Şimdi Ara

Fanlar Çalışıyor, Bilgisayar Açılmadan Kendine Reset Atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sistemim şöyle:
    Mainboard : Gigabyte X48T-DQ6
    Processor : Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2500 MHz
    Physical Memory : Corsair XMS3 1333MHz 2048 MB (2 x 1024 DDR3-SDRAM )
    Video Card : Nvidia Corp GeForce 8800 GT Sonic
    Hard Disk : SAMSUNG (40 GB), Seagate BlackArmor WS110 1 TB eSata'dan bağlı
    İşletim sistemleri: 40 Gb'lık hdd'de bir adet win Xp ve bir adet ubuntu 10.4 kurulu. External olanda windows 7 ultimate kurulu(win7'yi kullanıyorum).(sorunun bunlarla alakası olmadığına eminim ama yine de yazayım belki işe yarar)

    sorunum aslında çok belli belirsiz bir şey olduğu için tamirciye falan götüremiyorum. arada bir (özellikle tatil dönüşlerinde bilgisayar uzun süre kapalı kaldığı zaman, bazen normal kullandığım zamanlarda da oluyor) eğer bilgisayar açıksa kitleniyor tamamen, mouse klavye yanıt vermemeye başlıyor. reset atıyorum doğal olarak, bütün fanlar çalışmaya başlıyor (tam hızda) birkaç saniye sonra ve ekran vs. hiçbir şey gelmeden bilgisayar kapanıyor. kendi kendine tekrar çalışmaya başlıyor fanlar, yine kapanıyor. müdahale etmezsem sürekli bunu yapıyor. bazen de (tatil dönüşleri vs.) açma düğmesine bastığımda açılmak yerine direk bunları yapıyor. ben anakarttan şüpheleniyorum.

    sorun uzun zamandır var. ubuntu'yu kurmadan önce falan da vardı. zaten işletim sistemleriyle ilgili olacağını zannetmiyorum zira bilgisayar hiç açılmıyor sorun esnasında.

    çözümünü tam olarak bulamadım ama kasa hareket edince, sarsılınca dülzelebiliyor. tamirciye falan götürmememin sebebi, evde çalışmazken oraya gidip açınca çalışması olasılığı var(yoldaki sarsıntıdan vs.). ayrıca direk "anakartı değişelim abi bunun" demeleri de olası, sorunun ne olduğunu tespit etmeden.

    sizce ne olabilir. ne yapabilirim sorunu bulmak için test vs. olarak? veya tavsiye ettiğiniz teknik servis var mı, güvenilir? ya da herhangi başka tavsiyeleriniz varsa çok mutlu olurum.

    teşekkürler şimdiden.







  • abi benim de o tür sorun vardı internette dolaşırken veya oyuna girince tık takılıyordu.Ama tamirci de düzgün gidiyordu. Tam 4 kere format attılar(o zaman format ne bilen kim)İlk başta ekran kartını değiştirdix1050 den 6600 gt ye( 512 mb diye kandırdılar bizi iyi karttır dedi 8800 gt varken)yine olmadı. Hdd yi değiştirdi 250 gb den 160 gb ye ve para almıs üstüneEn son anakartı değiştirdi çözüm bulundu. sorun Ram lerden değil ise genellikle anakarttan oluyor. sarsılmada filan düzeliyor diyorsun . Başka bir anakartta denee kardeş . sakın adamların gazına gelip onu bunu değiştirme. her parçadan sonra stress testlerine sok.Problem olmassa bulmussun demektir




  • Valla ucu çok açık bir problem yüzlerce ihtimal olabilir. Bilgisayarı ilk açtığındada yapıyormu? Soğukken alet işlemci falan ısınmadan?

    Güç kaynağındada problem olma ihtimali yüksek. Güç kaynağın hakkında bilgi vermemişsin bütün diskleri ve ek bileşenleri sök dvd vs. pcyi aç bios ekranına gir direk bekle bakalım yapacakmı aynısını güç kaynağında gibi geliyor bana
  • Kasam ve güç kaynağım cooler master, ama modelini hatırlamıyorum. İşin kötüsü problem arada bir oluyor, bu yüzden söylediklerinizi şu an test edemiyorum.
  • Vallahi bendede aynı anakart var yanlız bendeki dd2 olan modeli aynı sorunu bendede yapıyor... Ben bu soruna tam bir mana bulamadım fakat kullandığınız pcı kart, anakrtın kendisi veya sistem elemalarından biri bir sebepten dolayı kasa/başka donanımla ile şase alıyor ve sistem/BIOS açılmıyor.. Zaten dediğiniz gibi sallayınca düzeliyor. Bence sistemi masa üzerinde açıkta bir süre kullanın, birde öyle deneyin derim bende nerede ise sorun çözüldü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.