelerinden. Senin bahsettiğin peugeot 407 1.6 hdi'nin teknik verisi onlar. resmi olarak açıklananlar. Bipper'dan kim bahsetti orasını da anlamadım?
  • inşallah düşer 10 binde ama ben düşer die düşünüorum açıkcası bu fabrika verilerini kafadan sallayamazlar heralde ?
  • korkmaz arkadaşım ilk vergiyi bayi yatırıyor. bu arada benim fio 425km de 5.8 litre yaktığını gösteriyor.
  • kesinlikle bu yakıt değerlerine güven olmaz.
    yakıt değerlerinde hiçbir markaya güvenmiyorum.
    mesela bizim fionun yakıt değeri neymiş şehirlerarası yolda 3,9 hatta benimki otomatik olduğundan
    sözüm onda daha avantajlıymışım 3,8
    şehir içi de 5,7... çekicinin sırtında bile o kadar yakamam şehir içinde..
    külliyen yalan!!
    allah sizi inandırsın, ben hafif rampa aşağı bile o rakamları göremiyorum
    ama belki rüyamda görebilirim.

    ben arabaya hep bir şans verdim bunca zaman hadi bu sefer az yakacak,
    hadi burdan mazot alalım bu sefer ki eurodisel dışında hiç almadım.
    ne yaptıysam olmadı.
    haaa bu arada ben arabayı yalnız kullanıyorum ve montum dışında da hiç birşey taşımıyorum.
    tek kişi yani ve genelde şehirlerarası olmak kaydıyla ve son derece dikkatli.
    şehir içi de dur kalk olayı neredeyse yok denecek kadar az.
    5,6 Lt/100km' den daha iyi skor yapamadım.

    varsa ben yapıyorum diyen küçüğümse alnından, büyüğümse ellerinden öper

    saygılarımı sunarım arkadaşlar.

    kusura bakmayın, bu yakıt olayında fena halde takmış durumdayım ve hayal kırıklığı yaşıyorum.




  • arkadaşlar benim fio emonun lastiklerinin havasını kaç yapayım
  • ön 33
    arka 30
  • mbaycan kardeşim dün 180 km yol yaptım. yol tek gidiş gelişti . evde yol bilgisayarını sıfırladım. ortalama 90-100 km  lik hız yaptım eve geldigimde yol bilgisayarı ortalama 4,2 gösteriyordu. sıfırlamazdan evvel menzil 170 km  gösteriyordu. gittim geldim ,4,2 e göre menzil hala 130 km görünüyor. eger bilgisayar yalan söylemiyorsa. 
    quote:

    Orjinalden alıntı:  mbaycankesinlikle bu yakıt değerlerine güven olmaz.yakıt değerlerinde hiçbir markaya güvenmiyorum.mesela bizim fionun yakıt değeri neymiş şehirlerarası yolda 3,9 hatta benimki otomatik olduğundansözüm onda daha avantajlıymışım 3,8 şehir içi de 5,7... çekicinin sırtında bile o kadar yakamam şehir içinde..külliyen yalan!!allah sizi inandırsın, ben hafif rampa aşağı bile o rakamları göremiyorumama belki rüyamda görebilirim.ben arabaya hep bir şans verdim bunca zaman hadi bu sefer az yakacak,hadi burdan mazot alalım bu sefer ki eurodisel dışında hiç almadım.ne yaptıysam olmadı.haaa bu arada ben arabayı yalnız kullanıyorum ve montum dışında da hiç birşey taşımıyorum.tek kişi yani ve genelde şehirlerarası olmak kaydıyla ve son derece dikkatli.şehir içi de dur kalk olayı neredeyse yok denecek kadar az.5,6 Lt/100km' den daha iyi skor yapamadım.varsa ben yapıyorum diyen küçüğümse alnından, büyüğümse ellerinden öpersaygılarımı sunarım arkadaşlar.kusura bakmayın, bu yakıt olayında fena halde takmış durumdayım ve hayal kırıklığı yaşıyorum.




  • arkadaşlar ben pronto clasik buity yazıyo şişede doğru olanı almışım değilmi?
  • evet dogru olanı almişsın. yanlız fazla sıkma sonra leke gibi durur.
    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmet aydın2350

    arkadaşlar ben pronto clasik buity yazıyo şişede doğru olanı almışım değilmi?
  • arkadaşlar çok sağolun. çok yardımlarınız oluyor gerçekten..
    ALLAH kaza bela vermesin.......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nimes


    quote:

    Orjinalden alıntı: mbaycan

    abi yakıt tüketimi çok güzel falan değil,
    napıyosunuz allah aşkına yaa.
    80 km ile giden araba 0,125 tl yakmış.
    bunun neresi az bana söyler misiniz?
    ben 407 hdi ile karma 0,125 tl yakıyodum yaa.
    fiorino arabası çok yakıyo abi.
    hiç kimse bu araba az yakıyo diye yazmasın, yazanların bence tecrübe noksanlığı var.
    megane 1.5 dci bile bundan az yakıyo.

    özellikle emo'ların tekerleklerinin bu motor ve aerodinamiğe uymadığı kanısındayım.

    benim arabam 7000 km oldu hala aynı... yakıyo abi.

    yok 2000'den sonra açılır. yok 3000 den sonra, 7500 'den sonra falan filan..
    herkes kafasından atıyo...

    bu araba YA KI YOR !!!....




    Herkes ne çok biliyor ya. Uzman kesilmişler. peugeot ile fiorinonun teknik özelliklerine bakın bakalım hangisinde ne kadar tüketim değeri yazıyor?

    Peugeot --> şehirdışı : 4.4 lt karma : 5.3 lt şehiriçi: 6.8 lt

    fiorino --> şehirdışı : 3.9-3.8 karma: 4.6-4.5 şehiriçi: 5.9-5.7* * ikinci rakamlar otomatik vitesler için geçerli


    bu nedemek şimdi?

    peugout bu değerleri yazarken size sormaya unutmuş galiba !!!!

    bol keseden sallama yeri burası sanki..


    arkadaşım ordaki veriler gerçeği yansıtnaz bende eski bir peugeot kullanıcısı olarak şunu söyleyeyim peugeotlar yakıtı resmen koklar ama koklamalarından olacak ki özellikle dizel motorları çok problem verir ve araçları türkiye şartlarına uygun olmadığı için çabuk dökülür ama yol tutuş yakıt ve konforları iyidir yani ben arkadaşın verisine inanıyorum inanmayan içinhttp://www.otomobilturk.com/haberDetay.aspx?id=282 şunuda söyleyeyim bizim araçların motor ufak teker büyük bunların bence özellikle hızlanırken ve yüksek süratlarda tüketime etkisi büyük




  • arkadaşlar benimde siyah emom çıkmış yoldaymış bi kaç güne elimde olur inş.Ama ben camlara film çektrmek istiyorum polisler filn sorun yaparmı yaa bi yardımcı olsanız 1 yada 2 numara çektirmeyi düşünüyorum
  • Sevgili arkadaşlar yakıtla ilgili yorumları okudum ve bende görüşlerimi yazmak istedim.

    İlk olarak Peugeot 407 Hdi ile Fio yu veya megane 1.5 Dci ile fioyu karşılaştırmak zaten çok saçma. ya neye göre mukayese ediyorsunuz anlamadım segment farklı, motor farklı, ağırlık farklı, aerodinamik farklı herşey farklı. Bazılar da 1.9 doblo ile karşılaştırmıştı. Performans beklemeyin demişti. F16 ile Boeing karşılaştırılır mı? Fio elbette megane 1.5 veya 407 Hdi ye göre fazla yakacak. bir kere motor küçük, ikincisi onlar binek. Aynı hızda gitmek için fio da daha fazla basıyorsunuz çünkü motor 1.3 tabi daha fazla yakacak. Ayrıca yakıta etki eden en önemli etken aracın rüzgara karşı koyduğu aerodinamizm dir. Fio yerden yüksek bir, boyu da diğerlerine göre yüksek bu da iki. Böyle olunca rüzgar arabaya çok fazla karşı güç uygulamaktadır. Buda yakıtı çok ciddi artırmaktadır.

    Şimdi gelelim fio nun yakıtına. Benim aracım şu anda 21.000 de ve yakıt tam olarak oturmuş vaziyettedir heralde. Benim aracım full şehiriçi ortalama 145-150.000 lira yakmaktadır. Şehir dışında da bu rakam 90-100 km hızda 130-135.000 arasına düşmektedir. Bence bu değerlerin altını beklememek gerekir. Durum böyle iken, arkadaşımızın dediği gibi 407 Hdi ile karma 125.000 yakıyor ise, tüm eksilerine rağmen (motorunun 1.3 olması ve aerodinamiğinin olmaması) fio ile karma 130-140.000 yakmaya siz fazla diyorsanız ben diyecek bişey bulamıyorum.

    Bence Fiorino 1.3 Multijet aldıysanız bu araçtan 1.9 Doblo performansı ve 1.5Dci megane yakıtı beklerseniz çok saçma, ama bizim aracımızın 1.3 motor performansı emsallerine göre çok çok iyidir.




  • ARKADAŞLAR İLK YARI VERGİSİ 314 YTL BAYİ YATIRDI YANLIZ 2 YARI VERGİYE BAKTIĞIMDA (mALİYENİN İNTERNET VERGİ DAİRESİNDE) 314 BİR GÖZÜKÜYOR BİRDE 38 YTL AYRI GÖZÜKÜYOR FAZLADAN BU 38 NEDİR ANLAYAMADIM BİLGİSİ OLAN AYDINLATIRSA SEVİNİRİM
  • Arkadaşlar Hafta sonu İnegöl oylata emoyla gittik o dik ve virajlı yollarda bana mısın demedi araba canavar gibi.yakıt konusunda geçmiş sayfalarda söylemiştim ortalama yakıt tüketimine değilde trip dügmesinden anlık yakıt tüketimini seçin araba kullnanırken sizin kullanımınıza göre yakıt değişimini görerek ona göre uygun devir ve hızda en uzun km yapabilirsiniz.
  • Arkadaşlar kusura bakmayın ama kimse kimseye burada birşey ıspatlamak zorunda değil aracın yakıtını beğenmeyen veya burada aracım az yakıyor diyen arkadaşlara inanmayan veya internete verilen rakamlara inanmayan (genelde daha düşük yakıt tüketimi yazma gayreti vardır hemen hemen bütün markalarda) arkadaşlar varsa araçlarını satıp yenisine veya daha az yakanına bakabilirler. sonuçta burada "aracımdan memnunum"diyen arkadaşların kendilerince standartları ve beklentileri farklı olabilir, memnun olmayan arkadaşların beklentileride farklı olabilir. herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum...
  • kajmeran arkadaşım sen sormuşsun hrhalde yanlış hatırlamıyosam ben fioma daha pronto sürmedim hatta ve hatta sabun bile sürmedimm ama normal süngerle yıkadım kuruduktan sonra hep süngerin tozu kaldı odan sonra oto süngeri aldım onla yıkadımm yani pronto daha kullanmadım birde çarşamba günü koltuk korumayı yaptırmaya gidiyorum belkiboya korumada yaptırabilirimmm bazı arkadaşlar 5.vites 100 km/h gitmişler ben 3.vites 100 km /h gidiyorumm bi sorun olmaz herhalde daha 5.vites görmedim şu aan arabanın motoru açmaya çalışıyorum birde bu fionun kitapcıgın da esp asr falan yazıyo fio emolarda varmı buu özellikler ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertay72

    Arkadaşlar Hafta sonu İnegöl oylata emoyla gittik o dik ve virajlı yollarda bana mısın demedi araba canavar gibi.yakıt konusunda geçmiş sayfalarda söylemiştim ortalama yakıt tüketimine değilde trip dügmesinden anlık yakıt tüketimini seçin araba kullnanırken sizin kullanımınıza göre yakıt değişimini görerek ona göre uygun devir ve hızda en uzun km yapabilirsiniz.

    çok iyi bilirim o yolları,araba devrini aldığında yokuşlar hiç sorun olmuyor fakat hilmiye oylat arası yol çok dik ve sık virajlıdır buna rağmen performansının iyi olması sevindirici bir durum. ayrıca aracı aldığımdan beri aynı senin gibi kullanıyorum, anlık tüketime bakarak.

    ben 170 km de çeyrek depo mazot yaktım,otobanda da kullandım ,normal yolda da kullandım,arabada 3 kişiydik,klima açık değildi. araç şu an 400 km de.




  • 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.