Şimdi Ara

FEN NIYE KIMSENIN UMRUNDA DEGIL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onceden ygs-lysde toplam 120 mat 130 fen sorusu vardi.Simdi mat 80 fen 60 oldu.

    Fende fizik kimya biyoloji diye 3 ders var,bu derslerdeki toplam konu sayisi toplam soru sayisindan cok.

    Matta mat ve geo diye 2 ders var,ki artik o da tek ders olarak isleniyor.Yani 1 derse 80 3 derse 60 soru verilmis durumda.

    Sıkılmayın okumaya devam edin,.

    Osym yillardir mat-geodan secici soru soruyor fende ise sadece fizikten secici soru geliyor,yani eski sistemde mf4 dedigimiz muhendislik hedefleyenlere zaten hitap eden bir sinavdi simdiyse mf3 hedefleyenlerin onunu daha da kesecek bir sınav geliyor.

    Sunu kendi cevremde ve forumda cokca gordum,adam sene basinda muh hedefliyorum ben idealistim diye basliyor,tip potasina girince gerek aile baskisi ve is garantisi+parasindan dolayi tipi seciyor.Bizzat kendi arkadasim tip okuyor ve dersleri hic sevmiyor ilgi alani fizik

    Ustelik simdi mf3 ve mf4 ayrimi da yok.

    Tytye bakiyoruz 40 Tr 20 fen var,sos da dahil olmak üzere tum derslerin katsayisi esit saka gibi bir sey.

    Ogrenciler arasinda mata olan yatkinlik fenden daha fazla gibi galiba, kimse sesini cikarmiyor.

    Öğrencilerin bir kismina daha cok hitap eden bir sinav adaletsizdir.

    Ben bunlari dedigimde tip kazanacak adam her dersi iyi yapacak filan deniyor,muhendis adam uniye gittiginde mat ve fizik,tipci adam da bio islemiyor mu diyorum bu sefer de lise mufredati cop,orda yalanlaniyor zaten deniyor.Yani bu laflarla susturuluyorum hic hosuma gitmiyor.

    Her dersin katsayisini esitlemektense her dersin katsayisinin farkli oldugu daha ince detaylariyla tasarlanilmis eski sistemi ozluyorum.

    Mezuna kalmasaydin diyenler olabilir,tercih doneminde sistem degisecegine dair hicbir sey gundemde degildi.

    Calismaktan baska caren yok,onune bu sistemi koydular sen de kendini buna gore ayarlayacaksin diyorlar.Evet ben de bunun farkindayim ama insan yine de sinirleniyor.

    Siz neler dusunuyorsunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • haklısın hocam. fendeki açığı ikinci sınavda eleyici sorular sorarak kapatmalarını bekliyorum ama ösym bu, yine muhtemelen temel şeyleri sorar. zaten bu yks'deki saçmalıkları düşündükçe kafayı yiyorum. puan türleri, soru sayılarının az olması vs tamamen aceleye getirilmiş ve ellerine yüzlerine bulaştırdıkları bir iş oldu. ama son şansımız olduğu için senin de dediğin gibi çalışmaktan başka yapacak bi şey yok
  • Ah be uruk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın hocam. fendeki açığı ikinci sınavda eleyici sorular sorarak kapatmalarını bekliyorum ama ösym bu, yine muhtemelen temel şeyleri sorar. zaten bu yks'deki saçmalıkları düşündükçe kafayı yiyorum. puan türleri, soru sayılarının az olması vs tamamen aceleye getirilmiş ve ellerine yüzlerine bulaştırdıkları bir iş oldu. ama son şansımız olduğu için senin de dediğin gibi çalışmaktan başka yapacak bi şey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massathebest -- 11 Aralık 2017; 18:32:11 >
  • Katılıyorum hocam tek puan türünün olması hem adaletsiz hem de tercih dönemini kaosa sürükleyecek birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef okullarda fizik alanında veya fen alanında düşünmeye sevk eden öğretmen sayısı çok az sistem sıkıntı baştan zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asil kiyamet 2.sinav da kolay olursa kopar , fen secici olursa rahatiz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmenler 2.sınavında kolay olacağı görüşünde
  • bu yazının altına imzamı atarım
  • soilkcan123 S kullanıcısına yanıt
    hiç sanmıyorum
  • Vallahi hocam ben fen derslerine daha çok ağırlık veriyorum hatta fen derslerim matematik derslerime göre daha iyi. Tercih edeceğim bölümün Fen ile alakalı olmasından olabilir bu tabii.

    Ama dediğiniz gibi kimse Fen sorularına yeterince önem vermiyor. Evet fizik üzerinden büyük bir eleme durumu var genel olarak büyük bölümlerin fizik net ortalamasına baktığınızda yerlerde olduğunu görüyorsunuz.
    Ama bana kalırsa eskiden fizik üzerinde sorular sorulardan daha basit haline indirgenmiş sorular gelecek keza biyoloji ve kimya içinde.
    Normalde o kadar çok kaliteli soru çıkabilir ki Fen konularından böyle adamı felç edecek sorular felan.
    Eskiden sorulmuş Fen sorularından özellikle Fizik sorularından çok çok daha iyi sorular sorulabilir müfredat içerisinde. Ama Yapmıyorlar neden yapmıyorlar bilmiyorum.

    Edit: Yukarıda bir arkadaş öğretmenlerin isteksizliğinden bahsetmiş çok doğru bir tespit. Günümüz eğitim çatısı altında fen derslerine giren hocalar çok mükemmel bir ders işleyişine sahip değiller.Hatta bazıları derslere bile girmiyordu benim zamanımda.. Nadiren çok güzel anlatan öğretmenler var ama nadiren işte..
    Ben sadece 9.sınıfta temel bilim gördüm onların hepsine müdür yardımcıları giriyordu. Bir kere ders işlediğimizi hatırlamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-535601307 -- 11 Aralık 2017; 19:38:24 >




  • Hocam katsayıların eşit olduğuna emin miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYGD G kullanıcısına yanıt
    Oyle olacagi soyleniyor roportaj mi ne yapilmis.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam da hocam mat geo egitimi cok mu iyi,neden ogrencilerin genelde mati fenden iyi?

    Hal boyle olunca da dengesiz soru dagilimi matta iyi olanlari daha on plana cikardi,ogrenciler arasinda durum bu oldugundan kimse itiraz etmiyor fene.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ediyorum hocam da ne oluyor ? Adamlar legoya çevirdiler sınavı tak çıkar hesabı. Ulan 2 ay önce çıkmış sınava milyon kez yenilik veya değişiklik getirilir mi ? Yeni bir kot alıyorsun 2 ay da her bir noktasına yama yapıyorsun olur mu olmaz..
    Bizim sistemde böyle maalesef yamalı kot gibi o yüzden bir şey diyemiyorum.
    Evet matematik anlamında da çok gerideyiz ama yaratılan algı ''off matematik çok zor off yapamıyorum matematik abi matematik yaa''algısı var ya hani.. İşte bu yüzden sanki matematik yapmak zorundaymış gibi insanlar yönlendiriliyor daha çok ön plana çıkıyor.
    Yanlış anlamayın matematik gereksizdir veya işe yaramaz bir şey demiyorum. Aksine çok önemli bir şey. Anlatmaya çalıştığım matematiğin ön plana çıkmasına gerek yok. Herkesin matematik bilmesi ŞART
    Ama sistem böyle işlemediğinden ilk öğretiminden tutunda liselerine kadar ayrımın olduğu paranın eğitimden üstün geldiği boş beleş bir sektörün sınavı da böyle oluyor maalesef
    Umarım demek istediğimi anlamışsındır. Biz öğrencilerin bir suçu yok bize dayatılanlar ve yapılan yanlışlardan dolayı X ön planda Y arka planda. Halbuki XY kardeş gibi temelde olmalıdır..




  • Gerçekten b*k gibi sistem ama yapacak bişey yok bi an önce defolup gitmemiz gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla sizin çevre nasıl bilmiyorum ama bizim arkadaş lys mata başlamamış lys fizikten 2 kaynak bitirmiş yani herkes neyden zevk alıyorsa onu daha çok çözüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bölümün ders ağırlığına göre katsayı ayarlamamak, mf1-2-3-4 gibi güzel bir sistem varken bunu geri çekmek yapabilecekleri en büyük salaklıktı. Hala neden, hangi mantıkla yaptıklarını anlayamıyorum.

    Soru sayıları ayrı bir saçmalık zaten. Fende toplam soru sayısının 3-4 katı konu var. Artık ne sorarlar ne yaparlar bilmiyorum. Kolay sorarlarsa isyan ederim, fenime güvenerek mezuna kalmıştım.

    Birde obp diye peşimizi kovalayan birşey var onu herkes biliyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 11 Aralık 2017; 21:9:13 >
  • Tıp seçecek adama matın fenden daha çok etki ediyor olması sadece saçma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Agapi -- 11 Aralık 2017; 21:15:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın ya millet yalancının önde gideni sözde arkadaş bi de mühendis olacam ben deyip diş tıp seçiyolar sonra asık suratlı doktorlar . hayır para sadece doktorlukta mı var anlamadım :D bi de iyilik melekleri ya insanlara yardım ediyolarmış yav he he bugün doktor maaşları 4k olsun herkes iş bırakır kimse bakmaz. yani manevi düşünen yok.ilgisi olduğu için de gitmiyor.
  • Hacı bu dediklerini sadece fene lanse edemeyiz ki. Tüm derslerin soru sayıları 1/2 oldu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.