Şimdi Ara

Fanım dönmüyordu, yıkadım, şimdi çok hızlı dönüyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yav garip gelicek biliyorum fakat 3 keredir bu yöntem ile fanımı tamir ediyorum. yaklaşık 1 yıldır 3 arıza çıkardı bufan ve eksi sözlük üzerinden bi çocugun "fanı yıkayın garanti çözümdür çok iyi çalışacak" yazdığını okudum.

    kullandığım şey casper leptop. bugün oyun esnasında fanım normal çalışırken birden çıtır çıtır çıtır sesleriyle durdu. ardından 2 dakika sonra dıııt dıııt sesleriyle devam etti. 1 dakika bu sinyalden sonra klavye üzerine kadar gelen ısıyla beraber haliyle bilgisayar kapandı..

    en önemli not ki alıştım buna. sürekli fanım duruyor ardından dıt dıt sesleri başlıyor ısınıyor ve kapanıyor. haftadan haftaya olmuyor tabi. aylar sonra tekrar karşıma çıkıyor.

    çözümü nasıl buldum dersen bildiğin bilgisayarı açıp fanı ordan çıkartıyorum. fanı çıkartıp fanın vidalarınıda çıkartıyorum. bu işlem sonunda tekerlek elime geliyor. bunu bi güzel yıkıyorum. tekerleği ortada tutan sağ ve sol kapaklarıda ıslak bi bezle fena halde bi temizliğe sokuyorum. ardından elimdeki bu tekerleği peçete ve uçlu kısımların temızlıgını yapmak ıcın kürdan kullanarak siliyorum.

    herşeyi tekrar yerleştiriyorum.. iyi güzel bilgisayarı açıyorum. ilk dakika çıt çıt çıt sesleri çıkartıyor fan. sonra ufak bi dönme gerçekleştiriyor. tek "DIIT" sesi. ardından fan normal dönmeye başlıyor. takii bilgisayar açılana kadar. masaüstü geliyor ... geldiği gibi fan öyle bi dönmeye başlıyor ki ya resullallah yav aklın almaz. sanki yeni bi jet motoru testine tabi tutuyomuşum gibi.

    yav bi yandan da korkuyorum lan patlıcakmı nolcak bu hızda dönerken fan kopup yan duvara mı toslıcak diye endişem var. gözünüzü seviyim program falanda açık değil. bu 3 oldu. acaba fanı yıkamak harbiden bana gördüğüm gibi çözüm getiriyormu? fanımın bu kadar hızlı ve bu kadar çok üflemesini, hiç çalışmama hiç üflememesinden iyi tutmam güzel bişeymi. sorun yaratırmı. bi içimi rahatlatın.


    önemli not : 2.5 yıldır bu yöntemle hala çalışıyor.ama arada bir takılıyomuş gibi bi garip yani ilk yıkama gününden sonra. ıkıncı ve üçüncü gün sorun kalmıyor normal yeni gibi.

    önemli bir not daha : fandan tamamen ümidi kesmişsem, bilgisayarın içindeki temizliği, fana üfleme işlemlerini yaptığım halde dönmemeye devam ediyorsa yıkama evresine sokuyorum. direkt yıkama evresine sizde sokmayın. önce bi üfleyin everin çeverin. fandan ümit yoksa dediğimi yapın.daha önceden arızalı bir fanınız varsa ve saklıyosanız ona GARANTİ yapın %99 garanti veriyorum size hayat bulacak. ^_^ bu arada sorun yaratırmı sorum devam ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptan Kangru -- 31 Temmuz 2014; 3:23:47 >







  • Sizde her birşeyi sorun ediyorsunuz yav.
    Doğrusu başlık ilgimi çekti, biraz da tebessüm ettirdi yani. :)

    Şunu söylemek gerekir heralde, sıcaklık sorunu yoksa fanın hızlı dönmesi normal değildir. Sıcaklık arttıkça fan hızı kendini ona göre ayarlar, aklıma bi sıcaklık değerlerini sistem yanlış gösteriyor olabilir şüphesi takıldı. CPU'nun üzerindeki soğutucu metali de temizleyiver. Bir dene bakalım, ne çıkacak sonuç.

    Kolay gelsin. :)
  • cputempwatch-110 diye sıkıştırılmış klasör indirdim kendisi sıcaklık ölçüyor. sürekli 43 - 47 arasında oynuyor işte.ama fan durdugu zaman o ötmeler başladığı zaman açıyorum programı 86 - 95 rakamları arasında dans ediyor. :D cpu bu arada bilgisayarın tam olarak hangi kısmında yer alıyor? ne tür bi temizliğe ihtiyacı var.

    sağol yanıtın için ^_^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.