Şimdi Ara

F/P LAPTOP TAVSIYESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu aralar bir laptop almak istiyorum ve daha iyi bir ürün çıkacak diyede beklemeyi çok mantıklı bulmuyorum ve malmunuz dolar kuru çok değişken.Eğer haziran temmuz'u beklersem yeni modeller gelecektir onlarında fiyatları benim bütçemi aşacaktır muhtemelen ve bu durum gene benm işime yaramayacak.O yüzden benim araştırdığım aşağıdaki modeller arasında kaldım ve bunları size sunuyorum ve sizlerin ilave edeceği ürünler varsa onlara da açığım.

    Oyun(dota 2,diablo 3 ,crysis 3,fifa 14 gibi oyunları en iyi performansla sunabilmesi) ve multimedya ağırlıklı bir laptop düşünüyorum render işlemleriyle pekte işim olmayacak gibi açıkçası benim uğraşacağım en ağır uygulama photoshop olur.
    .Zaten bu seviyede 2-3 laptop kalıyor almak için. Ama gel gelelim ben hangisi daha iyi iş yapar geleceğe yönelik faydalı olur bilemedim. Size danışmak istedim.
    bütçem ise 1900 tl civarında

    Dell 7537 :

    ( çoğu istediğim özellikler mevcut ; fhd olmaması ve 6 gb ram olması eksisi gibi gözüküyor . 1080 p film izlemek isterdim ama bu seviyede öyle panel yok. Benim için bu ürünün en büyük artısı 2GB DDR5 GT750m 128 bit gibi bir ekran kartına sahip olması
    Araştırdığım kadarıyla Yurt dışından ürün maalesef ülkemize kırpılmış özellikte geliyor ve internet üzerinden sipariş etmek mantıklı olur mu ve hangi siteyi tavsiye edersiniz ?)

    asus x550lb :

    hemen hemen benzer özellikte laptop ama üstteki modele göre ekran kartı daha düşük ( 2GB DDR3 GT 740m / fakat kaç bit olduğunu bilmiyorum =? ) seviyede ve 2 gb ram fazlalığı var ( 8 GB RAM ) . alternatif olarak bekletiyorum. Yine bunda da fhd panel kullanılmaması üzücü.

    msi cx61 20d :

    bu standartlarda bulabildiğim üçüncü alternatif laptop.
    ekran kartının 64 bit olması ve kasa malzemasının çokta iyi olmaması söylemleri , 8gb ram çok sağlam bir işlemci olmasının önüne geçip beni bu seçenekten uzaklaştırıyor.

    Tavsiye ve yorumlarlarınızı bekliyorum.

    iyi forumlar dilerim







  • Hp almayı düşünürseniz bu modeli tavsiye ederim. Fiyat olarak baya uygun ve GT740 ekran kartı var


    http://www.notebookadresi.com/hp_pavilion_15-n002st_e9k96ea_notebook?keyword=96e
  • Kont-Drakula kullanıcısına yanıt
    hp marka olarak bana pek sıcak gelmiyor. hep sorunluymuş gibi düşünüyorum.
    seçenekler arasında tercihiniz ne yönde olurdu?
  • Açıkçası ben HP'yi tercih ederdim. Teknoloji şans işi bence size en iyi teknik özellikleri en iyi fiyata sunan markalara yönelin.(Casper, Exper, Probook gibi markaları ayrı tutuyorum.)
    HP yeni modelleri bence çok başarılı ve ısınma sorununu da aşmışlar.
  • ilk olarak msi bi ele kardeşim. kasa kalitesi olarak diğerlerinin yanına yaklaşamaz.
    ben olsam dell seçerdim ama dvd-rw bu üründe yok umarım farkındasındır. ekranın ful hd olmaması sana bir dezavantaj değil avantaj getirir. gözle görülemeyecek kadar küçük detaylar için ekran kartını zorlamaya gerek yok.
    asus ise efsane N serisinin bir alt kasasını kullanıyor. eğer dvd-rw sürücüsü senin için önemli ise tek alternatif belirrttiğin asus olurdu.
    bol şans.
  • donttreadonme kullanıcısına yanıt
    Yorumun çok samimi ve düşüncelerime paralel doğrultuda olduğu için aklıma doğrudan yattı kardeşim. Eyv birilerinin çıkıp bunlar demesi gerekiyordu sanırım.
    Dvd'nin misyonunu tamamladiğini düşünüyorum en kötü bi tane harici alırım çok sorun olacağını düşünmüyorum laptop elemem konusunda çok önemli bi kriter'e sahip değil.

    Önceliğim dell ama dediğim gibi fhd panel olsaydı keşke. 15.6 inch te fhd ile hd film arasında ne fark olur onuda bilmiyorum gerçi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smurfs

    Yorumun çok samimi ve düşüncelerime paralel doğrultuda olduğu için aklıma doğrudan yattı kardeşim. Eyv birilerinin çıkıp bunlar demesi gerekiyordu sanırım.
    Dvd'nin misyonunu tamamladiğini düşünüyorum en kötü bi tane harici alırım çok sorun olacağını düşünmüyorum laptop elemem konusunda çok önemli bi kriter'e sahip değil.

    Önceliğim dell ama dediğim gibi fhd panel olsaydı keşke. 15.6 inch te fhd ile hd film arasında ne fark olur onuda bilmiyorum gerçi

    15,6 17,3 gibi rakamlar boşuna verilen değerler değil. full hd denen 1920x1080 çözünürlük max 17.3" monitörlerde verilebilir. yani 15,6" monitör için bu değerler yeterlidir. insan gözü zaten bu farkı algılayabilecek seviyede değildir. aksini iddia eden ya bilime inanmıyordur ya da sidik yarışını seviyordur.
    bahsettiğim gibi dell kasa kalitesi olarak diğer ürünlerin önünde. mağazada yakından görüp inceledim. gerçekten çok şık bir tasarıma sahip. eksileri ise cd sürücüsü olmaması ve 500gb hdd in 5400rpm olması. 6gb ram olayına fazla takılmayın ram fiyatları makul seviyelerde. (4gb kingston ben 60 liraya almıştım şimdi olsun 100tl) kolaylıkla 8gb a yükseltebilirsiniz. zaten 16gb a kadar destekliyor anakart.
    tabii ki teknoloji ürünlerindeki en önemli şey şans. oda bol olsun.




  • Smurfs S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dell
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.