Şimdi Ara

Fen Lisesi'nde biraz geri kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.Ben Denizli'deki bir fen lisesinde okuyorum.İlin en yüksek puanla alan lisesi ve ben 493 ile girdim.Okullar neredeyse Ekim'de açıldı(28 eylül).Özellikle matematikte ve fizikte sınıftan biraz eksiğim oldu.Hedefim tıp en kötü ihtimalle diş hekimliği istiyorum.Sizce matematik ve fendeki 3 aylık fark kapatılabilir mi ?Ya mesela millet sınıfta bir konuyu o konu bittikten 1 hafta sonra sular seller gibi çözerken,bende bu süre 3 hafta felan oluyor.En kötü ihtimalle seneyi biraz geride atlatsam yazın herkes gezerken çalışıp 9'u oturtabilir miyim ? Bir de dikkat toplama için önerebileceğiniz İlaç var mı reçetesiz(ritalin için hastaneye gittim,yazmadı doktor ? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nautolan -- 8 Ocak 2016; 21:31:47 >



  • fen lisesi mezunuyum.derslerde geri kalma sebebin oturup çalışamamak mı çalıştığını anlamamak mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmemkikiki B kullanıcısına yanıt
    Aslında oturup ders çalışmamak.Yani son geçen haftaya kadar odama giriyorum kitabın arasından coc felan oynuyordum.Tabi işin ciddiyetinin farkına vardım.Mat ile fiziğim biraz geride şu anda kimya biyoloji diğer derslerde oldukça iyiyim.Ama çalışmadan mat fizik yapılması en zor dersler.3 aylık bu fark kapatılabilir değil mi ?
    Bir de ben şeyi merak ediyorum,sizde fen lisesi mezunu oldugunuza yaşıtlarınızdan biraz zekisinizdir.Bu zeka size YGS LYS de avantaj getirdi mi ?
  • Tıp tutmazsa dişe gelme. Bi sene daha hazırlan dayanamazsın dişe...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş'in ne kötü yanı var ki hocam Hedefim tıp zaten de şu 3 aylık eksik zincirleme bir kazaya yol açmasından korkuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nautolan -- 8 Ocak 2016; 22:04:22 >
  • nautolan N kullanıcısına yanıt
    Mihtemelen derslere adaptasyonda zorlandın.ilkokulda her şeyi şıp diye anlıyorduk liseye geçince bir bocalama oliyor.fen lisesi kazanmanın verdiği güvenle nasılsa hallederim diyosun.bir de mesela benim okulum uzaktaydı ve eve gelince pestilim çıkıyordu çalışacak güç bilamıyordum.her neyse eksiklerini yazın rahat kapatırsın ama adam akıllı çalışarak.esas olay günü gününe çalışmak az veya çok çalışman fark etmez.bu yaz kendine uzun vadeli güzel bir plan yap ve plana uy.10.sinifa eksiksiz başla.10.sinifta günü ğününe çalış o gün ne işlediyseniz eve gel tekrarını yap.sakın konuları biriktirme.anlamadığın yeri es geçme anlamaya çalış hocana sor vs.düzenli calışmayla rahat rahat kazanırsın dişi de tıpı da.ayrıca fen lisesine gidiyorum çok zekiyim tıp garanti modlarına girme zeki olan değil düzenli çalışan kazanıyor.tecrübeyle de sabit.
    Ha bu arada benim esas tavsiyem kendi kendine çalışabilen bi tipsen 12.sinifta açık liseye geçmen.hatta olayı büyütüp fen lisesi ve dengi anadolu liselerindeki arkadaşlara tavsiyem evinize yakın okula gitmeniz ya da açık liseyi tercih etmeniz yönünde olacak.daha da uzatmayayım,içimde dört yıllık bi birikmişlik var.kardeş kolay gelsin isteyipte yapamayacağın şey yok iyi çalışmalar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilmemkikiki B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Benim dışımda genelde lisemize yüksek puanlı giren kişiler bocaladı.Alt puanlılardaki ve nakille gelenlerdeki azim hiç kimsede yok .s Tavsiyenize uyup bu yaz eksik bırakmamayı düşünüyorum.
  • 6 ay sonra gelen edit : Bu durumda arkadaşlar varsa göstermeleri gereken tek şey sabır ve çok çalışmak.Şu an başarı konusunda parmakla gösterilenlerdenim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.