Şimdi Ara

Fax Modem İle Windows 7'de Fax

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kağıt israfını önlemek için şöyle bişey yapmak istiyorum, mümkünse yardımcı olunursa çok sevinirim.
    Brother marka bir fax cihazımız var. bilgisayarımda da fax modem takılı. ben fax hattının ucuna bir çoklayıcı taktım ve hattı pararlel yaptım.
    Bir ucunu fax makinasına bağladım, diğer ucunu bilgisayarın fax modemine bağladım.
    Ben bu aşamadan sonra, bilgisayarım açık iken fax geldiğinde, fax makinasının değilde, bilgisayarın devreye girip, faxın ekrana düşmesini istiyorum.
    Bilgisayar kapalı olduğunda ise, yine normal bi şekilde fax brother fax cihazımıza gelsin istiyorum.
    Windows 7 yüklü bilgisayarda. Fax ve tarama programı var windows 7 de, herhalde ayarlamalar ondan yapılcak ama tam bilmiyorum.
    bazı yerlerde active fax ve joyfax gibi programlardan bahsedilmiş hep, ancak onlar galiba ücretli,
    herhangi bi programa ihtiyaç duymadan, windows üzerinden bu işlemleri bilen ve anlatacak olan arkadaş varsa çok sevinirim
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum derdime yanıt bulacak arkadaşa, saygılarr...







  • Hm...selamlar

    Böyle bilgisayar kapalı olduğunda otomatik switch görevi görecek bir sistem kullanmadım,daha önce düşünmemiştim de..Sadece şöyle birşey yapmıştım.
    Çalıştığım orta ölçekli bir firmada satınalma yapıyordum..Tabi kalite sistemi gereği satınalma formları vsvs birçok fax çekilmesi gerekiyordu.
    Symantec'in winfax programını kullanıyordum.
    Örneğin; excelde satınalma sipariş formunu hazırlıyordum..Taratılmış imza ve kaşe vardı.Onu da excele ekliyordum (ki zaten formda otomatik ekleniyordu)
    Yazdır a bastığım zaman yazıcılar listesinde winfax sanal yazıcısı görünüyordu.Onu seçiyordum, fax, winfax programına geçiyordu (sanki taranmış gibi)

    Adres defterinden istediğim tedarikçiyi seçip (kendinize bir fax listesi oluşturabiliyorsunuz programda) faksı gönderebiliyordum program üzerinden.
    Çıktı yok, tarama derdi yok..

    Faksları alma konusuna gelince, aynı sistemi sekreterin bilgisayarına da kurmuştum.Faksları aynı benim gibi yolluyordu.Faksları almaya gelince; bilgisayarda fax modem vardı.Faks gelince winfax programı system trayden ufak bir baloncuk açıyordu.Fax otomatik olarak geliyordu programa.Ha tabi arzu ederseniz elle de cevap verebiliyorsunuz programın ayarlarında.

    Buraya kadar herşey tamam, ama hem bilgisayar hem de fax cihazı ayarı nasıl olur.Paralel fax hattı hiç kullanmadım.
    Bir fax geldiğinde hem bilgisayara hem de aynı anda fax cihazına geliyor mu?Belki siz tecrübe etmişsinizdir,cevap verirsiniz.
    Ben o sorunu şöyle çözdüm.Gelen fax hattını bir splittera taktım.hemen masanın altına çift taraflı bant ile yapıştırdım splitterı.Fax modemden ve fax cihazından da 2 tane kabloyu bu splitterın hemen dibine getirdim.Akşam bilgisayarı kapatıp çıktığımızda splittera fax modemden gelen kabloyu çıkartıp fax cihazından gelen kabloyu takıyorduk.

    Açık konuşmak gerekirse, sizin istediğiniz gibi bir sistemi hiç araştırmadım..Yapılabilir mi?kesinlikle yapılabilir.
    Ama bunu sadece yazılımla çözebilir miyiz?Bilmiyorum,araştırmak lazım.Ama araya bir parça takarak bu istediğiniz yapılabilir, çok fazla olmasa da maddi bir boyutu olur.
    Bir bakınalım..




  • evet söylediklerinde haklısın. Acaba öyle bir aparat varmı bilmiyorum. Yada aparat olmadan benim dediğim gibi yapılsa oluyormu, onuda bilmiyorum.
  • arada hiç aparat kullanmadan yazılımsız böyle birşeyin mümkün olduğunu sanmıyorum.ama ücretsiz yazılım ve aparat için araştıralım..bir gelişme olursa yazarım buradan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.