Şimdi Ara

Facebook çakıldı: On yıllık kesintisiz büyüme sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook ya da daha doğru bir ifadeyle Meta, 2022 yılına ait ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Sosyal ağ yıllık bazda ilk defa gelirlerinde düşüş olduğunu bildirdi. Bununla birlikte gelirlerdeki düşüşün yılın üçüncü çeyreğinde daha da büyüyebileceği aktarıldı.

    Meta yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1 düşüş yaşayarak 28.8 milyar dolar gelir elde etti. Çok küçük bir düşüş olabilir fakat bunun ilk defa olması önem derecesini yükseltiyor. Bununla birlikte belki de dikkat edilmesi gereken en büyük nokta, Meta’nın net karının yüzde 36 düşüş ile 6.7 milyar dolar olarak gerçekleşmesi.

    Metavers bölümü de zarar etti

    Mark Zuckerberg’in oldukça önem verdiği ve metavers vizyonundan sorumlu Reality Labs bölümü b çeyrekte 2.8 milyar dolar zarar etti. Meta, gelirinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ediyor. Facebook, Whatsapp ve Instagram gibi dev sosyal medyaları barındıran medya şirketi, Apple’ın iOS cihazlardaki gizlilik şartlarındaki değişiklikle geçtiğimiz yıl 10 milyar dolarlık reklam gelirinden mahrum kalmıştı. Şimdi ise durgunluk dönemine giren küresel ekonomi yüzünden reklam verenlerin harcamasını kıstığı görülüyor.

    TikTok ile rekabetin maliyeti yüksek

    Meta, Facebook ve Instagram’ı popüler platform TikTok ile rekabet edebilmeleri için yeniden tasarlıyor. TikTok benzeri daha fazla kısa video ve gönderilerin öne çıkarılmasına yönelik yapılan düzenlemelerin maliyeti hayli yüksek. Zira Zuckerberg, Facebook ve Instagram’da takip edilmeyen hesaplardan gelen önerilen içerik yüzdesinin gelecek yıl iki kat artacağını söylüyor. Dolayısıyla bunun gerçekleşmesi için yapay zeka alanında maliyetli bir yatırım gerekiyor.

    Gelirler düşüyor kullanıcı sayısı artıyor

    Her ne kadar Meta’nın gelirlerinde düşüş olsa da Facebook’un günlük kullanıcısı sayısının yüzde 3 artarak 1.97 milyara ulaştığı açıklandı. Meta'nın verilerine göre her gün 2.88 milyar kişi Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp’ı kullanıyor. Bu alanda önceki yıla göre yüzde 4 artış olduğunun da altını çizelim. Öte yandan Zuckerberg, birkaç yıl önce Snapchat’ten kopyalanan Hikayeler özelliğine göre Reels formatının daha hızlı gelire dönüştüğü söyledi.

    Meta’nın son zamanlarda Facebook ve Instagram’da yaptığı köklü değişikliklerden memnun değilseniz işlerin yakın zamanda değişmeyeceğini söyleyebiliriz. Firmanın gelirlerinde yaşanan düşüşün etkilerini önümüzdeki süreçte göreceğiz.



    Kaynak:https://www.engadget.com/meta-facebook-q2-2022-earnings-203433373.html







  • İşletme veya iktisat okuyanlar bilir her bir işletme-ürün veya hizmetin bir yaşam eğrisi vardır.

    Facebook çakıldı: On yıllık kesintisiz büyüme sona erdi

    Evet küresel ekonomik durgunlukta var kabul ama Facebook artık eskidi . Genelde yaşlı insanların aktif olarak kullandığı bir mecra haline geldi . Çoğunluk Twitter ve Instagrama kaydı . Zamana ayak uyduramayan sosyal mecralarda tarihe karışır bu çok normal .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 28 Temmuz 2022; 12:0:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Facebook gruplar halen çok iyi ve diğerlerinde böyle bir özellik yok sanırım. İş olsun hobi olsun taraftarlık gibi saçma şeylerden çok insan toplamayı başarabiliyor. Bunu da geuplar yapıyor yani kendi kendilerine içerik üreterek.

    Benim fb donuk, çok merak edersem iş için dahil olduğum gruplara bakıp yine donduruyorum. Tek sosyal medyam dh ve sözlük kaldı onlara da elveda diyebilirim, toptan aktroll saldırısı altında.

  • Moueson kullanıcısına yanıt
    insatram da face'in...

  • Dünyada bu döngü herzaman değişmeyen tek gerçekliktir her anlanda
    Doğar büyür gelişir sonra düşer ve ölür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbronline -- 28 Temmuz 2022; 12:51:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herifin boynu kafası ile aynı kalınlıkta, çok ilginç

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Kahkaha attım teşekkür ederim :D

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    dickhead

  • millet instagrama kaydı face te kimse kalmaz yakında

  • wtersad kullanıcısına yanıt

    Dayılar ayakta tutuyor bizde Facebook çakıldı: On yıllık kesintisiz büyüme sona erdi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en ufak şeyde 30 gun engel atiyolar 2 yildir kullaniyordum sildim. amk yazdim diye 3 kere 30ar gün mute attilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelirlerinde düşüş = ÇAKILDI .. işte habercilik budur

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    lan olm hiç farketmemiştim Facebook çakıldı: On yıllık kesintisiz büyüme sona erdi Facebook çakıldı: On yıllık kesintisiz büyüme sona erdi 

  • facebook kullanan mı kaldı bu devirde yahu ancak malum partili yaşlılar kullanır Facebook çakıldı: On yıllık kesintisiz büyüme sona erdi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 29 Temmuz 2022; 11:3:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.