Şimdi Ara

Facebook Kalite Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bizim facebook'ta bir sayfamız var ve ürünlerimizi o sayfada yayınlıyoruz. Makinem Nikon D7000. Çekimlerimi raw olarak yapıyorum. Düzenleyip jpeg yapıyorum. Facebook'a atınca inanılmaz derecede kalite düşürüyor. Değişik formatlar denedim olmadı, boyutunu photoshop'ta web için kaydet seçeneğiyle de kaydettim olmadı. Her şeyi denedim neredeyse. Bu kaliteli fotoğraf atanlar nasıl atıyor bunu yahu Sorun nerde olabilir?



  • Evet, Facebook kaliteyi düşürüyor. Çözünürlüğe göre yapıyor diye tahmin ediyorum. Çözünürlüğü 1920px yapıp kaliteyi maksimumda tutarak dene istersen. Zaten 1920px+ çözünürlüklü monitör pek fazla yok, fotoğrafların kalitesi bozulmaz.
  • M_Furkan kullanıcısına yanıt
    Photoshop'da kalite skalasını 12'ye getirin ve en az 720p çözünürlükte bir jpeg dosyası oluşturun.

    Facebook'a yüklerken de yükleme penceresinin bi yerinde "Yüksek kalite" seçeneği olmalı. Onu seçin.
  • Facebook'da 2 değişik sıkıştırma var bunların birisi png biri de jpeg. Ancak daha kaliteli görünen .png sıkıştırması malesef kişisel sayfalarda desteklenmiyor. Bu şekilde kullanmak için sayfayı açerken "Business" çeklinde açmış olmanız lazım. Yani her isteyen direk begenebilecek, Arkadaş listesi olmayacak vs vs...

    Sayfanız "kişisel" olarak açıldıysa zaten .png nin daha kaliteli sıkıştırmasını kullanamıyorsunuz. Yapılacak birşey yok. Fakat kişiselse de birkaç ince ayara dikkat ederek fotoların daha kaliteli görünmesini sağlayabilirsiniz. (nisbeten)

    Dikkat etmeniz gereken en önemli şey fotoğrafı eğer facebook için işliyorsanız "keskinliği" fotoğrafı işleyip bitirip facebook için bozulmayı en az uyguladığı "uzun kenarın" "2048" pixel ya da daha küçüğü olan "960" pixele indirdikten sonra yapmak.

    Büyük kenarın 2048 pixel ya da 960 pixel burada kilit nokta, bunlar haricinde ne yaparsanız yapın facebook dosyaları büyüklüğüne göre otomatik bu modlardan birine indirir. Bu da kalite kaybının maksimuma cıkması demek.

    Kaydederken de ps den "save for web" den kaliteyi %100 e alarak uygulamak.

    Ben en etkili yolu bu olarak görüyorum...




  • şimdi 1080 mi yapalım 720 mimi duvar kağıdı ölçüsünü bilen varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.