Şimdi Ara

Fat32-ntfs aktarımı başaran var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mac ntfs ve fat32 ayrımında çok kötü sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

    Çoğu windows kullanıcısı ve çoğu harici* disk kullanıcısı, disklerini ntfs yaparak formatlamış oluyorlar. Yani 350-500gb lık diskler belki sorun olmaz bir yerlere aktarılır ve formatları değiştirilir fakat bazı forumlar 2TB-3TB segmentlerini bir yere aktarıp da formatlamak gibi saçma şeyleri de önermiş. Bu başka türlü nasıl aşılır? Bunu bulmak gerekir. Eğer diski bölerseniz de (ki bölümlemenin garantili ve sağlıklı bir yöntem olmadığını, veri kaybının yüksek olduğunu siz de biliyorsunuz) sorunların çıkmayacağı garanti edilmiyor.

    Sonuç olarak mac sisteminden yani bir mac bilgisayardan ntfs diske yada ntfs sisteme okuma ve <yazma> nasıl verilir. Çoğu sistem okur, mac'e kopyalama yapar ama mac'den harici sisteme kopyalama yada yazım yapmaz, yapamaz.

    Bunun nedeni ntfs-fat32 farkı elbetteki ama bunu nasıl aşacağız? veriler aktarılırken ntfs sistemine dönüştürülüp atılsa mesela? Bunun bir yolu olmalı, mantıklı bir yolu olmalı. 2-3TB veri bir yere nasıl aktarılır ve tekrar geri aktarılır?? 100mb/sn bile sürse ne kadar zaman alacak? üstelik aktarmak için boş alan nerde?


    "Tekrar formatla..." cevabından daha iyi bir cevabınız varsa lütfen çekinmeyin.
    Bu arada tutarlı olmayan birkaç app denedim. Aktarımı yapıyor ancak windows sisteme dönüp açtığımızda sorun yaratabiliyor. Görmeyebiliyor, yada eksik kopyalayabiliyor.

    İyi çalışmalar.

    * (türkçesi varken external demek...)








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.