Şimdi Ara

Fen Lisesi İle İlgili Sorularım:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle ben Tekirdağ'da oturuyorum, hedefim çorlu fen lisesi. Derslerimi soracak olursanız 7.sınıf ortalamam 98,5 ancak bu sene çok sıkı tutacağım, geçen sene hiç çalışmıyordum derslere.
    Bu sene ne yapıyorsun derseniz, haftada 3 gün dershaneye gidiyorum, öyle inanılmaz bir faydası yok sadece konular daha iyi aklıma kazınıyor. Günde ortalama 30 soru çözüyorum. Matematik ağırlıklı, ama bu iş böyle olmaz. Olduğumuz dershane sbs'si ve okuldaki denemedeki sınava ben değil onlar bana girdi. Sbs puanım 430 gibi, büyük ihtimal okulistik'te aşağı yukarı öyledir.
    Ben kafamda yazılı olan şeyleri söyleyeyim, sözel bölümü yapmak için temel soru tiplerini çözmek ve kendimi bu tarz denemelerle geliştirmek full çıkarmak için yeterli olacaktır. Sözel bölümü yaparım diye düşünüyorum. Fenide yaparım, yaparım çünkü yapıyorum yani denemelerde kolay geliyor bana. Ufak tefek kelimeleri kaçırmamdan başka sıkıntı yok o konuda. Ama matematik hakkında bildiğim ise çok zeki ve hızlı düşünen biri olamıyorsan mecburen çok soru çözeceksin çözümlü olacak ama, sorulacak onca soru tipi var. Eğer sınavda "Hm, biz bunun bir benzerini çözdük" diyemiyorsan sıçtın. Tabi benden haftada 50 mat sorusu çok olacak gibi durmuyor :=) Şimdi, az öncekiler biraz şöyleşi idi. Bu arada belirtmek isterim 471 puanla bursluluk almıştım, belki bu bir aday olduğumu gösterir. Şimdi gerçekten soruyorum:

    Çorlu Fen lisesi, oraya girebilmek için ortalama kaç yanlış yapmam lazım? ben söyleyeyim, çok fazla çalışmassam 7-8 yanlış yaparım kesin. Tabi bu yüzdelik dilime göre ama işte mantık yürütecek abiler arıyorum ben. Neyse...

    Tekirdağ Fen lisesi için kaç yanlış hakkım var?

    Birde ek not: Ben açıkçası 2.dönem sonlarına doğru Birsürü lgs denemeleri çözmeyi düşünüyorum, onlarla kendimi deneyeceğim. Yok o denemelerdemi zor geldi? İşe yaramadı mı? Mecbur Bilgisayarı söküyorum başka test kitapları alıyorum seneyi tekrarlıyorum. Fen lisesi garanti değilse asla terk edemeyeceğim Bilgisayarımı kaldıracağım. Başka yolu olmaz! Aklımda hep manigraft varken odaklanamam.


    Uhhy bitti, baya söyleşi oldu. Neyse bilgisi olan varlıklar bir el atsın lütfen. Bu arada şu soru gerçekten önemli unutursanız diye: Abi kaç yanlış hakkım var biri derin araştırma yapabilir mi?


    Bidakka aklıma bir şey takıldı: Çorlu fen lisesinde 180 kişi mi ne var, e ben nasıl girecem oraya, yer varmı ki? Şimdi zaten rakiplerinin üstüne çıkacaksın olay o demeyin koskoca ilçede 100. Felan olamam. Hatta 9 ları düşünürsek bayağı bir azdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcal13 -- 21 Ekim 2019; 14:56:47 >







  • fdd 10 lu matemaktik denemesini aliyorsun bitiriyorsun bu kadar basit sınava en yakın sorular bunda.

    kaç soru yanlış hakkın var bilemeyiz her sene zorluğu ve öğrencilerin çalışma miktarı değişiyor mesela ilk lgsde 400 puanlık okul ikinci lgsde 470 puan oldu. sınavda 70 puanlık bir fark yoktu ama. ona göre çalış, sınavı fullemeyi hedefle. 90 soru bişey sözel çok kolay zaten.

    fen için de probil kitabını al bitir.

    OKYANUS MASTER kitaplarını kullanıyorsan kenara at matematiği çok zor feni de yorum sorusu değil. yeni nesil yorum sorusu gibi gözüken eski nesil ezber sorularından oluşuyor feni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.