Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.868
Cevap
131
Favori
752.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Arkadaşlar

    Yukarıdaki mesajımda aracın tamamını dar olarak nitelendirmedim..
    Tavan yüksek,hacim olarak geniş ve refahlık hissi veriyor.. arka diz ve baş mesafeleri
    gayet iyi..bagaj 412 litre.. benim hoşuma gitmeyen bana göre koltuğun darlığı (ki bunu sonradan değiştirmek çok zor)
    ve kapı için kaplamalarının olduğu bölümün darlığı.. sadece buralara dar dedim.. kendi aracımdaki rahatlığı bulamadım..
    yanlış anlaşılmak istemem ama bayiide bir Bravo'nun koltuğuna oturun,kolunuzu camın kenarına koyun
    ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız..Bravo'da toplam hacimde size küçük gelecek..
    özellikle arka diz mesafesi ve baş mesafesinde..hatta 500l'den sonra çok basık bulacaksınız..
    ama unutmayın spor bir otomobil..asla iki araç arasında kıyaslama yapmıyorum..
    zaten farklı segmentte araçlar,kıyaslamak saçma olur.. Aracımın eksikliklerini de biliyorum ve
    her şeye rağmen büyük keyif alarak kullanıyorum..
    Dünkü mesajımın son bölümünde küçük bir değişiklik yaparak noktayı koyayım..


    Son olarak..
    Herkesin beğenisi, beklentisi ve ihtiyacı farklıdır.. kimi zevki için alır, kimi ihtiyacı için..
    Siz bakmayın ona,buna
    ve bana.. bu alınır mı,şunu alsaydın,bunu alsaydın diyene..
    Nedeni ne olursa olsun severek aldığınız 500L araçlarınızı kazadan beladan ve hatta cezadan
    uzak,sevdiklerinizle birlikte keyifle kullanmanızı dilerim..


    Keyifli forumlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmoon

    quote:

    Orijinalden alıntı: exxexeex

    Otomatik pilotu olan hatta kendi kendine iniş gerçekleştirebilen uçaklar var hem de iç hacmi çok geniş, ön paneli kokpit gibi. Bir Allah'ın kulu 1.3 dizel otomatik, bu genişlik ve yükseklikte bu fiyata başka araba söylesin özellikleri daha iyi/fazla olan , gerçekten kabul edeceğim söylenenleri.

    tamamen katılıyorum. arkadaşlar dizel otomatik fiyatları ne alemde hiç kimse bakmıyor. şimdi baktım golf 1.6 dizel otomatik 70.000 en düşük 308 var oda 57000 daha bir çok sayabilirim size. cam tavan gibi bir şeyde yok yazdığım fiyatlarda. bu arabayı çok isteyerek aldım ve gerçekten memnunum. 5.4 litre şehir içi şuanda beni tatmin ediyor. sadece koltuklar konusunda şikayetim var onuda kılıf,dolgu gibi şeylerle kış geçsin çözecem inşallah. 3000 tl ye mükemmel deri koltuk yaptırılabilir.çok basit bir şey. koltuk darsa genişletilir.

    Evet, koltukların oturma kısmında baldır desteği yok neredeyse. Bu durum, boyu ortalamanın üzerinde olanlar için rahatsızlık verici olabiliyor. Ben şahsen, ilk başlarda garipsemiştim ama şimdi alıştım. Özellikle bel desteği inanılmaz rahat. Uzun yolda bel ağrısı falan olmuyor, ki bu konuda belim çok hassas. Eski aracım i30'da ayrıca bel destek minderi alıp koltuğa bağlamıştım

    Baldır desteğini arttırmak için ne yapılabilir diye bende düşündüm bi ara. İlave parça yaptırmak pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Koltuğun yetkili serviste araç içindeki ambians ve bütünlüğü bozmayacak şekilde komple değiştirilmesi en mantıklı seçenek gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gendarme kullanıcısına yanıt
    Görüşleriniz için teşekkür ederim başlığın müdavimi olarak. İzlenimleriniz araç almayı düşünenler için çok önemli. Aslında bahsettiğiniz olumsuzluklar biz araç sahiplerinin de dikkatini çeken şeyler. Fakat bu aracın pozitif yönlerinin yanında bu saydıklarınız devede kulak bile kalmadığı için 500L'yi seçtik:)

    Güvenlik ve konfor donanımı, düşük yakıt tüketimi, müstesna tasarımı, sorunsuz ve kendini ispatlamış multijet motoru ve şanzumanı, ferah iç hacmi, dizel otomatik seçeneği 500L'yi almama sebep oldu.

    Özellikle lansman dönemindeki fiyatları alınası bir seçenek olarak karşımda duruyordu. Şimdilerde fiyatları yaklaşık 4 bin lira arttı. O dönemdeki fiyatlarıyla rakipsizdi. Şimdi bu fiyatlarla C sınıfı araçları zorluyor ve almayı düşünenleri alternatif modellere bakmaya sevk ediyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim..
    Ben de piyasada az bulunan, sıradışı araçları seviyorum..
    Bu yüzden tercihim 120 bg. dualogic sky'lı sport style bir Bravo oldu ve pişman değilim..
    Fiyat konusunda çok haklısınız ama o fiyatlar lansman fiyatıydı..
    2008 yılında en dolusu 38.000 lira olan Bravo bugün 65.000 tl civarında..
    hakediyor mu ? -hayır ama rakiplerinin fiyatları da ortada..
    kutu kadar clio 4'ün 1,5 90 bg edc dizeline 54.300 lira istenen ülkede
    (yedek lastik bile ek ücretli) 500l için istenen para çok değil..
    Fiat 500L ile keyifli sürüşler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 24 Ekim 2013; 0:09:47 >
  • gendarme kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamazsanız bende nacizane fiyat konusunda ki görüşümü yazmak isterim.
    Bu aracın sınıfında yarıştığı muadili citroen c3 picasso ford b-max diyebiliriz. Sanırım buna kimsenin itirazı olmaz.
    Ford ve Fiat Koç grubunun sattığı araçlar.
    Ford un fiyat politikası belli zaten. Hep yüksek.
    Fiat sa hep düşük fiyat politikasına sahip bir marka. Yanlız bu sefer hakikaten güzel bir model ve değişik bir araç yaptıklarından elbette fiyatları biraz yüksek tutmaları bana da normal geliyor. Çünkü 500l tarz bir araç ve her zevke de hitap etmiyor ama farklı olmak isteyenlerin fiyat farkınıda göze alıp elde etmek isteyeceği bir araç. Tıpkı citroen c3 picasso gibi. Ama fiyat konusuna gelince Fiat bayileri nasılsa satılıyor mantığı ile hiç indirim yapmadıkları gibi ana firma da her ay düzenli olarak zam yaptı. Bana kalırsa C3 picasso da tarz ve özel bir araç. Bana göre tek eksiği Türkiye yolları için biraz fazla alçak olması. Aynı katagoride ki ve benzer özellikteki iki araç arasında hemen hemen aynı özellikler olmasına rağmen aradaki 4 - 5 bin TL farkı bana kimse açıklayamaz.




  • Lansman fiyatları ile alınabilirdi şimdi fiyatlar uçmuş. Lansmanları takip etmek biraz risk almak lazım ilk hedef pug 308.
  • arkadaşlar arabayı alalı 2 yada 2-5 ay kadar oldu şu an 3000 km ye yakın bir kere şunu söylemeliyim hiçbir sıkıntı yada problem yok gerek şehir içi gerekse şehir dışı araçtan oldukça memnunum.
    koltuklarla ilgili bende düşüncelerimi yazmak istedim.
    5 sene boyunca 105 hp multijet dynamic bravo kullandım oldukça memnum olduğum ve hiç sorun yaşatmayan bir araçtı.bravonun koltuklarına göre 500l nin koltukları bir miktar daha küçük yapılmış ancak bravoda uzun yolda belim ağrımaya başlıyordu ve sürekli koltukta kendimi hareket eder buluyordum.bi kere 500l de bel desteği ile bu olay benim için sorun olmaktan çıktı.ikinciside koltuk küçük yada dar deniyor kime göre mesela ben 1.72 boyundayım ve kilomda 64 bana koltuk boyut olarak bir miktar büyük bile ama 1.85 boyu ve 100 küsur kilosu olan birine küçük gelirse oda doğrudur tabiki.benim eşimde fiat panda var ve benim ölçülerime göre pandanın koltuğu bana birebir tam geliyor.hatta eşim bravo olduğu zamanlarda bravonun koltuğundan uzun yolda sürekli şikayet ediyordu ama pandanın koltuğundan bir kere bile şikayet etmedi.
    şu anda 500l nin koltuklarıda hoşuna gitti mesela ondanda şikayet etmiyor.ama şunu özellikle belirtiyorum biz çok iri yapılı kişiler değiliz ve koltuklar pandanın koltuklarından bir miktar büyük yani 500l de pandanın koltukları olsa o bile bizim için gayet yeterli olurdu.
    terzide kıyafet diktirmek ve hazır olan reyon ürününü almak gibi bir durum bu.




  • arkadaşlar bende yaklaşık 1,5 ay önce fiat 500L panoramic edition (52000 tl) aldım arabamı beğenerek aldım ve çok memnunum. Ancak neden fiat hakkında bu kadar ön yargı var anlamadım.Yıllardan beri tüm taksici arkadaşlar bu güzel yurdumuzun zahmetli yollarında yıllarca fiat-tofaş kullanmışlar ve hala kullanıyorlar (şahin-dogan-kartal-Albea)yollarda dur kalk, motor yıllarca dayanmış parça ucuz ve çok arıza vermemiş neden taksiciler hatta köylülerimiz opel, voswagen,ford kullanmıyorda gidip fiat alıyor hatta fiat traktör alıyor çünkü bunlar asfalt arabası değil.multijet dünyaca ödül almış bir motor sonuçta türkiyede araba üretilmiyor bunlarda Avrupa araba saygılar italya Avrupada bir ülke sonuçta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaefe17 -- 26 Ekim 2013; 22:53:50 >
  • Genel anlamda baktığımızda araç hakkındaki en yaygın şikayet konusu koltuklar. Ford fiesta deneyimimde sıkıntı yaşamamıştım ya da hatırlamıyorum. Ama 500L'de bu olaya taktım diyebilirim. Olay biraz da sanırım psikolojik. Çünkü bu koltuk rahatsızlığı, forumda okuduğumdan sonra başgöstermeye başladı. Genelde biraz yüksekte ve direksiyona yakın oturma pozisyonunu severim. Bu durumda baldırlarımın altının boşlukta kaldığını hissediyordum. Buna huylandım. Yani ne bileyim biraz havada kalan baldırlarımın altında devamlı bir soğukluk hissediyordum (psikolojik dediğim bundan). Boyum 1.74 kilom 80. Bugün direksiyonu öne çekip, koltuğu geri çekip bir kadem de yükselttim. Sonuç 220 km yolda sanki daha rahat ettim. Bu arada aracın yokuş çıkış ve iniş performansı daha iyi olabilirdi. Manisa-İzmir Sabuncubeli mevkii bizim bölgenin ünlüsüdür. Araç çıkışta bazen baygın bazen de biraz hızlı; inişte ise sürekli hızlanma eğiliminde. Tabii bu arada 1.3 dualogic olduğunu da belirteyim. Gerçi 3200 km toplamda Sabuncubeli gibi yol için eleştirmeye değer mi bilmem?!. Son eleştiri de klakson... Çok sık kullanmam hatta gerekli olduğu anlarda bile çekinerek çalarım ama klaksona basma işi için daha farklı birşeyler yapılabilir miydi acaba diye düşünmedim değil.
    Araba almak, model beğenmek biraz zevk işi, biraz çoluk çocuğun yönlendirmeleri tabii ki bir de fiyatlara göre oluyor. Bu sizin ne istediğinize de bağlı; benim gibi yüksek sürüş pozisyona sahip araçları seviyorsanız [eşiniz de seviyorsa ve kullanıyorsa(yüksek araba merakı bende Corolla'dan sonra oluşmuştu)], bence 500L en mantıklı seçim olabilir. Dizel manualler için birşey diyemem ama iş dizel otomatiğe gelince fiyat aralığında sadece iki rakibi var. Citroen C3 Picasso ve Seat Altea XL. Aynı donanıma sahip (opsiyonel donanımlarla, tek fark elektrikli ayna) Picasso'da yaklaşık +2000-2500; Altea'da ise +1500 tl fark var.




  • genel olarak fiat a olan önyargıyı biraz açıklayabilecek bir olay yaşadım sizede aktarıyım.
    2 gün önce akşam saatinde evimden az bir mesafe uzakta olan bir çerezciye gidip çerez almak istedim.arabayı park edip içeriye girdim.adam bana araba çok güzelmiş seninmi yenimi aldın dedi.fiyatını sordu.çok beğendim çok güzel bir görünümü var dedi ve mini cooper ın hangi modeli bu dedi.bende araba mini değil fiat dedim.bunun üzerine adamda niye yerli araba aldın diye saçma bir soru yöneltti.bende adama keşke bu araba yerli üretim olsaydıda öyle alıp kullansaydık ama bu araba fiat yani italyan üretimi olan ve markada tamamiyle bir italyan markası dedim adam bana eminmisin diye sordu.

    alın size önyargı. adam oldukça beğendiği arabayı fiat olduğunu öğrendiğinde niye yerli aldın diyor.
    ikinciside adam fiatı yerli sanıyor.keşke olsaydı oda ayrı mesele.

    kişisel fikrim.
    2005-2008 arası 1.3 multijet palio ve 2008 - 2013 arası 1.6 multijet bravo kullandım.bu araçlarla ilgili problem yaşamadım ve gidip 1.6 multijet 500l aldım.sonuç olarak 3-5 sene kullanıp bunuda değiştireceğim.neden bana sorun yaratmayan bir markanın araçlarını kullanmayayımki hem alırken daha uygun fiyata alıyorum hemde parça fiyatları uygun.
    otomatik vites vw alıpta sürekli arızalarıylamı uğraşmak lazım yada garantisi bitince çıkan şanzıman arızası için istenen 7000 tl ücreti vermekmi daha doğru.yada 30000 km de turbo mili kesince 4200 tl + işçilik vermekmi. neyse ben aracımdan memnunum.herkes kendi seçtiği ve alıp kullandığı aracını mutlu mesut kullanır inşallah.




  • bence mevzu fiat markasına olan ön yargı değil.
    millet olarak öncelikle kendimizde olmayan ve başka birinde gördüğümüz bir şeye karşı olan gizli kıskançlık.
    ikincisi ise fiat markasının, tofaş ortaklıgından kaynaklanan türk imajına sahip olması.
    bende fiat 500 var ve şundan eminim ki 35 bin liralık araç 70 bin liralık mini cooper dan daha fazla dikkat çekiyor.
    bir de 5.000 daha verseydin şunu alırdın hastalığımız var ki ona hiç girmeyeyim. mevzu çok uzar.
  • ben 2008 senesinde 38000 tl ye sıfır bravo aldığımda birisi bana o kadar para verip bunu alcağına 40-45 bin arasına bmw x5 satıyorlar onu neden düşünmedin demişti. bende ona internete bir girip 1.6 motorun yıllık vergisi ile 4.4 litre olan bir motorun vergisini bir karşılaştır anlarsın demiştim.

    mesela bu yıl için ben yazmış olayım:
    1600 cc 1-3 yaş 827 tl eğer 4-6 yaş olursa 620 tl
    4000 cc üstü 1-3 yaş 18803 tl eğer 4-6 yaş olursa 14100 tl

    yorum yapmaya gerek yok sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmir_selçuk

    arkadaşlar arabayı alalı 2 yada 2-5 ay kadar oldu şu an 3000 km ye yakın bir kere şunu söylemeliyim hiçbir sıkıntı yada problem yok gerek şehir içi gerekse şehir dışı araçtan oldukça memnunum.
    koltuklarla ilgili bende düşüncelerimi yazmak istedim.
    5 sene boyunca 105 hp multijet dynamic bravo kullandım oldukça memnum olduğum ve hiç sorun yaşatmayan bir araçtı.bravonun koltuklarına göre 500l nin koltukları bir miktar daha küçük yapılmış ancak bravoda uzun yolda belim ağrımaya başlıyordu ve sürekli koltukta kendimi hareket eder buluyordum.bi kere 500l de bel desteği ile bu olay benim için sorun olmaktan çıktı.ikinciside koltuk küçük yada dar deniyor kime göre mesela ben 1.72 boyundayım ve kilomda 64 bana koltuk boyut olarak bir miktar büyük bile ama 1.85 boyu ve 100 küsur kilosu olan birine küçük gelirse oda doğrudur tabiki.benim eşimde fiat panda var ve benim ölçülerime göre pandanın koltuğu bana birebir tam geliyor.hatta eşim bravo olduğu zamanlarda bravonun koltuğundan uzun yolda sürekli şikayet ediyordu ama pandanın koltuğundan bir kere bile şikayet etmedi.
    şu anda 500l nin koltuklarıda hoşuna gitti mesela ondanda şikayet etmiyor.ama şunu özellikle belirtiyorum biz çok iri yapılı kişiler değiliz ve koltuklar pandanın koltuklarından bir miktar büyük yani 500l de pandanın koltukları olsa o bile bizim için gayet yeterli olurdu.
    terzide kıyafet diktirmek ve hazır olan reyon ürününü almak gibi bir durum bu.

    Hocam daha önce kullanmış olduğunuz multijet e göre 500 l de kullanılan multijet 2 motor performans bakımından nasıl ? bende şu anda 1.6 multijet linea var 500 l ile test sürüşü yapmıştım geçenlerde multijet 2 motor bana daha performanslı gelmişti.




  • herkese merhabalar, bir süredir forumu takip ediyorum. acaba bu günlerde alınan fiyatlar nedir? ben 1.3 popstar panoramic multijet II dualogic için 54000 tl fiyat aldım acaba nasıl sizce fiyat? birde panoramik olmayan rockstar yine dualogic ve multijet için 57500 TL fiyat verdiler. sizce uygun mu? teşekkürler.
  • Bayram öncesi rockstar 1.3 dizel dualogic hi-fi versiyonunu 57 000'e aldım. Aracı bayram sonrası teslim ettiler. Arabayı beğenince çok da fiyat araştırmadım ama böyle bir araba için normal olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iakbay06

    quote:

    Orijinalden alıntı: izmir_selçuk

    arkadaşlar arabayı alalı 2 yada 2-5 ay kadar oldu şu an 3000 km ye yakın bir kere şunu söylemeliyim hiçbir sıkıntı yada problem yok gerek şehir içi gerekse şehir dışı araçtan oldukça memnunum.
    koltuklarla ilgili bende düşüncelerimi yazmak istedim.
    5 sene boyunca 105 hp multijet dynamic bravo kullandım oldukça memnum olduğum ve hiç sorun yaşatmayan bir araçtı.bravonun koltuklarına göre 500l nin koltukları bir miktar daha küçük yapılmış ancak bravoda uzun yolda belim ağrımaya başlıyordu ve sürekli koltukta kendimi hareket eder buluyordum.bi kere 500l de bel desteği ile bu olay benim için sorun olmaktan çıktı.ikinciside koltuk küçük yada dar deniyor kime göre mesela ben 1.72 boyundayım ve kilomda 64 bana koltuk boyut olarak bir miktar büyük bile ama 1.85 boyu ve 100 küsur kilosu olan birine küçük gelirse oda doğrudur tabiki.benim eşimde fiat panda var ve benim ölçülerime göre pandanın koltuğu bana birebir tam geliyor.hatta eşim bravo olduğu zamanlarda bravonun koltuğundan uzun yolda sürekli şikayet ediyordu ama pandanın koltuğundan bir kere bile şikayet etmedi.
    şu anda 500l nin koltuklarıda hoşuna gitti mesela ondanda şikayet etmiyor.ama şunu özellikle belirtiyorum biz çok iri yapılı kişiler değiliz ve koltuklar pandanın koltuklarından bir miktar büyük yani 500l de pandanın koltukları olsa o bile bizim için gayet yeterli olurdu.
    terzide kıyafet diktirmek ve hazır olan reyon ürününü almak gibi bir durum bu.

    Hocam daha önce kullanmış olduğunuz multijet e göre 500 l de kullanılan multijet 2 motor performans bakımından nasıl ? bende şu anda 1.6 multijet linea var 500 l ile test sürüşü yapmıştım geçenlerde multijet 2 motor bana daha performanslı gelmişti.

    Merhaba,

    Yaklaşık 3,5 sene Fiorino 2010 full+full multijet 1,3 duologic kullanan biri olarak şu an kullandığım 1,3 rockstar multijet II duologic için şunları söyleye bilirim;
    1. %10 güç artışı bariz belli
    2. Aracın hem dışında hem içinde motor sesinde çok belirgin azalma.
    3. Virajlarda çok güven veriyor sanırım sispansiyon farklı bozuk yollardaki sarsıntı bile azaldı.Virajlarda bir mekanizma veya sistemin ufak dokunuşları var gibi :D
    4. Marş sistemi bile farklı eski marş sesi değil.
    5. Koltuklar çok rahat . Arka koltuklar ve ortası ise harika bir taraftan gir diğer taraftan rahatlıkla çık.
    6. Sürücü kolçağı elfrenini çekmenize engel değil.
    7. Aracın ön kısmı kısalmış park ederken kolaylık sağlıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmir_selçuk

    genel olarak fiat a olan önyargıyı biraz açıklayabilecek bir olay yaşadım sizede aktarıyım.
    2 gün önce akşam saatinde evimden az bir mesafe uzakta olan bir çerezciye gidip çerez almak istedim.arabayı park edip içeriye girdim.adam bana araba çok güzelmiş seninmi yenimi aldın dedi.fiyatını sordu.çok beğendim çok güzel bir görünümü var dedi ve mini cooper ın hangi modeli bu dedi.bende araba mini değil fiat dedim.bunun üzerine adamda niye yerli araba aldın diye saçma bir soru yöneltti.bende adama keşke bu araba yerli üretim olsaydıda öyle alıp kullansaydık ama bu araba fiat yani italyan üretimi olan ve markada tamamiyle bir italyan markası dedim adam bana eminmisin diye sordu.

    alın size önyargı. adam oldukça beğendiği arabayı fiat olduğunu öğrendiğinde niye yerli aldın diyor.
    ikinciside adam fiatı yerli sanıyor.keşke olsaydı oda ayrı mesele.

    kişisel fikrim.
    2005-2008 arası 1.3 multijet palio ve 2008 - 2013 arası 1.6 multijet bravo kullandım.bu araçlarla ilgili problem yaşamadım ve gidip 1.6 multijet 500l aldım.sonuç olarak 3-5 sene kullanıp bunuda değiştireceğim.neden bana sorun yaratmayan bir markanın araçlarını kullanmayayımki hem alırken daha uygun fiyata alıyorum hemde parça fiyatları uygun.
    otomatik vites vw alıpta sürekli arızalarıylamı uğraşmak lazım yada garantisi bitince çıkan şanzıman arızası için istenen 7000 tl ücreti vermekmi daha doğru.yada 30000 km de turbo mili kesince 4200 tl + işçilik vermekmi. neyse ben aracımdan memnunum.herkes kendi seçtiği ve alıp kullandığı aracını mutlu mesut kullanır inşallah.

    hocam kesinlikle çok haklısın Fiat'a karşı müthiş bir ön yargı var 500L'yi aldığımda çoğu kişi Fiat'a bu kadar para verilmez dedi ben bunu söyleyen tanıdıklarıma arabanın anahtarını veriyorum kullanıyorlar kontağı çevirdikleri andan itibaren şaşırmaya başlıyorlar kullanıp indiklerinde başta söyledikleri lafları yutarak iniyorlar ben bu aracı test sürüşü yapmadan aldım 1.3 motordan beklentilerim daha düşüktü kullanmaya başladığımda ben bile şaşırdım




  • iakbay06 İ kullanıcısına yanıt
    bende test sürüşü yaptığım araçta özellikle alt devirlerde daha bir istekli olduğunu farketmiştim. ancak ilk önce dikkatimi çeken bravodan sonra ilk kez test aracına binip çalıştırdığımda içeri motor sesini çok az almasıydı.ben test aracını kullandığımda araç daha henüz 52 km de idi.şu an benim araç 3000 km ye yaklaştı.araba şu anda ilk aldığım zamandaki haline göre farkedilir derecede atak hale geldi üst devirlere çok rahat çıkıyor ve tabiki buda aracın hızlanmasında etken.motorla ilgili dikkatimi çeken bir diğer fark ise her devirde multijet 1 e göre daha istekli olması yani şunu demek istiyorum bravoda yokuş çıkarken ayağımı gazdan çekip 1200 devirlere kadar düşüp tekrar bastığımda toparlamasıyla 500l de toparlaması arasında fark var bu konuda 500l bravodan ağır olmasına rağmen daha başarılı.
    birde aracın viraj kabiliyeti var.bu ilk olarak test aracında dikkatimi çekmişti.çok iyi derecede bir yol tutuş vardı.aldığımdan beride hala beni şaşırtmaya devam ediyor.bravodan daha yüksek olmasına rağmen girdiğim aynı virajlarda daha iyi olduğu kesin.
    bendende sana özel bir soru: soyadın akbay mı?




  • beats edition olan arkadaşlar arka koltuktaki tiz hoparlörü için hiç servise gitti mi okuldan vakit bulamıyorum
  • Arkadaşlar 1,4 500L panaromic edition için 46,750 fiyat aldım anahtar teslim fiyatı. Sizce fiyat nasıl ve 1.4 motor nasıldır fiat araçların yakıt tüketim vs. bilgi alabilirsem sevinirim teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.