Şimdi Ara

Farklı tür ram ekleme hakkında bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Anakartımda (ASUS P8P67 Deluxe) G.skill Ripjaws X 4GB (2x2) DDR3 1600 CL6 6-8-6-24 ram mevcut. Bunu 8 GB' a yükseltmek istiyorum ama CL6 ram piyasada yok, acaba CL6 yerine CL7-CL8 takabilir miyim? Performans yönünden zararım olur mu?
    Yine 2x2 mi takmalıyım, yoksa tek 4GB mı?

    Bu arada bu model ram' ler neden satılmıyor, bir kere çıktı sonra kayboldu ortalıktan.

    Son olarak ne önerirsiniz?



  • güncel.
  • daha yüksek cl ram alırsan biostan hepsini en yavaş olanına göre ayarlaman gerekir cl8-9 neyse artık.yeni alacağın kitin elindeki kitle düzgün çalışacağının da bir garantisi yok.bence elindekini sat 2x4 gb kit al en sorunsuz bu şekilde olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuoni

    daha yüksek cl ram alırsan biostan hepsini en yavaş olanına göre ayarlaman gerekir cl8-9 neyse artık.yeni alacağın kitin elindeki kitle düzgün çalışacağının da bir garantisi yok.bence elindekini sat 2x4 gb kit al en sorunsuz bu şekilde olur.

    Anladım çok teşekkürler, en doğrusu dediğiniz şekilde yapmak olacak.
  • Hocam aşağı yukarı benzer bir sorunum vardı benimde pc'de 2x2 1600mhz cl8 xmp kingston ram vardı amacım 8gb yapmaktı fakat sıfır bulamadım bende forumdan şansa benim ramlerin koduna kadar aynısını buldum 2.el kısmından 75 liraya aldım.Sende 2.el seçeneğine bak hiç yok ise anakart listende uyumlu bir modele geç ramlerin cl değerlerini aynı ayarla hepsinin çalışabilceği bir timing ayarında böyle dene şansını, hiç bulaşmam diyorsan sıfır 2x4 kit al keyfine bak ama bu pahalı bir seçenek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The@Thing

    Hocam aşağı yukarı benzer bir sorunum vardı benimde pc'de 2x2 1600mhz cl8 xmp kingston ram vardı amacım 8gb yapmaktı fakat sıfır bulamadım bende forumdan şansa benim ramlerin koduna kadar aynısını buldum 2.el kısmından 75 liraya aldım.Sende 2.el seçeneğine bak hiç yok ise anakart listende uyumlu bir modele geç ramlerin cl değerlerini aynı ayarla hepsinin çalışabilceği bir timing ayarında böyle dene şansını, hiç bulaşmam diyorsan sıfır 2x4 kit al keyfine bak ama bu pahalı bir seçenek.

    2x4 ' e girmek ekran kartına para yatırma arifesinde baya bir tuzlu olacak, 2. el de mantıklı. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.