Şimdi Ara

Fan açma ile alakalı bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi hararet yapmasın diye kaloriferi açıp en sıcak kademede açıyoruz, bu ne kadar etkili soğutmada ? Bir de yine kaloriferi açıp klimayı da devreye soksak daha iyi olmaz mı harareti düşürmek için ? Klima da devreye girince hem nemi alıyor araç içindeki hem kötü kokuyu önlüyor hem de camlar buğu yapmıyor, ayrıca klima devreye alınca radyatörün önündeki fan devreye giriyor soğutmada daha etkili olmaz mı ? Aracım su eksiltiyor, mecburen bir yere gitmem gerekti ve kaloriferi açıp öyle gittim ama aklıma takıldı sadece kaloriferi açınca öndeki fan devreye girmiyor klimayıda devreye soksam daha iyi olmaz mı ? Geçen sene yazın aracımda bir sorun yoktu ve trafikde giderken klimayı devreye aldığımda öndeki fan devreye girdiği için hararet ibresinin bir tık düştüğünü görmüştüm, normalde internetde aratınca hep klima açma daha fazla hararet yapar felan yazıyorlar ama doğrusu nedir bilemedim.Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim, iyi forumlar.








  • Kalorifer de basitçe bir radyatör ve bir fandan oluşur. Aracın kendi soğutma fanının yaptığı işin daha azını yapar. Aracın kendi fanını açmadığı ya da radyatörün tıkandığı durumlarda motorun soğutulmasına katkıda bulunur.

    Klima açma durumuna gelince, aracın mühendisliğine bağlı bir olay. Mesela benim eski aracımda soğutma radyatörü ile klima radyatörü üst üsteydi ve tek bir fan vardı. Klima için ayrı bir fan olmadığı için soğutma fanı klima radyatörünü de soğutuyordu. Yani klima açınca normal soğutma fanı da devreye giriyordu.

    Bu durumda fanın tetikleyicisi çalışmazsa klimayı açmak fanı çalıştırıp arabanın soğutmasına katkıda bulunabilir.

    Ha klima için ayrı bir fan varsa hararete hiç bir faydası olmayacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.