Şimdi Ara

Far temizliğinde özel parlatıcı sprey ? Aldım uyguladım :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
17
Favori
56.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Hocam yetkili serviste ustaya gösterdik, komple farı değiştirelim dediler 800 tl fiyat verdikler (işçilik dahil degil parçaya 2 farın durumu da böyle ). Orada ustaya zımparalayıp vernikle üzerinden geçip cilalasak ne olur dedim, adam sakın yapma solgun hale gelirler görüşün düşer dedi. Acaba serviste yaptırıyım diye mi böyle korkuttu beni, ama ben sanırım deneyeceğim. 2 haftaya boşalıyorum, o zaman deneyip bu konu altında paylaşımda bulunacağım bakalım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    Hocam yetkili serviste ustaya gösterdik, komple farı değiştirelim dediler 800 tl fiyat verdikler (işçilik dahil degil parçaya 2 farın durumu da böyle ). Orada ustaya zımparalayıp vernikle üzerinden geçip cilalasak ne olur dedim, adam sakın yapma solgun hale gelirler görüşün düşer dedi. Acaba serviste yaptırıyım diye mi böyle korkuttu beni, ama ben sanırım deneyeceğim. 2 haftaya boşalıyorum, o zaman deneyip bu konu altında paylaşımda bulunacağım bakalım :)

    Tekine 800 demişlerdir Allah bilir :D Hocam fiyatlar böyle malesef benim modeli eskimiş boranın farları bile 500 800 arası sanırım. Far motoru falan vart curt var diye artıyor herhalde fiyat.

    Farları sökmeniz kolaysa bence söküp evde rahat rahat yapın. Sanayide bu işi yapanlar var çiftini 50 60 liraya hallediyorlarmış vernikli üstelik. Konuşun isterseniz. Ya da hobi olarak yaparım derseniz benim gibi deneyin :)

    Makine varsa makineyle zımpara yapmanızı öneririm çok daha iyi oluyor. Kalın zımparadan inceye çabuk geçmeyin kademeli olarak atlayın 800 1000 1200 2000 2500 3000 gibi. Yoksa bir önceki zımparanın izleri kalabiliyor birden inceye atlarsanız.




  • Arkadaşlar merhaba;

    Bende farlarıma zımpara ve meguiars plastx uygulaması yapacağım... 2 sorum olacaktı;

    1) Zımparalar su zımparası mı kum zımparası mı olmalı?
    2) Matkap ucuna takılan polisaj aparatı ile yapmayı düşünüyorum uygun olur mu? şarjlı matkaba takacağım. Kaç devirde yapmamız en sağlıklı olur?

    Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekatronikçi

    Arkadaşlar merhaba;

    Bende farlarıma zımpara ve meguiars plastx uygulaması yapacağım... 2 sorum olacaktı;

    1) Zımparalar su zımparası mı kum zımparası mı olmalı?
    2) Matkap ucuna takılan polisaj aparatı ile yapmayı düşünüyorum uygun olur mu? şarjlı matkaba takacağım. Kaç devirde yapmamız en sağlıklı olur?

    Teşekkürler...

    Sum zımparası olaması en sağlıklısı. Kağıt gibi olurlar ama arkasında suya dayanklı yazısı vardır. Waterproof yazar. Bunları sabunlu suya atın ve 15 20 dk beklesinler daha sonrada bir sprey şişesine yine sabunlu su yapıp ara ara yüzeye sıkarak sürekli ıslak şekilde zımparalayın.

    Fakat çizikler çoksa ve kalın zımpara yapacaksanız ilk katı susuz yapsanızda olur. İnceldikçe su kullanmaya başlayın.

    Şarjlı matkapların çok yüksek bir deviri yoktur zaten. Bende şarjlı ile yaptım bir önceki denememde, sonra da vernik işini denedim. Şarjlı matkaplar daha iyi, yüksek tork ve düşük devir var eğer yüksek devirde çalışan bir şarjlı matkabınız varsa (öğrendiğim kadarıyla) orta devirde çalıştırmanız en sağlıklısı.




  • Bizim escortun farlari dis macunu ile temizlemeye calistim gozle gorulur sejilde parladi zaten temizdi ama simdi daha parlak ve berrak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse 5 ay olacak. Halen yaptığım ilk günkü haliye duruyor farlarım. Deformasyon yok şimdilik.

    Basınçlı su ile yıkama, yağmur, şiddetli dolu, 1 ay mersinin 38 derece sıcağında güneşin altında geçen günler ve şimdi de soğuklar başladı bakalım kışı nasıl geçirecek :)
  • Aşağıdaki videoda en son kullandıkları sıvı (Bluemagic headlight sealer) sanırım verniğin yerine geçiyor ve çok başarılı bir ürün bence. Öncesinde temizlik ve cila en son bu uygulama gerekiyor orjinal gibi olsun istiyorsak.

    http://www.youtube.com/watch?v=xgW2Z0Xao8s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anadoluparsı

    Aşağıdaki videoda en son kullandıkları sıvı (Bluemagic headlight sealer) sanırım verniğin yerine geçiyor ve çok başarılı bir ürün bence. Öncesinde temizlik ve cila en son bu uygulama gerekiyor orjinal gibi olsun istiyorsak.

    http://www.youtube.com/watch?v=xgW2Z0Xao8s





    1 ay daha geçti farlar halen nazar değmesin mis gibi :) İlk günlerde uygulama aşamasında yaptığım ufak hata dışında vernikte pürüz yok. Bir bölgeye fazla vernik sıktım orası hafif kötü duruyor en köşede o da farkedilmiyor bile :D

    Yani korka korka yaptığım bir işlemdi ama şu an 10 lira ya vernik ve 3 liraya aldığım zımparalar ile kendini gani gani amorti etti :) Bir yerde de son aşamada koruyucu yapılmayan ya da verniksiz uygulama yapılmayan farlar bir süre sonra tekrar çizikler doldurulmadığı için çatlayıp sararmaya başlıyor diye okumuştum. Farların orjinalliğinin bozulmasının nedeni ise üst koruyucu tabakanın zamanla çizilip aşınması zaten.

    Videodaki sprey tarzı değişik birşey araştırmak lazım nedir ne değildir. :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: olmez35

    Vernik halen sağlam mı Sayın Yazılımcı Online. (Kusura bakmayın, isminizi bilmediğim için böyle hitap etmek zorunda kaldım) Önümüzdeki günlerde ben de farları yenilemeye girişmek istiyorum da. Daha önce Plast X ile yeniledim ancak belli bir süre sonra yeniden matlaşıyor. Bu nedenle ben de vernik kullanacağım ama tüm konuyu okumama ve nette araştırmama rağmen bir soruma cevap bulamadım. Siz direk zımpara sonrası vernik atmışsınız. Daha önceki uygulamalarımdan elimde halen Plast X bulunmakta. Zımparadan sonra Plast X uygulasam sonra vernik uygulasam olur mu? Yoksa siz uygulamanıza istinaden gerek olmadığını söyleyebilir misiniz? Ya da daha önce denemiş veya konu hakkındaki tecrübeleri nedeniyle fikir belirtebilecek bir arkadaş var mıdır? Olur mu olmaz mı karar veremedim. Çekincem Plast X üzerine verniğin tutunup tutunmayacağı. Hiç kullanmayabilirim de. Aynen sizin yaptığınız gibi zımpara sonrası direk vernik atmaya yakınım ama yine de sorayım istedim. :)

    Selamlar,

    Vernik şu anda halen sapasağlam durmakta hocam. Sandığımdan çok çok daha iyi bir uygulama oldu diyebilirim. Tek dezavantajı verneği sıkarken bizim trdeki sprey şişeleri yuvarlak olarak püskürttüğü için bir kaç bölgeye fazla uyguladım köşelerde fazlalık oldu o kadar. Onun dışında çok kaliteli bir çalışma oldu diyebilirim. sandığımdan daha dayanıklı çıktı

    Şimdi plastx üstüne uygulamak pek iyi olmaz onun için farklı solisyonlar var vernik gibi değil.

    Vernik de bir boya malzemesi gibi olduğundan tutunacak yüzey temiz ve çok az pürüzlü olmalı. Yani 3000 lik bir zımpara sonrası fara son polish i yapmadan zımpara tozlarını güzel alkolle temizleyip verniği uygulamanız daha iyi olur.

    Mat halde verniği düzgünce sıkınca hemen cam gibi şeffaflaşmaya başlıyor zaten. İlk katı sıkın, tam kurumadan harı kuru halde hemen ikinci katı sıkın. Ben 4 kat sıktım sprey hemen kuruyor zaten.

    Ne uzak tutun elinizi ne de çok yakın. Uzak olursa benek benek toz olur yakın olursa da akma yapar. En ideal uzaklık bir karış kadar olmalı. Önce farklı bir plastik yüzeyde zımpara ve vernik denemesi yapıp sonra farlara uygulayın derim ben.

    Ve farların ılık oda sıcaklığında olmasında fayda var. Yani bu soğuk havalarda dışarda yapmak pek iyi olmaz gibi geliyor bana.

    Ayrıca vernik akrilik vernik olsun. Sadece ağaç için olan değil. Ağaç, taş, plastik her yüzeyde kullanılan atmosfer şartlarından etkilenmeyen parlak şeffaf akrilik vernik olacak. Kimi vernikler mat kimileri ise sertleşmiyor yumuşak kalıyor. Akrilik olan plastikle bütün olup sertleşiyor. Tabi bunun içinde tutunacak yüzey 3000 lik son katı güzel olmalı.




  • olmez35 O kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil hocam ne demek :) Zemini iyi hazırlarsanız güzel sonuç elde edersiniz. 400 800 1000 1200 2000 2500 3000 bu sırada ki zımparaları kullanmanızı tavsiye ederim. Ben 3000 lik bulamadım biraz zor oldu işim. En azından 2500 bile yeterli. Tavsiyem ise farda çok hasar yoksa ince zımpara ile başlayın bir parça koparıp. 1000 lik ile mesela. Baktınız far temizleniyor 400 800 ü kullanmazsınız. Ama 1000 lik pürüzleri temizlemeye yetmezse 800 400 olarak düşürün. Fardaki yıpranmış tabaka temizlendikten sonra zımpara inceliğini arttırarak zımparalın. Her zımparalama 5-10dk itinayla yapılsa yeterli. Ve yuvarlak hareler çizmeyin. Tek yönlü ileri geri şekilde çalışın.

    Zımpara işi önemli zımparalama ile zemini güzel hazırlarsanız çok daha kaliteli sonuç alırsınız.

    Vernik taktiğini ise anlattım zaten :)

    Ve zımparayı ıslatarak kullanın sürekli. Bir sprey şişesin detarjanlı su yapın ara ara sıkın onu.

    Ve far kenarlarını kaportaya zarar vermeyecek şekilde maskelerseniz iyi olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: olmez35

    İlginiz için teşekkür ederim hocam. Dediğim gibi farlara daha önce yenileme yaptım. Aşinayım anlayacağınız. :) Elimde yeterince malzemem de var. 400 den başlayarak 3000 e kadar zımparalarım mevcut. Hatta bu seferlik yetecek kadar 4000 zımparam da var. :) Nereden aldın demeyin bulunabilecek bir yer değil. Elektron mikroskobi laboratuvarları için yurt dışından özel olarak getirtilir. Varsa öyle bir tanıdığınız sizin için de getirtmesini rica edebilirsiniz ama zor anlayacağınız. En son onu da çekmeyi düşünüyorum. Farların durumu çok iyi değil ama ben 1500 den başlayarak halledebileceğimi düşünüyorum. Bakalım deneyip göreceğiz. Nasılsa duruma göre kullanabileceğim yeterince malzemem var. Ama dedim ya; daha önce de yaptım. Sonuç harika ama dayanımı kısa idi Plast X ile. Bakalım bu sefer vernik ile yapıp uzun süreli rahat edeceğiz inşallah. :)

    @Yazılımcı Online

    haha daha önceden yaptığınızı unuttum hocam uzun uzun anlattım bende :D Kardeşim malzeme mühendisi ünide labaratuvarda 5000 lik diskler varmışta nasıl getireyim diyor Gerçi ben 2000 de bırakıp üstüne bastım verniği o hali bile iyi oldu. :)




  • Bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu işlemleri sanayide 20TL'ye yaptırdım. Ön 2 far + 2 stop ve ufak tefek rütuş işlemleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olmez35

    Farları geçtiğimiz hafta sonu zımparaladım ve Motip akrilik vernik uyguladım. Yeniden gördüm ki 3000 lik zımpara bu işin olmazsa olmazı. Benim farlar biraz içten de kararmış. Bu nedenle fabrika çıkışı gibi olmadı. İçerideki kararmayı da temizlersem fabrika çıkışı gibi olacak o ayrı. Neyse farın dış kısmında yapmış olduğum işlem sonrası iç kısmındaki kararmayı yok sayarsak sonuç mükemmel. Yolda gece görüşüm tatminkar derecede değil bariz şekilde değişti. Görünüm yakından bakıp içerideki kararmaları görmezseniz mükemmel. Dayanım derseniz daha çok erken ama dün Isparta-Dinar-Denizli-Aydın-Muğla hattını takip eden bir yol teptim. Isparta'dan Dinar'a kadar buzlanma, tipi şeklinde kar yağışının içinden vitesi 4 e atamadan, aracın burnundan ilerisini göremeden geldim. Sıcaklık -7/-8 gösteriyordu yol bilgisayarı. Denizli'den sonra yol temizdi ama sıcaklık yine sıfırın altında idi. Akşam evime ulaştım ve şöyle bir baktım arabanın geneline ve farlara. Herhangi bir sıkıntı yoktu. Sabah işe gitmek için yola çıkmadan tekrar kontrol ettim, farlarda hiçbir sıkıntı yok. Sıcaklık -7 gösteriyordu yol bilgisayarı. Sonuç itibarı ile bu sert şartlar şu an verniğe herhangi bir zarar vermedi. Önümüz bir süre sert kış koşulları şeklinde görünüyor. Bakalım bir süre daha bu sert şartlara maruz kalınca bir şey olacak mı? Ama dünkü durumu başarıyla atlattı. Bir de yaz sıcağındaki dayanımını görmek lazım tabi. Onu da sıkıntısız atlatabilirse uzun ömürlü far yenileme tamam demektir.

    İç kararma da başka bir sıkıntı maalesef umarım benim farlar kararmaz yoksa çıkartmak için ön tampon falan komple inmesi gerekiyor

    Güzel olduğuna sevindim, benimkiler mersinin o kavurucu sıcağını da gördü, yazın dolu da gördü, şimdi eskişehirin -16 derece soğuklarıyla karla mücadele ediyor nazar değmesin hala taş gibi

    Verniğin en iyi tarafı da tekrardan çatlamayı ve solmayı engellemesi. Diğer sistemlerde cilalayıp bırakıyorsun ama incecik gözün göremeyeceği çatlaklar halen kalıyor farda ve zamanla yine sararıyor iklim şartlarında. Vernikte ise işlemlerden sonra koruyucu bir tabaka uygulayıp dış atmosfer ile bağlantısını koparıyoruz. Esasında en mantıklısı bu hatta fabrika çıkışında da buna benzer uygulama var ama direk vernik değil tabi farklı bir şey olması lazım :D

    Bir de tavsiyem parlatıcı süt tarzı ürünler var. Koyu değil de uygulaması kolay sonax'ın falan oluyor. O tarz bişeyle hafifce üstten cilalarsanız far ne kir tutuyor ne de yağmur suyu tutunuyor mis gibi oluyor. Fakat yoğun alkollü ürünler sürmenizi pek tavsiye etmem iyice kemikleşmeden. Gerçi o süreyi geçirmişsinizdir. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: powermoon

    Ben bu işlemleri sanayide 20TL'ye yaptırdım. Ön 2 far + 2 stop ve ufak tefek rütuş işlemleri.

    Merhaba. Hangi sanayi hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forrestt. kullanıcısına yanıt
    Bursa Küçük Sanayi Sitesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powermoon

    Bursa Küçük Sanayi Sitesi

    Sağol hocam. İstanbulda anahtarı eline almak 20tl çünkü. Baya iyi fiyatmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şimdi zimparalayip vernik attım ama çok sıktım galiba vernik far camında damla damla oldu. İkinci katı atsam duzelirmi acaba yada ne yapmam gerek. Sağ far çok güzel oldu sol far malesef damla damla vernik oldu ve güzel parlamadi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forrestt. -- 17 Ocak 2015; 17:03:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profosyenell uygulamlar daha ıyı sonuç verır her zaman amatör isede bılınçlı dokunuşlar ıle tertemiz farlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forrestt.

    Bende şimdi zimparalayip vernik attım ama çok sıktım galiba vernik far camında damla damla oldu. İkinci katı atsam duzelirmi acaba yada ne yapmam gerek. Sağ far çok güzel oldu sol far malesef damla damla vernik oldu ve güzel parlamadi


    Hocam hatalı uygulama yapmışın. Bırak elleme şu anda kurusun far, yapış yapış olur şu anda tinerle sil desem pek etkili olmaz.

    Kuruduktan sonra tekrar zımparalayıp aynı seviyeye getir hocam ve far şeffaflık kazanıncaya kadar bir karış mesafeden bir kat geç sonra ikinci katı geç bekle 1 dk falan. Sonra tekrar aynısını yap. Ne uzak olacak ne yakın. Uzakta pürüzlü pürüzlü olur çok yakında da böyle akma meydana gelir.

    Bir de farı 2000 lik ya da 3000 lik zımparadan sonra vernikle hocam düz kaygan iken vernikleme o zaman da akma yapar.

    Bir de birşey soracağım vernik ne marka, arkasında her türlü yüzey için mi yazıyor yoksa ahşap için mi ? Şeffaf parlak akrilik vernik olması lazım hocam.



    Şu anda benim farlar -20 derece soğuğu da gördü 1 hafta kar altında da kaldı. Hala sapasağlam.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.