Şimdi Ara

Fanlar çalışmaya devam ediyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, Vestel Promega Toplama PC Win7 yüklü bilgisayarı kapat dediğimde monitör kapanıyor klavye ve mouse ışıkları sönüyor sanıyorsun ki kapandı ama bir bakıyorum kasa fanı, işlemci fanı power suply fanı çalışmaya devam ediyor. Ne yapmam lazım sorun nerede bulamadım.. teşekkürler.



  • Büyük ihtimal ana kart arızası;
    Bu problem anakart üzerindeki kısa devreden olur ama hemen anakart yandı demeyelim masraf çıkmasın şimdi bu sıkıntı parça kaynaklıda olabilir, mesela harddiski elektirikten kes ve kasayı başlat harddisk yok diyecek sonra pc kapatmayı dene ki eminim düzelicektir ki düzelirse sıkıntı harddisktedir ,neyse olmadımı ozaman ramlari sök tekrar çalıştır ev 5 dakika sonra yine kapatmayı dene budamı olmadı şimdi yapmamız gereken tekşey kaldı işlemciye müdahala etmek işlemciyi çıkart yerinden ve tekrar tak fanı tam otuttur sonra power ile anakart harddisk ile bağlı olan kabloları çek yani power kasanın hiç bir yerine elektirik vermesin sonra tekrar tak hepsini marşa bas çalışıcaktır sonra tekrar kapatmayı dene.. haydaa buda olmassa ozaman kasaya gelen elektirik kablosunu kasadan çıkar ve bu şekilde yani kasa elektirik gelmediğini kesinleştir sonra kasanın açma kapama düğmesini 10 saniye aralıklarla 5 defa bas sonra normal elektirği bağla pcyi çalıştır. Eğer olamdı ise anakart arızası kesin.. bakın ben donanımcı arıza tespiti yapan bir insanın tecrübelerime dayanarak yazdım umarım yardımcı olmuşumdur..

    ALINTIDIR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anakartın biryererinde kısadevre vardır bilgisayarcıya götür baksınlar
  • Anakart arızalı yada power supply. Aynı sorun bende de var. 6 yıl oldu alalı ben normal gözle bakıyorum artık. Muhtemelen ya anakart a kapatma sinyali gitmiyor, yada power supply'a kapanma sinyali gitmiyor güç vermeye devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 25 Mart 2015; 3:14:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.