Şimdi Ara

Fan Kontrolcü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sunbeam daki ledler aslında Fanın dönüş hızını simgeler. led cok yanıyorsa Fan hızlı dönüyor.
    fan hızını yavaşlatırsan led de sönmeye başllar ta ki tamamen kapatana kadar. yani hangisi açık kapalı olduğunu anlaman için o ledler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CriticalWave

    sunbeam daki ledler aslında Fanın dönüş hızını simgeler. led cok yanıyorsa Fan hızlı dönüyor.
    fan hızını yavaşlatırsan led de sönmeye başllar ta ki tamamen kapatana kadar. yani hangisi açık kapalı olduğunu anlaman için o ledler



    Gece fanları kısıcaz o zaman ? öyle yapıcam heralde ben 6 tane bağlıyacam diğer ikisinle uğraşamam :D 7 tane xigmatek alıcam arkadaki fanı kontrol etmesin o soğutmaya devam etsin yan kapaktaki ve üst kapağı kısarım daha iyi olur 6 tane kontrol ederim




  • hayırlı olsun diyelimmi ozaman
  • Olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xanberk


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    hocam fan alırken cfm değeri diye bir lşey var. üflediği hava miktarı değeri. cfm xigmateklerde düşük. thermaltakelerde daha ii bilginize.

    ayrıca fan kontrolcülerinde ne kadar çok fanı kontrol ettiğinden çok yükleyebileceğiniz voltaj sınırlı. mesela xigmatekin tekli fan kontrolcüsünde 10volt sınır var. yani 12 cmlik fanlardan 3 tane zor bağlarız...


    Siz bana hangi fanı tavsiye edersiniz ? xilence nasıldır ?



    pardon cvp geç oldu.

    bir düzeltme yapim. xclience fanlar ii değil. yanlışlıkla xigmatek demişim. xigmatekler ii.

    hocam kasam spedo. extra thermaltake turbo 12cm, thermaltake thunderblade led 12cm, xigmatek crystal led 14cm ön fan, ve yine xigmatekin 8cm şeffaf ledli fanı var. bunların hepsini xigmatekin fan kontrolcsüne bağladım şu anda bir sorun yok ama fanları yarı devirde kullanıyorum. 10 tane fan oldu. 4ü xigmatekin tek düğmeli kontrolcüsüne bağlı.

    -tt turbo fanları tavsiye ederim hem 17db gürültü var hemde 50cfm hava üflüyorlar. ancak thermaltake fanlar ile xigmatekin fan kontrolcüsü uyumsuzluğu var. fan kontrolcüsünün küçük pinli girişine taktığımda fan çalışmadı. bende xigmatekin fanının paralel büyük girişine taktım elektriği xigmatek fanının üstünden aldı. xigmatek fanınında diğer girişini fan kontrolcüsüne taktım öle olunca elektriği xigmatek fanından paralel olarak aldığından xigmatekin ayarını kontrolcüden kısınca tt fanda kısılmış oldu.

    -thunderblade 73cfm hava üflüyor bundan daha fazla hava üfleyen 12cmde yok. ancak 2000 rpmde çok gürültü çıkarıyor kutuda 21db diyor ama sanki 30-35db gibi gürültü veriyor. ancak fan kontrolcüsüyle oyunlarda açıp internete girdiğinde kısabilirsin.

    -12cm tt turbo fanlar süper. hem ii hava üflüyor hemde çok sessiz. ancak havayı dağıtarak sağa sola üflüyor. belli bir noktaya odaklanacaksan pek yararlı değil. xigmatekin fanları daha çok belli bir noktaya üflüyor. ancak tt turbo kadar fazla hava üflemiyor.

    -kendinden kontrolcüsü olan fanları unut. tek fan takacaksan tamam al. ancak birden fazla fan alacaksan kontrolcülü alma boşuna paran gider. kontrolcüyüde gidip pahalı almana gerek yok. xigmatekin 16tllik tek düğmali fan kontrolcüsü var. 3fan çkışlı. paralel yaparsan 4 tanede takılabilir. ben paralel taktım mecburen.

    -8cm fanları unut. hiç yoktan iidir diosan veya fanı takacağın yerde alan darlığı varsa alırsın.

    -unutmaki ucuz fan=az hava= çok gürültü. yani 2 tane ucuz fan alacana, 1tane ii fan al. hem aynı havayı üfler hemde çok daha az grültü yapar. ancak her pahalı fan ii değildir.

    -eğer aynı marka model fan alırsan tek kontrolcü iş görür. yavaş yavaş kısarsın, ses düzeyinin seni rahatsız etmediği düzeyde durursun. hepsi bu. zaten sesiz fan alırsan fan kontrolcüsüne gerek yok. 2000rpm gibi yüksek devirlerdeki ve 20dba üstü fanlar için daha kullanışlı fan kontrol. ancak bu aralar piyasada 17dba olupta 50cfm değerlerinde bir çok fan var. eski fan modellerin hem 25-30dba hemde 30cfm gibi değerleri varmış... (12cm fan)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 20 Temmuz 2010; 11:03:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

    cfm değeri yükselirse fanın sesi de yükselir ona göre tercih yapın, hele ki Thermaltake fan deyince 30 kere düşünmeniz lazım ses değerleri hep yalan. Sunbeam rhoebus gerçekten güzel bir ürün. 6 fan kontrolcüsü var ve her bir kanal için 30 watt güç verebiliyor yani birden fazla fanı tek kanala rahatça bağlayabilirsiniz. Ben kasamda 8 tane fana bağlı olarak kullanıyorum, tek problemli yanı ışığının kapanmaması....



    quote:

    Orijinalden alıntı: CriticalWave

    Thermaltake Fanlar hiç iyi değil . Cooler master fanlar gayet kaliteli. ben diyorumki Haf 932 nın içindeki fanları değiştirmesine gerek yok. zaten kalteli fanlar ile geliyor.attan inip eşşeğe binmek gibi olabilir. xilence fan takarsan

    Sunbeam rhiebus 6 yı alıp rahat 12 fan a kadar kontrol edebilirsin

    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99150

    gayet güzel kullananlardan hiç bi kötü yorum gelmedi



    hocam thermaltake turbo fanlardan benim kasada 4 tane var.1400rpm / 17db yazıyor kutuda. ve hiç ses duymuyorum. ancak thunderblade diye eski seri bir fan var. 2000rpm/21db diyor ama dediğin gibi gürültülü. fandan fana göre değişiyor bu ses olayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 20 Temmuz 2010; 10:58:13 >




  • burak 9006:

    hocam bu Deltanın veya Commonwealth fanları 60-80db gürültülerden bahsediyorlar internet sitelerinde, fanlara hoparlörmü takmışlar yoksa? :))) oyun oynarken yanımda asfalt çalışması istemem açıkçası )))) 2 fan fazla olsun sessiz olsun ))


    quote:

    Orijinalden alıntı: xanberk

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak9006


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Bu fan kontrolcü olayını biri açıklayabilir mi.Benim truvatek kasada 4 adet fan var.Anakarta bağlanan 3pin ve güç kaynağına bağlanabilen molex bağlantılarına sahipler.Yukarıda bahsi geçen kontrolcüyü aldığım zaman istediğim rpm de dönmelerini sağlayabilir miyim.Şuan 1000 rpm de dönüyorlar ,200-400-800 gibi değerlerde çalıştırabilir miyim acaba?


    Bende PhalanX+Rheobus Xtreme var.Kasadaki 4fan+cpu da takılı 2 fan var.6sıda rheobusa bağlı. Fanları diğer hızlarda çalıştırman mümkün ama kaç devirde döndüğünü göremezsin "x"RPM şeklinde.

    Soruya gelecek olursak piyasadaki çoğu fam kontrolcüyü kullanmış biri olarak vazgeçemediğim sadece Rheobus oldu. Nedeni ise kısaca şunlar:
    -Çoğu kontrolcüde fanı kapama seçeneği yok.Sadece belli bir ayara kadar kısabiliyorlar.
    -Rheobus kanal başına 30w destekliyor yani bir kanala Y kablo aracılığıyla 2 fan bile takabilirsiniz.Total 12 fanı kontrol etmiş olursunuz.
    -Birde çoğu kişinin işine yaramayacak ama benim çok aradığım bir özellik var.Xtreme fanları doğru şekilde kontrol edebilmesi açıklamak gerekirse hava testlerinde kasamdaki fanları Deltanın veya Commonwealth in 120x120x38mm 4000Rpm civarı fanlar ile değiştiriyorum, çoğu kontrolcü ya bunları kontrol edemiyor ya da tam hızıyla çalışmasına imkan vermiyor.



    Ben 6 yada 7 tane xiglmatek fan alsam 120 mm lik ben bunları rhebus la kontrol edebilcekmiyim cabriyo hocam 3 tane zor bağlarız dedide bu doğrumu ?


    bir A fanını direk fan kontrolcüsüne bağlarsın, B fanınıda kontrolcüye bağladığın A fanının, diğer boşta kalan elektrik kablosuna taktığın zaman, B fanı elektriği A fanı üzerinden almış olur. yani kontrolcüyü kıstığın zaman sadece A fanını değil, ona bağlı olan B fanınıda kısmış olursun. istersen B fanınada C fanını bağla, Cyede D fanını... böyle olunca 50 tane fan takarsın. ancak kontrolcünün belli bir kaldırma voltaj Watt değeri var. bu değeri geçtinmi kabloların yanma riski olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 20 Temmuz 2010; 11:18:47 >




  • Fan kontrolcüsü Kendim Sunbeam Rhebous kullanıyorum çok memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.