Şimdi Ara

Fan yönlerini degiştirsem ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a Kasamda 4 adet fan var . Şuanki durumları önde 2 adet 12 cm içeri üfleyen. Yanda bir adet içeri üfleyen. Egsozt dışarı üfleyen 12 cm fan var.


    Ben bunların yerini degiştirsem ? Egsoz ve yan kapaktakini içeri üfletsem öndeki 2 adet 12 cm fanıda dışarı üfletsem nasıl olur ?



  • Aleyküm selam. Kasa içine üfleyen 3 adet fan var ve egzoz fan ise 1 adet.. Yan kapaktaki fan içeri üflüyor yani genel olarak anakarta üflüyor bu iyi. Ben olsam söylediğiniz gibi diğer fanların yerlerini değiştirirdim..
  • Yani sizce bana faydası olurmu Arkadaki fanın içeri üfletsem ? öndeki 2 fanda dışarı atsa ?
  • Bence faydası olur. Çünkü şu anda 3 tane fan içeriye üflüyor ve sadece 1 tane fan dışarıya üflüyor. Bu egzoz için yeterli değil..
  • Faydası olma, sisteminizin şuanki halini bozmayınız. Mühim olan, kasa içine mümkün olan en fazla miktarda temiz havayı almaktır. 3'e 1 oran genelde yeterlidir. Önden ve yandan alınan temiz hava ısınarak arkadan atılır temel presip budur eğer kasanız yeteri kadar ısınmıyorsa sorun fanların üfleme yönü yada konumlandırmasından kaynaklanmaz sorun fan kapasitelerinin yetersizliğinden kaynaklanır. Devri yüksek fanlarla sorununuzu çözebilirsiniz.
  • sıcaklık üreten bileşenlerin yakınında olan fanları içeri, uzağındaki fanları dışarı (egsoz) yapabilirsin fan adetin çoksa. fakat sirkülasyonu tam sağlamak için itiş gücü yüksek olmalı . bunu tek ve sesli bir fan yerine sessiz birkaç fanla yapmak daha etkili olur. fan adetiniz az ise sıcak havayı hemen dışarı atamıyacak kadar az bir itiş olur hava sirkülasyonunda, bu yüzden sıcaklık üreten pc bileçenlerinizin (işlemci, ekran kartı, fanlı ise kuzey köprüsü ve ramler) yakınındaki kasa fanlarını direkt egsoz yapın (kasa fanı sayısı az ise çünkü sıcak hava sisteme dahil olmadan hemen tahliye edilmeli fan sayısı az çünkü) bir adet de önden veya yan kapaktan içeri hava basan fanınız olsun muhakkak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cindimaturab -- 11 Nisan 2012; 9:56:14 >
  • Bir gözatın farklı 60 fan yönü kombinasyonunu denemişler sonuçlar fikir verecektir size;

    http://www.hardwaremax.net/guides/hardware/305-der-perfekte-airflow.html?start=2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow006

    Faydası olma, sisteminizin şuanki halini bozmayınız. Mühim olan, kasa içine mümkün olan en fazla miktarda temiz havayı almaktır. 3'e 1 oran genelde yeterlidir. Önden ve yandan alınan temiz hava ısınarak arkadan atılır temel presip budur eğer kasanız yeteri kadar ısınmıyorsa sorun fanların üfleme yönü yada konumlandırmasından kaynaklanmaz sorun fan kapasitelerinin yetersizliğinden kaynaklanır. Devri yüksek fanlarla sorununuzu çözebilirsiniz.

    1 e 3 oranını nereden buldunuz kim yazmış-çizmiş çok merak ettim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazandeveli

    quote:

    Orijinalden alıntı: shadow006

    Faydası olmaz, sisteminizin şuanki halini bozmayınız. Mühim olan, kasa içine mümkün olan en fazla miktarda temiz havayı almaktır. 3'e 1 oran genelde yeterlidir. Önden ve yandan alınan temiz hava ısınarak arkadan atılır temel presip budur eğer kasanız yeteri kadar ısınmıyorsa sorun fanların üfleme yönü yada konumlandırmasından kaynaklanmaz sorun fan kapasitelerinin yetersizliğinden kaynaklanır. Devri yüksek fanlarla sorununuzu çözebilirsiniz.

    1 e 3 oranını nereden buldunuz kim yazmış-çizmiş çok merak ettim

    Bilmeyende küfür filan ettiğimi sanacak ne o öyle kızgın adam suratları, ne zaman kurtulacaksanız konuyu takip etmeden şu liseli talebe dayılanması ile mesaj yazmaktan?. Ergenliğinizi geçmediyseniz bile öyleymiş gibi davranın.


    @suspect58'in yani konuyu açan arkadaşın hali hazırdaki fan dağılımı 3'e 1 oranında. Bende bu oran genelde yeterlidir 2'ye 2 yada tersten 3'e 1 yapma faydası olmaz dedim. Umarım anlaşılmayan birşey kalmamıştır aynı şeyleri adama tekrar ettirmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 15 Nisan 2012; 14:12:27 >




  • Ben kendim için gerekli bilgileri aldım teşekkürler. Tartışmaya luzum yok . Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.