Şimdi Ara

farklı bir takılma & restart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilgisayarımın çok enteresan açıklanamayan bir sorunu var, ne yazık ki...

    bilgisayar açılıp windows başladığı andan itibaren, herhangi expoler sayfası, başka bir uygulama vs. açmadan mecvut oyunlardan(wow, warcraft vs...) birini açtığımda oyun sorunsuz olarak çalışıp, hiçbir takılmaya restarta yol açmıyor. Ancak oyun devam ederken masa üstüne döndüğüm zaman, veya oyundan önce herhangi bir başka uygulama açıp oyuna girdiğimde oyun takılmaya başlıyor, ve 2. en geç 3. takılmada makine kendine restart atıyor...

    sorun ramlerdemi diye düşünüp, aynı miktarda hatta kat kat daha fazla ram harcayan uygulamaları birlikte çalıştırdım, ancak bir sorun yaratmadı. Örneğin 10+ firefox, 10+i.explorer açıkken rahat bir şekilde photoshop cs3 açabiliyorum. Ve 1.3-1.4 gb lık ram gerektiren bu uygulamalar bir sorun çıkarmadan çalışıyor. Ancak 300 mb ram yiyen warcraftı açmadan önce herhangi bir firefox sayfası açarsam, oyun kesinlikle takılıp restarta yol açıyor. Birçok farklı oyun ile denedim, ve çoğu ile sonuç aynı oldu... Hatta öyle bir durum ki, düzgün giden bir oyun sırasında yanlışlıkla windows tuşuna basıp masaüstüne dönersem, oyuna geri döndüğümde kesinlikle takılma ve restart oluyor.

    Problemi nasıl çözeceğimi ciddi anlamda bilemiyorum, format, virüs taraması vs. gibi bütün yolları defalarca denedim, herhangi bir fayda göstermediler. İnşallah burdan bir çözüm çıkar :)

    Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.







  • ekran kartının ısınmasından kaynaklanıyo olabilir.. e.kartının fanının düzgün çalışıp çalışmadığını bi kontrol et bence..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 024N

    ekran kartının ısınmasından kaynaklanıyo olabilir.. e.kartının fanının düzgün çalışıp çalışmadığını bi kontrol et bence..


    ++ katılıyorum buyuk ihtimal ondandır. iice bi temizlik yap:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.