Şimdi Ara

Falken Ziex Z310 Ecorun vs Goodyear Efficent Grip Performance (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Riken kötü bir lastik değil, belirttiğim gibi Michelin Sırbistan fabrikasında üretilen, Michelin alt markası


    Michelin'in (düzelttim) Kormoranı gibi...bir alt segment lastikler...


    tabiki A+ bir lastikle karşılaştırılmaz ucuz alternatif sonuçta... aracında performans aramayan düz gidip gelen adam için başından aşar


    25 yılım sektörde geçti... bana bilmediğin konuda bilgi verme diyorsun .... sakin :)


    paran çoksa sen en kalitelisinden devam...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 8 Haziran 2022; 11:54:47 >
  • infinite kullanıcısına yanıt

    conti'nin bi alt segmenti "barum" değilmiydi ya hocam? kormoran'damı conti'nin miş?

  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    çok bilen çok yanılır...Haklısın

    Kormoran Michelin olacaktı...






    Falken Ziex Z310 Ecorun vs Goodyear Efficent Grip Performance
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    buda Conti grup


    Falken Ziex Z310 Ecorun vs Goodyear Efficent Grip Performance
  • Daha önceki aracımda 3 yıl riken kullanmış biri olarak tavsiyem; riken'i uzak durulması gereken lastik sırasında 1. sıraya koymanız olur hocam. İlk yaz yine idare edilebiliyor ama ikinci yazdan sonra jant lastiği söküp at arabası tekeri taksanız daha rahat edersiniz.

  • CaglarAkcam kullanıcısına yanıt

    eyvah eyvah...

    hangi serisi paylaşabilir misin ?


    tecrübelerin varsa bizde nasiplenelim.


    Kaç km kullanabildin? genel şikayetler neydi?

  • 2005 scenic araçta 2 yıldır falken ecorun kullanıyorum. eski lastiklerden sonra çok sessiz gelmişti. yoğun yağmurlu havalarda yol tutuşu iyi. kar kış performansı çok düşük. hafiften ıslak havalarda özellikle bu günlerde yağan çamur nedeniyle güven vermedi. yükşek hızlı araç kullanan biri değilim. o yüzden test etmedim. genel olarak ben sorun yaşamadım.


    geçen sene aynı modeli kardeşimin 5008i için aldık. onun da sıkıntı yaşadığını duymadım.



    fiyat performans ürünüydü. şimdi durum nedir bilmem. daha doğrusu lastik ihtiyacım olmadığından fiyatların ne olduğunu bilmiyorum.

  • infinite kullanıcısına yanıt

    Tam olarak serisini bilmiyorum açıkçası lastikçi tanıdığım ucuz olduğu için tavsiye etti diye Clio 4 aracıma almıştım. 2018-2021 arası 3 yaz kullandım (yazlık kışlık 2 jant lastik setim vardı). Sanırım 205/45/r17 high performans bişey bişey diye geçiyordu.


    İnce yanaklı olduğundan dolayı çok bi konfor beklemiyordum zaten ona hazırlıklıydım ama bi önceki lastikleri ile (continental 205/45/r17 bişey bişey) arasından dağlar kadar fark olacağını tahmin etmemiştim. Neyse dedim konfordan ödün vericez sonuçta ucuza sıfır lastik aldık dedim. Ama yol tutuş konusunda, frenleme konusunda, kalkış konusunda hiç memnun kalmayacağımı bilmiyordum açıkçası. Araç yolda en ufak bir nemi gördüğünde küçücük bi manevrayla mevlana pozisyonu alıp dönmeye başlıyordu. Frenleme konusunda artık psikopata bağlamıştım aniden biri önüme çıkarsa frene bastığımda durmazsa diye bazen elim el freninde gidiyordum arabada. Bayırlarda araç kaldırmayı hiç söylemiyorum bile 8-9 saniye patinaj çektirip kaldırabiliyorsam kaldırabiliyordum, kalkmazsa bayırı aşağı geri geri inip hızımı alarak tekrar çıkıyordum.


    İlk sene söve sövede olsa bi şekilde alıştım lastiklere ancak sonraki yaz; park ederken kaldırıma değdi diye yanakta yırtılma mı dersiniz, ufak bi çukuru fark etmeyip üstünden geçtiğinde yanaklarda balon yapma mı dersiniz. Olabilecek tüm aksilikleri yaşadım sağ olsun riken sayesinde. Birde bu yırtılmalar, balonlar öyle tamirle de kurtulunmuyor maalesef her zaman. Lastikçi abimiz sağ olsun tamir etmeyi denerim ama tutma garantisi vermem asla der. O yüzden bir kere tamir ediliyor tutarsa tutuyor, tutmazsa yeni lastik almak zorunda kalıyorsunuz. Sonuç olarak lastiğin biri yine yanaktan yarıldı ve tamiri tutmadı. Takım bozulması diye gidip aynı lastikten almak zorunda kalmıştım söve söve.


    Son olarak da 3 yılda toplasanız 19-20 bin km yol yaptım ve satarken su tahliye kanalları kaybolmuş, Formula 1 araç lastikleri gibi düz bi lastik ile satmıştım aracımı.


    Diğer ebatları konusunda çok net bişey söyleyemem tatbikî ama riken markası hakkında bendeki genel ön izleme bu şekilde ve riken'i bir daha asla lastik seçenekleri arasına koymayı düşünmüyorum. Kimseye de tavsiye etmiyorum.





  • CaglarAkcam kullanıcısına yanıt

    45 Yanak ve Türkiye... :) Riskli bir lastik grubu ve tatsız bir deneyim olmuş.


    standart kullanım ve geniş lastikte kullanılabilir, ben genel olarak müşteri geri bildirimlerine önem veririm

    55-60-65 yanaklarda olumsuz geri bildirim almadım... ancak 30-35-40 yanak denildiği anda aklıma delik deşik yollar ve yarılan yırtılan lastikler gözümün önüne geliyor.


    geçmiş olsun.

  • infinite kullanıcısına yanıt
    Merhaba, peki 225/45/17 lastiklerde öneriniz ne olur?
    Şimdiki aracımda Cinturato var, dişleri iyi gibi ama üretimleri 3 adedi 2018, 1 adedi 2021.

    Önceliğim sessizlik ve yakıt tüketimi. Yol tutuş orta seviye de olabilir
  • individual İ kullanıcısına yanıt

    Sessizlik ve tüketim için en iyi yuvarlanma direncine bakalım


    öncelik ise Michelin, 17 Jant ve 45 yanakta tane 1500tl seviyesi Haziran 2022 için..


    Michelin Pilot Sport 5 225/45 R17 94Y XL


    ve 2.seçenek olarak 1200-1300tl seviyesi


    Continental 225/45 R17 91Y PremiumContact 6 FR

  • infinite kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba, önerdiğiniz lastiklerin gürültü seviyeleri 71db ve 72db. Pirelli Cinturato’lar 68db idi. Yanlış mıyım?
  • yenerz kullanıcısına yanıt
    Kupondu indirimdi vs derken world puanlarla da birlikte tanesi 750₺ den Falken aldım. Goodyear 1070₺ gibi bir fiyata geliyordu. Açıkçası lastik başı 320₺ fark ödemek istemedim. Yarın gelecek araca takınca ilk mesajı editlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 8 Haziran 2022; 23:38:21 >
  • Egp 1 4 kanallı 1 takım eskittim ben.. Yumuşak sessiz güzel lastikti özellikle ıslak zemin performansı çok başarılı geliyordu bana. O zaman sık uzun yol yapıyordum viraj performansını test edebiliyordum güven veriyordu. Yanaklarından şikayetçi olanlar vardı yumuşak diye ama ben bir sorun yaşamadım. Kaldırım vs az bi sürtmeye sıkıntı çıkartır diyenler olmuştu.

    Şimdi de falken kullanıyorum eskisi gibi uzun yol yapıp limitleri zorlamıyorum ama bununda ıslak zemini sessizliği iyi. İlk zamanlar en ufak taş toz herşeyi davlumbaza atması olumsuzluktu bence, sonradan kesti ama.

    Falken daha yeni 2-3 sezon sonra ne olacak ona bakmak lazım tabi.
  • Ben geçen yıl mayıs ayında yanaktan yarılan tek lastik sebebiyle takım değiştirdim. (serisi devam etmeyen bir marka/modeldi)


    Falken Ziex ZX310 ve Continental CPC6 arasında kararsız kaldım ve o gün lastik başı arada 100 tl fark vardı.


    Falken aldım, kullanıyorum. Genel olarak problem yaşamadım diyebilirim ama yakıt tüketim farkı ile contiye vermediğim farkı benden çıkardı sanırım. ve daha 3 yaz kullanacağım bu lastiği.. Üstelik belki psikolojiktir ama Continental kullanırken olduğum kadar rahat hissedemiyorum kendimi viraj, frenleme vb durumlarda. (Araç focus MK3 MCA)


    Güncel olarak fiyatlar nasıl bilmiyorum bakmadım, ama çılgın bir fark yoksa tavsiyem Continental olur. Her yönden mükemmel bir lastik değil ama zirveyi temsil eden optimum kalitede lastikler arasında.



    Edit: Mesajı gönderdikten sonra hızlıca bir fiyat kontrolü yaptım. Conti ile Falken arasında takımda 800tl civarı fark var sanırım. (tek lastikte 200 lira fiyat farkı gördüm akakçe'de.) Yerinde olsam, bütçe müsaitse aradaki 800tl farkı öderdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prok -- 9 Haziran 2022; 9:34:43 >




  • prok P kullanıcısına yanıt

    Hocam kod kupon bonus derken falken takımı 3k ya mal ettim. Peşin fiyatına da 6 taksit yaptım. Conti tanesi 1100 tl den düşüğe gelmiyordu. Aradaki fark bu devirde benim için fazla geldi. İnşallah bir sonraki takıma artık

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.