Şimdi Ara

Fable II İnceleme..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .Oyun yokluğu olan bu günlerde can sıkıntısından bir göz atıyım diye başına oturduğum FABLE II adeta nefes almadan bitirdim ve incelemesini yapmaya karar verdim.Beyenmeniz dileğiyle...

     Fable II İnceleme..


    Fable 2 bir rpg yani rol yapma oyunu ancak tam bir rpg değil rpg/aksiyon desek daha doğru olur.Çünkü alışıla gelmiş rpg oyunlarındaki diyolog sistemleri basta olmak üzere diğer özellikleri bu oyundan beklemeyin.Diyip incelememe başlamak istiyorum.

    Oyun ilk fable oyunun dan tam 500 yıl sonrasını konu alıyor.Ancak Fable ve Fable 2 nin konu bakımından fazla bağlantısı olduğunu söleyemeyiz o yüzden ilk oyunu illa oynamanız gerekmiyor.Fable 2 de yine Albion nun kaderi ellerimizde.Oyuna müthiş bir giriş videosu ile merhaba diyoruz.Bizden erkek/kız seçimini yapmamızı isteyip oyuna giriyoruz.Fable II ye sekiz yaşlarında sadece ablası olan bir sokak çoçuğu olarak başlıyoruz.Elimizde oyuncak kılıç ve oyuncak silah ile yola atılıyorz.Kasabaya sihirli eşyalar satan bir satıcı geliyor ve ablamızın en büyük dileği her zaman görüp ve imrendiği kalede yasaması için gelen satıcıdan bir müzik kutusu alıp dileğimizi gerçekleştiriyoruz.Ancak kalenin lordu bizi pekte iyi karşılamıyor ve esrarengiz bi şekilde silahı ablamıza doğrultup öldürmekle kalmıyor bizede ateş ediyor.Kursunun etkisiyle pencereden aşağa düşen kahramanımızı garip büyücü kılıklı bir kadın buluyor ve maceramız başlıyor..

     Fable II İnceleme..


    Fable II nin asıl bölümü başladığında büyüyoruz ve ve ablamızın intikamı için lord lucian nı öldürmek için cabalıyoruz.Fable2 nin pekte yenilikçi bir hikayesi olduğu sölenemez,ancak oyunun yüksek puan alan kısımlarıda hikaye değil zaten.Şimdi o kısımlara geçmek istiyorum.Fable 2 de kesinlikle yaşayan ve masalsı bir ortam yaratılmış kasabaya gittiğinizde herkez farklı şeyler yapıyor kimisi dükkanını işletiyor kimisi gitar çalıyor kimisi şarkı sölüyor.Gece gündüz dengesi süper işliyor.Akşam saatlerinde gitdiğiniz bir kasabada saatler 8 i gösterdiğinden dükkanlar kapanıyor ve herkez evine kapanıyor yada barlara gidip eğleniyorlar.FableII de her npc nin bir önemi var.Peki bunlarla nasıl diyolog kuruyoruz?.Şimdi ona gelelim oyunda karakterimiz konusmuyor yani duygularını sims benzeri bir sistemle ifade ediyor yani çeşitli hareketlerle bu da ingilizcesi çok ilerde olmayanlar hariç çok büyük bir artı.Yapmış olduğunuz hareketlere göre insanların sizler hakkındaki görüşü değişiyor.Yani bi npc ye hareket çekerek parasını çalarak ona vurarak nefret ettirebilirsiniz yada hediyeler vererek dans ederek gitar çalarak kendinizi çok sevdirebilir onları eğlendirebilir hatta aşık yapabilirsiniz.Eğer sizi severlerse sizi her gördüğünde selam verip yanınıza gelebilir halka sizin yaptığınız kahramanlıkları anlatabilir yada size indirim yababilirler.Aşk demişken oyunda evlenmek mümkün.Tabi evlenmek için sadece aşık etmek yetmiyor.Beyendiğiniz birini aşık edip ona beyeneceği bir yüzük verip daha sonrada güzel manzaralı bir ev almalısınız yani cebinizi yakabilir.

     Fable II İnceleme..


    Evlendik peki şimdi ne olucak? çocuk yapabilirsiniz mesela.Evet fable II DE çocuk yapabiliyoruz o sizi hep seviyor ve özlüyor.isterseniz serüvenlerinize onuda götürebilirsiniz.Yalnız eşinizi çok ihmal ederseniz sizi terk edebilir aldatabilir yada ölebilir.Oyun da gerçekten yaşayan bir çevre var mali konuda yardımda bulunduğunuz bir kamp a yıllar sonra geri döndüğünüzde oranın bir köye dönüştüğünü görebilirsiniz.Yada evinizin dışına çıktığınızda ağaçtaki meyvelerin olduğunu çiçeklerin açtığını farkedebilirsiniz.Ev aile demişken köpeği unutmayalım.Oyunda küçükken eziyetten kurtardığımız ve hep sizinle olan bir köpeğimiz var hazine bulamada yön göstermede düşmana saldırmada tehlike bildirmede oyunda çok önemli olan köpeğimize ister iyi davranın ister onun yaralarını iğleştirmeyip hep azarlayın o hep sizinle.Fable de bir de mali konulara deyinmek istiyorum.Fable 2 de her gördüğünüz yapı satılık.ister bu yapıları satın alıp yerlese bilir ister kiraya verebilir istersekte dükkanı işletebiliriz.ayriyetten parayla,silah,giyim,saç,sakal,kitap,iksir,dövme,he diyelik eşya,mobilya evimizin dekorasyonu için,yemek bu arada yemek demişken fazla et yememeye dikkat edin yoksa göbekli bir kahraman olursunuz ve kızlar sizi beyenmez.Bahsetiklerim ve daha aklıma gelmeyen yüzlerce şey için paranızı kullanabilirsiniz.Peki para kazanmak için görev haricinde ne yapmalıyız?Bir işe girmek en iyisi barmen,demircilik,odunculuk,yada kira getirileri bu saydıklarım iyi bir kahraman için ama ya kötü bir kahramansanız paraya para dememek için kiralık katil,kelle avcısı,köle tüccarı,hırsızlık,yada insanları karanlık tapınaka götürüp öldürmek.Bunlar dışında cesitli arenalara çıkıpda para ve kahraman puanı kazanabilirsiniz.Oyunun bu kısımlarında fazla detaya girmeyeceğim çünkü inanılmaz detaylı bir yapım.Şimdi birazda teknik detayalara geçmek istiyorum.

     Fable II İnceleme..


    Gelelim grafiklere Fable II adına yakışan sekilde masalsı grafiklere sahip.ancak tek kelime ile süper diyebilmekten kaçınmayacağım bir yapım müthiş ışık efektleri detaylı kaplamalar.Oyun oynarken müthiş bir manzara görüp dala bilir hatta fotoraf çekebilrsizi.Grafik konusunda tek eleştirim npc yüzleri biraz birbirine benziyor demek olacaktır.Seslere baktığımızda oyuna uygun müzikler ve güzel ses efektleri kulağımıza bayram yasatıyor.

    Daha yazabileceğim çok şey olmasına rağmen incelememi bitiriyorum.Özet olarak fable II süper bir oyun kesinlikle rpg sevmeyene bile müthiş gelicek bir oyun.Müthiş dünyasının birde yasıyor hissi vermesi,güzel grafikleri,içindeki kolay alısılan ama çok büyük detaylarıyla oyun bitmesin diyeceğiniz bir yapım.

    İYİLİK VE KÖTÜLÜK ARASINDAKİ ÇOK İNCE BİR ÇİZGİ OLAN BU DÜNYADA SİZİN SEÇİMİNİZ NE OLUCAK??


    PUAN

    GRAFİK=10/9

    SES=10/8

    OYNANABİLİRLİK=10/9

    EĞLENCE=10/10

    GENEL=10/9

    TÜR=RPG/AKSİYON

    PLATFORM=XBOX360

    DAĞITICI=MİCROSOFT GAME

    YAPIMCI=LİONHEAD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drelanteS -- 8 Şubat 2011; 16:08:35 >







  • İnceleme hakkında yorum yapamıyacağım çünkü ilk paragraftan sonrasını okumadım ilk paragraftada baya bi spoiler vermişsin oynamak istediğim bir oyun o yüzden riske atamam eğer geri kalandada spoiler varsa çıkartmanı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WBJoker

    İnceleme hakkında yorum yapamıyacağım çünkü ilk paragraftan sonrasını okumadım ilk paragraftada baya bi spoiler vermişsin oynamak istediğim bir oyun o yüzden riske atamam eğer geri kalandada spoiler varsa çıkartmanı öneririm.

    Üzgünüm rahatsız ettiyse ama asıl oyun ordan sonra başlıyor.O bölümler tranier(Eğitim) bölümü.İlk paragrafdan sonra hikaye içerikli spoiler yok ama.
  • Ellerine sağlık fable2 güzel oyundu ama bittikten sonra pek sarmadı beni, oakfield olması lazım grafikleri süperdi otlar falan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Ellerine sağlık fable2 güzel oyundu ama bittikten sonra pek sarmadı beni, oakfield olması lazım grafikleri süperdi otlar falan


    Katılıyorum.Bitince pek bi heves kalmıyor.
  • xbox sayıbı olupta bu oyunu oynamıyan çok şey kaybetmıştır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemblack

    xbox sayıbı olupta bu oyunu oynamıyan çok şey kaybetmıştır


    Alakası yok bence çok fazla abartılan bir oyun bana göre,ilkine göre 2 ve 3 resmen patladı özellikle 3'ü gördük ne kadar oynandığını...
  • Senin görüşüne saygı duyarım.3. oyunun beklenildiği gibi olmadığınada katılırım ama 2. oyun çok yüksek puanlara sahip xbox 360 ın en yüksek puan alan exclusive si.Ayrıca satış rakamlarıda çok tatmin edici.

    http://uk.xbox360.ign.com/objects/741/741361.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drelanteS -- 13 Şubat 2011; 13:31:49 >
  • grafikleri hoşuma gitmişti ama oynanabilirliği yok. adamı rahat hareket ettiremiyorum
  • Dün sipariş ettim, incelemede hoşuma gitti (Et konusunu söylediğin iyi oldu ) Giriş trailerını söylemen o kadarda büyük spoiler değil, youtube'da da izlenebilir sonuçta.
  • bende almayı düşünüyorum çok merak ettim oyunu
  • bende almayı dusunuyorum yrn .. Xbox 360`da da oldukca ıyı oynanır =)
  • Ya bitiren arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi,

    Bir bölümde baya bir takılı kaldım çözemedim. Bi tepeye doğru çıkıyoruz hani tren yolu falan var ordaki tüm banditleri temizledim orda bir kapı var kapıya gittigimizde kapı açılmıyor. Sanırım orası bandit köyü gibi bir yer olabilir. Sağdan yukarı devam ettim bir sandık buldum açtım içinde bandit giysileri vardı onları giyip tekrar girmeyi denedim tekrar kapı açılmıyor. Oraya nasıl girebilirim arkadaşlar geçemedim orayı bir türlü en az 3 4 saat uğraştım
  • Güzel inceleme, sağolun. Gerekli böyle şeyler, hep boş muhabbet dönüyor bu bölümde.
  • Assasin's Creed'den sonra bir türlü alışamadığım bir başka seridir Fable serisi.Bilmiyorum ilk başında çocukça şeyler geldi fakat hata mı ettim bırakmakla karar veremedim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arm the Homeless

    Assasin's Creed'den sonra bir türlü alışamadığım bir başka seridir Fable serisi.Bilmiyorum ilk başında çocukça şeyler geldi fakat hata mı ettim bırakmakla karar veremedim..

    Bence hata yapmışsın Engin, özellikle 2. oyun şahanedir:)
  • Biri yardım etsin lütfen üstte yazdıgım yeri geçemedim yaw :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mthNKsk99

    Biri yardım etsin lütfen üstte yazdıgım yeri geçemedim yaw :)

    Yakın zamanda oynayan biri lazım sana, ben hiç hatırlamıyorum:) En garantisi, takıldığın görevin adını youtube a yaz, çıkar mutlaka.
  • hocam görev değil yaw bölüm yoksa araştıracam bende :(
  • Bu oyunun ilkini XBOX1'de oynamıştım ama pek sevmemiştim. Tarzı bana hitap etmiyor o yüzden olsa gerek ama kalite oyun orası ayrı tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.