Şimdi Ara

Fiat 500x alıyorum, tecrübesi olan? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
26.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    500x ve renegade b-suv değil hocam crossover diye geçiyorlar.

    Alıntıları Göster
    B-suv de denilir, crossover da denilir ikisi de doğru.



    B-suv çünkü kullandığı platform b segment platform.



    Crossover çünkü binek otomobil platformuna sahip.



    Her iki söylem de doğrudur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    1,5 yıldır Crossplus 140hp dct kullanan birisi olarak nacizane tecrübemi aktarmaya geldim. Aracı sıfır aldım, üstünde orijinal 18 inç jant ve 225/45 Michelin Pilotsport 3 var. Aklıma geldiği sıra ile madde madde yazacağım (araçlara meraklı sade bir vatandaşım, profesyonel sürücü değilim);



    • Motor; fazlasıyla güçlü, özellikle sport modunda pedalbox takılmış gibi keyifli. Düşük hızda dönüşlerde gaza fazla yüklenirseniz önden hafifçe "torque steer" yapıyor. Eğlenceli olduğu kadar tehlikeli de, alışmak lazım. Maksimum torku olan 230 nm'yi 1750 devirde üretip 4500 devire kadar 200 nm'nin üstünde tutabiliyor. Testlerde fabrika verisinden daha hızlı (0-100 km/s 9,2 saniye).

    • Vites; 6 ileri DCT şanzıman DSG kadar olmasa da yeterince hızlı (Renault EDC gibi) ve akıllı. Vites tercihleri mantıklı, olur olmadık yerde vites büyütmüyor, eğime göre karar veriyormuş gibi davranıyor (eğim sensörü var mı bilmiyorum ama yokuş çıkarken uygunsuz bir anda vites büyütüp arabayı boğmuyor [boğulacak bir motoru yok gerçi, fazlasıyla güçlü]). Gerekirse sport moduna alıp ya da hızlıca vites kolundan ya da direksiyondaki kulakçıklardan müdahale edebilirsiniz ama ben hiç ihtiyaç duymuyorum. Doğru kullanırsanız (uzun ışıklarda boşa almak, trafikte freni hafifçe serbest bırakıp ilerlememek, ilk 2 viteste gaza çok yüklenmemek, el frenini [elektromekanik] çekmeden önce boşa alıp yükü şanzımandan el frenine aktarmak, tamamen durmadan geri vitese almamak vb.) uzun ömürlü olacağını zannediyorum. Şanzıman maks 350 nm torka dayanabiliyormuş.

    • Tüketim çok değişken. Bileğinize hakim olur, sabırlı davranırsanız (özellikle kalkışlarda sakin kalıp sonrasında kademeli hızlanırsanız) şehir içinde 7 litre ortalamalarda gezinebilirsiniz (akıcı şehir trafiğinden bahsediyorum). Dur-kalk trafikte kullanırsanız rahatça 9 litrelere gelir. Şehir dışında durmaksızın sabit 90'la gidince 5,8-6,5 litre aralarında geziniyor (2 kişi yüksüz araç). 4 kişi ve dolu bagajla aynı süratte 7 litre yakıyor benim aracım. Aracımda 18.000 kilometrenin ortalama tüketimi 7,7 litre.

    • Konfor; aslında biraz subjektif bir konu. Geçmiş deneyimlerle de alakalı. Örneğin hayatı boyunca Renault 9'dan başka araca binmemiş birisine verseniz çok konforlu diyebilir. Ben işim gereği a-b-c-d sınıfı birçok aracı uzun kilometreler boyunca kullandım/kullanıyorum. 500x için söyleyebileceğim en özet şey "tatlı sert" olur sanırım. Konforsuz değil ama "gergin" bir araç. Yüklüyken daha iyi. Boşken yoldaki dalgalanmalar, kasisler rahatsız edici olmayacak kadar içerde hissediliyor. Bu tatlı sertliğin avantajı da yol tutuş olarak yansıyor. Kısa-sert darbeler biraz fazla hissediliyor. Onun dışında bozuk zeminde (parke taş vb.) 18 inç/45 yanağa rağmen makul seviyede konforlu. Rüzgar sesi normal, lastiklerden biraz yol sesi geliyor ama rahatsız edici değil (İzmir'in yolları için konuşuyorum).

    • Direksiyon; biraz büyük ama ele güzel oturuyor. Sol ve sağ taraftaki direksiyon kolları biraz daha ince olabilirmiş. Rahat, yormayan bir yapısı var. Biraz hissiz ama işini yapıyor, sürprizi pek yok (torque steer haricinde).

    • Frenler; dozlaması ve geri bildirimi iyi, fren mesafesi makul ancak daha güçlü olmasını istediğim bazı anlar oldu. Sert amortisörlere rağmen araç yüksek olduğu için panik frende öne biraz fazla yığılıyor ve fren mesafesi uzayabiliyor. Her zaman değil, muhtemelen asfalt ve lastiğin durumuyla alakalı bir durum.

    • Multimedia; benim aracımda carplay/android auto olmayan uconnect sistemi var. Radyosu gayet iyi çalışıyor, dokunmatik ekran da küçük fakat başarılı. Kanal değiştirmek için dokunduğunuz an değişiyor. Örneğin şirket arabamız yeni Megane'da fiziksel tuşlara basıyor olmamıza rağmen kanal değişene kadar şarkı bitiyor. Ben genelde bluetooth üstünden telefondan ses aktararak Spotify dinliyorum. Ses kalitesi ve şiddeti gayet yeterli. USB kablo ile bağlarsanız ios/ipod desteği var, ayrıca albüm resimleri de görünür oluyor (Spotify dahil).

    • Eksikler; arka camlar tam otomatik değil (tek dokunuşla açılıyor ancak kapanmıyor [sanırım çocuk güvenliği ile alakalı]), bi-xenon farlar olmasına rağmen otomatik yükseklik ayarı ve yıkama yok, kumandadan camlar açılıp kapanmıyor, sinyaller ve gündüz farları/geri vites ışığı led değil, anahtarsız giriş ve çalıştırma var fakat araçtan uzaklaşınca Renault'larda olduğu gibi aracı kilitlemiyor, kumandadan ya da kapı kollarından kilitlemeniz gerekiyor, arka kapı kollarında giriş/kilit sensörleri/butonları yok (bagaj kapağında merkezi kili butonu var).

      Aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz, her türlü fotoğraf/video gönderebilirim.

      Bu aracı alırken benim önceliğim güçlü ve yüksek bir araç, eşimin önceliği ise farklı ve estetik bir araç almak idi. 500x bence tam ikisinin kesiştiği noktada. Yanlış bilmiyorsam rakipleri arasında en güçlüsü (hızlısı). Gerisi subjektif şeyler ama hem kadınsı hem de erkeksi çizgileri var. Ufak tefek eksikleri olsa da donanımı çok iyi (hele ki güvenlik paketli denk gelirse adaptif hız sabitleyiciye kadar dolu araç). 2 kişi için fazlasıyla yeterli bagaj alanı sunuyor. Ncap'ten 4 yıldız almış, IIHS'de en yüksek skoru alarak kendi sınıfının en güvenli crossover'i seçilmiş bir araç.

    Aracı almayı düşünmüyorum konuyla da alakam yok ama böyle detaylı anlatım için teşekkür hocam kendi adıma saolun




  • Hocam konuya girmeden önce bu araçtan habersizdim birazcik bakınayım dedim mâlum siteden ve hasta kaldim arabaya resmen.0-100 8.6 performansi çok ıyi valla ileride almak isterim :)
  • Bir sefer sürmüşlüğüm var 2017 modelini sürüş olarak fena degildi özellikle sport modunda daha iyiydi ama koltukları çok konforsuz gelmişti bana aracı genel hatlarıyla da tasarımıyla da pek sevememiştim ama herkesin zevki ayrı tabi. Ama koltuklarını bir kontrol etmenizi öneririm benim özellikle bacaklarımı agrımıştı.
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek
  • 2016 model Peugeot 308'im varken bir akrabamın 500x 1.6 mjet TCT otomatik aracını kullandım mahalle içinde.

    Öncelikle araç 20bin km civarında idi, benim 308 ise 24 bin de idi. 308 den sonra 500x kullanınca direkt olarak iki araç arasındaki rijitlik ve rafinelik farkı oraya çıkıyor. 308de çıt duymazken kasa esnedikçe 500xin heryerinden çatır tıkır sesler geliyor. Aracın sahibi akrabam zaten 50 yaşında bayan ve fiat bayisi sahibiler. O yüzden araçlarını özenerek kullandıklarını sanmıyorum ama ne kadar hor kullanırsan kullan 20bin km de bu duruma gelmiş olması şaşırttı beni.

    Vitesleri dizel bir araca göre geç attığını düşünüyorum. Daha fazla ekonomi yaptırılabilir bence. Fazla çift kavrama tecrübem yok ama ailedeki EAT6 şanzımanlı 208den çok da bir fark göremedim vites geçişlerinde hissettirme ve geçiş hızı olarak.

    Kişisel görüşüm çok kaliteli bir araç değil. Motoru şanzımanı sağlamdır ama iç mekan kalitesi ve işçiliği ben beğenmedim. İzmirde kiraladığım 10bin km deki 1.6dizel Egea lounge daha oturaklı bir araçtı.

    Kesinlikle uzun uzun test etmeden içinize sinmeden almayın.




  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Aracı savunmak için yazmıyorum ama benim aracım da 18bin km'de ve trim sesi yok. Gerçi ben çok özenerek kullanıyorum, onun etkisi de olabilir tabii :) 500x'in gövdesi yeterince rijittir diye tahmin ediyorum fakat kasanın burulduğu anlarda doğal olarak sedan/hb araçlardan daha dengesiz bir gövde tasarımı olduğundan kapı ve bagaj contalarından gıcırtı gelebiliyor. Contalara uygun kimyasal ile temizlendiginde ses kayboluyor. Kapı üstlerindeki kadifemsi malzeme de aynı gıcırtıyı yapabiliyor, onları da diş fırçası ile "kabartınca" ses gidiyor



    Sıfır kilometre Passat, C serisi Mercedes gibi araçlarda dahi trim sesi olabildiği düşünüldüğünde bu sınıftaki bir araçta hafif tıkırtılar normal bence. Ancak anormal bir durum varsa serviste çözülür diye düşünüyorum.




  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, aracı çok güzel anlatmışsınız. Tüketim biraz fazla geldi bana. Sabit 90la falan gidince 5litre civarında tüketmesini beklerdim. Fabrika verisi bile ortalama 5.7 diyor ama 90 la giderken bile bunu tutturamıyorsa az yakmıyor demektir.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Maalesef bayiilerde test aracı yok. Hiç test edemedik 500x'i. Süper bir konfor beklemiyorum, sonuçta b segment bir araç. Üstüne 18 jantlar var. Renegade konfor konusunda fena değildi, tok bir yapısı vardı. Bu da onun kadar olsa yeter.

    Peugeot 308 1.6 dizel active eat6 için de 105bin fiyat aldım bugün. Daha donanımsız ama hem dizel hem tam otomatik olması avantaj. Arka kısmı çok dar maalesef.

    C4 cactus için boş donanım 105bin, dolusu için 125bin fiyat aldım. 50bin 0 faiz. Dizel yarı otomatik. Aracı test ettim, fena bir araç değil.

    Hyundai kona 1.6 177hp elite 4*4 dct için de 119bin fiyat aldım. 40bin 0 faiz. Onu da test ettim. Fena bir araç değil ama tipi çok itici geldi benim için. Tercih edeceğimi sanmıyorum.

    308 de faiz çok yüksek olmasa en mantıklısı o aslında ama faiz oranı 2.89




  • Her konuda atmosferik aracı överken her konuda çift kavramaya sallarken kendi işinize gelince nasıl alıyorsunuz ama neymiş çok iyi fırsatmış

    O her konuda millete saldırdığın dalga geçtiğin sorunları sen yaşarken umarım konu açmazsın.

    Çünkü DSGciler olarak ilk taşı biz atacağız
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam bireysel alimda 308 için o fiyatı veriyorlar mı ?veriyorsa hangi bayi ?
  • tncyy T kullanıcısına yanıt
    Bireysel fiyatı değil, kobi.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Evet aracın az yaktığını söyleyemeyiz ama fabrika verilerinden çok uzak değil aslında. Yanılmıyorsam şehir dışı 4.9, şehir içi 7.2 litre diyordu resmi veriler. İdeal koşullarda (rüzgarsız hava, eğimsiz yol, yüksüz araç, doğru lastik basıncı vs.) şehir dışında 5.2'lere kadar indirdiğim oldu ama bu ortalamayı sadece gittiğim yolun uygun bölümlerinde 30-40 km kadar sürdürebiliyorum. Muhakkak inişler çıkışlar, frenler gazlar, ışıklar falan oluyor, ister istemez ortalama yükseliyor. Çok sabırlı davranırsanız şehir dışında sürekli olarak 6 litrenin altında kalabilirsiniz. Şehir içinde de yine aşırı dikkatli olursanız 8 litrenin altında kalabiliyorsunuz. Ben bütün bir depoyu 8 litrenin altında tüketim ortalaması ile kullandığımı biliyorum ama İstanbul trafiğinde (yokuşların da olduğu düşünüldüğünde) zor tabii. Kabaca fabrika verisine 1 litre eklediğinizde ulaşılabilir rakamlar çıkıyor. Sürüş keyfinden ödün vermeden kullanayım derseniz şehir dışı 6.5 litre, şehir içi 8.5 litre diyebilirsiniz.

    Fabrika verisi ortalama tüketim (5.7 litre idi sanırım) de çok abartılı bir rakam değil aslında ama şehir içi ve şehir dışı tüketimlerin ortalaması alınırken ağırlık şehir dışına (ya da otoban gibi trafiksiz yollara) verildiği için bu rakam düşük görünüyor.




  • igorparker İ kullanıcısına yanıt

    konu üzerinden baya bir zaman geçmiş belki de aracınızı sattınız ama. 2021 model fiat 500x aldım bozuk yollarda garc gurc ses geliyor. büyük ihtimalle kapılardan. contalara uygun kimyasal nedir?

  • sinilker S kullanıcısına yanıt

    Eger sorununuzu doğru anladıysam...

    Grand punto, megane 3 gt line ve clio 4 arabamda aynı sıkıntıyı yaşadım.


    Çözümüm hep Fiat yetkili servisin yaptığı ufacık bir şey oldu. (2007 den beri)


    Kapı kilitlerinin karşılığı olan (araba gövdesinde) ve kilidin oturduğu bir parça var oraya (kilidin oturduğu noktaya) yedek parçacida ya da serviste bulabileceğiniz bez bantlardan bir tur sarın. Daha kalın sararsaniz kapı zor kapanıp zor açılır.

    Bez bant dediğim üstü hafif tiftik tiftik bir tarafı hafif yapışkanlı genellikle elektrik aksamlarinda kabloları birbirine sarmak için kullanılan kumaş / bez bir bant.


    Arka koltukların bagaja oturduğu bir kilit daha var. (bagaj hacmini artırmak için arka koltukları yatırmak için) ben oraya da bir tur sardım tık yok...

    Bence oldukça verimli sonuç alırsınız...

  • sinilker S kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Evet çokça zaman geçmiş. Ben hala aracımı sorunsuz kullanıyorum bu arada. Kapı contaları için iyi bir markanın (Sonax, Würth gibi) silikon spreylerini kullanabilirsiniz, gıcırtıyı epeyce kesiyor. Ara ara tekrar uygulamak gerekebiliyor.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Uzuuuun yıllar olmuş :) Aracı alıp kullandınız mı? Konfor benim için de çok önemli. Diğer başlığa şunu yazmıştım:


    Bir araç alacağım Fiat 500X gözüme kestirdim. Bunun sebebi arka tekerlerin de bağımsız süspansiyon olması ve aracın iskeletinde çelik alaşımlı parçaların kullanılmış olması. B-Suv araçların en büyük handikabı konforsuz oluşu. Juke kullanıcısıyım aşırı sert bir araç, uzun yolda sıkıntı yok ama şehir içinde yoldaki her hatayı hissettiriyor. Rahat bir araca binmek istiyorum. Normalde Peugeot 308 gibi C Segment binek bir araba düşünüyordum konfor için. Ama 500x in bağımsız süspansiyon oluşu beni cezbetti.


    Şimdi gelelim soruya: Bütün paketlerde bağımsız süspansiyon var mı? Yoksa belli donanımlarda mı var bu özellik? Bir de iskelet yapısı tüm paketlerde aynı mı?

  • ofamof kullanıcısına yanıt

    Konfor kötü hocam. Sert araba. 16 jantlı belki bir nebze rahatlatır ama 18 olanlar kütük gibi

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Başka araçlarla kıyaslama imkanınız oldu mu bu yıllar içinde?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.