Şimdi Ara

Farklı bir Bağlantı PİC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar rf modül ile alıcı verici yapıcam ancak verici kısmı butona basılmadığı sürece devrenin enerjisi kesik olucak. Yani butona basınca hem devreye enerji verilecek hemde hangi butona basılmışsa picte işlem yapılacak. (18adet buton var) Bunun bir yerde diyotlarla yapıldığını duymuştum. Ancak beceremedim lütfen yardım edin teşekkürler.
    NOT:PİCİ UYKU MODUNA ALMAK İSTEMİYORUM
    DOSYALAR BURDA İNDİRİN



  • Devrenin beslemesindeki gnd yi ayır ve Buttonların gnd lerine basınca beslemedeki gnd yi devrene anahtarlama verecek şekilde yap ve butona basıldığı anda 100ms gecikme koy sorunsuz çalışacaktır ben bir çok projelerimde kullandım sorunsuzca hala çalışıyorlar .

    ege
  • Allah tuttuğunu altın etsin kardeşim senin sayende çözdüm işi birazda kendi fikirlerimi koydum ve sonuç mükemmel. Aslında çok basit bir şey işte aklına gelmedimi gelmiyor... Neyse aşağıda normal 7805li regülatör devresi görülüyor devrenin şasesini verdiğimiz ucu (devrenin ana besleme klemensine girdiğimiz şaseyi) arasında seri diyotlarla butonlara bağladım. Butonlar pice, normal pull up ile bağlı ve buna ekstra picin giriş portunada devrenin ana şasesi bağlı (bir diyotla) işte bu kadar. Umarım anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogi_1905 -- 24 Eylül 2013; 20:58:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.