Şimdi Ara

FAQ For Wireless Connection Technologies

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <b>-Kablosuz bağlantı nedir?</b>

    -Kablosuz bağlantı insanların 1990ların ortalarında keşfettikleri -ve gelecekte kablolu bağlantıların yerine kullanılacak- iletişim türüdür.O yıllarda bir bilgisayarın kabloları uç uça eklenirse yirmi metreye ulaştığını -ve bunun zorluklarını- her şeyi ve onlara harcanan vakti ve maliyeti kuruşu kuruşuna hesaplayan patronların dehşete düşmesi ile ortaya çıkmış bir sistemdir.

    <b>-Çeşitleri nelerdir?</b>

    -En yaygın olanları 'IRDA' ve 'Bluetooth'dur.IRDA nın meali İnfra-Red olurken Bluetooth isminin bir danimarka kralı olup ülkesini birleştiren Harold Bluetooth adına konulduğu forumlarda rivayet olunmuştur.

    <b>-Gelecekleri nedir</b>

    -IRDA uzun zaman önce keşfedilmiş, hiç yaygınlaşmamış ve sadece -konumuz dahilinde- en lüks telefonlarda bulunagelmiş ve artık terkedilmeye başlanmıştır.Bunun sebepleri arasında sorunlu veri alışveriş yöntemleri ve aletleri karşı karşıya getirmeden çalışmamasıdır.Bazı IRDA'lı aygıtların telefona iğneyle dokunsanız bağlantıyı kestiği bilinir.Bluetooth ise yeni keşfedilmiş ve muhtemelen gelecekteki kablosuz iletişimin temelini atmış ama maalesef o da kısa ömürlü olacak bir teknolojidir. ~60mbit/sn hızında çalışır.Kısa dalga radyo sistemi üzerine kurulmuştur.Şimdiden Bluetooth 2 ve İntel'in yeni bluetoothvari çipinin sesleri gelmektedir.

    <b>-Tamam da bunun bizim için önemi ne?</b>

    -Bizim için önemi data kablosu maliyeti yerine sadece 30 milyonluk bir usb bluetooth dongle aldırmasıdır, bu aygıt bütün bluetooth cihazlarla iletişim kurabilir.Bazı telefonlar zorunlu olarak insanı bu yola sevketmektedir.(Nokia 6600'ın data kablosu yoktur,Nokia bluetooth'u arkasına aldığını düşünmüştür fakat ne kadar doğru yapmıştır tartışılır.)Yararı cep telefonunuz bluetooth destekliyorsa telefonunuzun desteğine göre 10/100metre arasındaki bütün bluetoothunu kapatmamış yada invisible etmemiş piliçleri avlayabilecek olmanızdır.Düştü mü jeton?:)







  • bu arz topiclerden çok sık sorulan sorulara cvp olabilecek topicler arıyorum
    forumda kaç kişi kablosuz iletişimin tarihini merak ediyoki

    bu arada çok güzel sticky olcak konular için ek post arttırımı yaptırailirim bi miktar [frndsp]
  • eh ne diyim ki sağlık olsun çok da onemli diildi sen bilirsin.forumda birkaç arkadaş bluetoothun irdanın ne olduğunu sordu da onun için yazdım.şuralarda bir yere bir liste assan da o konuları görsek.ha bi de linkini el altında bulundur bence. bu stickyler icin acacağın bölümde ne kadar çok çeşit olursa o kadar iyi. benimkisi de çeşni niyetine bir denemeydi:)
  • seyrek sorulan sorular bölümüne yakışır bu mesela:)
  • rarely askec question diye bi bölümde açalm o zaman
    ---RAQ---
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.