Şimdi Ara

Fan kontrol meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle evet biliyorum, casper almamalıydım, casper pişmanlıktır demeleriniz hala kulağımda yankılanıyor. Neyse konuzmuza geçelim. Laptobum PERFORMANS konusunda rakip tanımıyor. Harika bir performans alıyor, fakat üstüne altına fan bağlamassan 85 derece oynuyor, 5 dakikalık oyun süresinden sonra 2 dakikada bir thermal throttlingde 40% GPU gücünde oynuyorsunuz. Yapmaya çalıştııgım şey fan kontrolü. Casper evrensel bir marka olmadıgı için internette böyle birşey mevcut değil. Bende kendim cok uğraştım, beceremedim. En son DSDT editlemeye geldim. Onu da beceremedim, internetteki cogu linkde kırık. Yardım edebilcek cengaver bir abimiz vardır umarım diye DH'e sorayım dedim. İstediğiniz dosyayı ve bilgiyi atabilrim yeterki şu fan hızını bi arttırabilelim. Fan oyunda hızlandığı anda derecesi oldkca düşüyor, işe yarıyor fakat bilgisayar resmen güç tasarrufu için üretilmiş, fanı yavaş çalıştırmak için can atıyor. Hızını sürekli 100 civarı tutabilecek, yada daha erken 100e cıkmasını sağlayabilecek birşey yapabilirsek harika olur.
    Hayırlı ramazanlar, iyi akşamlar şimdiden teşekkür ediyorum kardeşlerim,abilerim.
    ----
    _____Sistemim____
    İsim : Casper Nirvana CSD.4712-8T45A
    İŞLEMCİ : Intel Core i7-4712QM 2.30GHz. (Turbo 3.30)
    RAM: 16 GB DDR3 1600 Mhz
    SABİT DİSK : 1 TB SATA (7200rpm)
    GPU: 2 GB DDR3 Nvidia GT840M (Integrated RAMDAC)
    OS: Windows Embedded 8.1 Industry Pro







  • Casper kendi üretim yapmıyor, kasa üreticilerinden kasa alıp donatarak kendi etiketini basarak satış yapıyor. Bundan dolayı eğer esas kasa üreticisini bulabilirseniz işiniz kolaylaşabilir belki. Belki Casper'ın sağlamadığı bir BIOS güncellemesi vs. sağlıyor olabilirler. Benim eski Casper bilgisayarlarım Clevo kasa, arkadaşın biraz daha yeni olan bilgisayarı ECS kasa, ama son modellerle ilgili bir bilgim yok.

    Bu arada direk fan kontrolü yerine işlemci frekansını sınırlamayı deneyin, en azından daha basittir bu. Windows performans ayarlarında bir ayar varmış, %100'den %99'a indirsen zorunlu turboyu kapatıyormuşki cihazın daha serin çalışmasını sağlıyor. Bir Casper kullanıcısı yazmıştı bunu da.
  • 99%'a ayarladım. Turbo dediğin gibi kapandı lakin işe yaramadı. Intel XTU'den underclock yapıp 1.5 ghz'e düşürdüm, azıcık bir fayda sağladı fakat yine ulaşıyor yüksek derecelere, fan hızı ayarlamayı bi bulabilsem keşke
  • Msi cx640 kullanıyorum bendede aldığımdan beri aynı sorun var. fan hızlı çalışınca pc rahatlıyor ama fanın o hızlara çıkma niyeti yok gibi
    performans düşürüncede işlemcinin bi anlamı kalmıyor, turbo battery modu var sürekli onda kullanıyorum

    Bi süre önce araştırmıştım bu konuyu, onca program denedim işe yarayabilenini bulamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.