Şimdi Ara

Eyefinity ile 4 monitör bağlamak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde R9 280 ve 3 projeksiyon cihazı var. Ekran kartını bugün aldım. Yapmak istediğim sistem şu şekilde olacak. 3 projeksiyon cihazını eyefinity ile aynı grup yapacağım, sadece video oynatacak, tek videoyu 3 e böleceğim. Diğer bir monitör ise windows masaüstü görünecek ve eyefinity grubun video playlistini sadece bu ekrandan göreceğim. Bir projede kullanmak üzere bu sistemi kuracağım, amaç 3 dev ekranda sürekli video oynatmak ve videoları da 4. bağladığım monitörde kontrol etmek.
    Elimdeki kartla her nekadar display portu daha kullanamış olsam da, sadece 3 monitör çalıştırabiliyorum HDMI portu aktif edince dvi port kapanıyor :/ . Araştırdım R9 280X TOXIC ekran kartında 2 mini display port + 2 dvi + 1 hdmı var. Sadece bu kart ile 4 monitör bağlantısı yapabilir miyim ? Yoksa bir tane daha R9 280 alıp crossfire yaparak mı ekranları çoğaltmak daha sağlıklı olur?

    Karar veremedim vaktim kısıtlı, bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

    Teşekkürler







  • bence crossfire yapmanı öneririm sonucta monitör sayısı çoğaldıkça karta daha fazla yük binecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkanenes

    bence crossfire yapmanı öneririm sonucta monitör sayısı çoğaldıkça karta daha fazla yük binecek

    İlginiz için teşekkür ederim, şimdi aklıma bir fikir geldi, sadece video oynatacağım için ekran kartının üst segment olması mühim değil diye düşünüyorum.

    R9 280 i verip 2 tane Sapphire HD6970 alsam ve bu kartı crossfire yapsam nasıl olur? Yada önerebileceğiniz ucuza maledebileceğim crossfire yapabileceğim kartlar var mı?
  • sadhin S kullanıcısına yanıt
    hocam hd modelleri eski nesil olduğu için önermiyoruz yani mümkünse r serisi olsun mesela 280 i satıp 270x x2 yapabilirsiniz o daha mantıklı olur maliyet açısından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkanenes

    hocam hd modelleri eski nesil olduğu için önermiyoruz yani mümkünse r serisi olsun mesela 280 i satıp 270x x2 yapabilirsiniz o daha mantıklı olur maliyet açısından

    Elimdeki kartı geri vermek istemiyorum ama bu konuda da fikrinizi alacağım, mesela 2 tane Asus HD6570 ekran kartı... Maliyeti ise 300 tl. 1 VGA + 1 DVI + 1 HDMI var. crossfire yapıp VGA ve DVI portlarını kullanarak bu projeyi yapabilir miyim?

    Modelleme yada oyun oynamayacağım için eski olması önemli değil, sizce ucuz kartlarda ne gibi sıkıntı yaşarım? Amacım 3 projeksiyonda sadece video oynatmak ve bir pc monitöründe bu videoları kontrol etmek. Bu ara hiç crossfire denemedim ilk olacak benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadhin -- 20 Eylül 2014; 0:24:32 >




  • Film oynatacaksan 1 kart yetrli olur . 4. Ekran icin mini diplay port cogaltici alman gerekecek diye dusunuyorum . Youtube da bir video gormustum . Mst hub Cogaltici takarak tek 290x ile 6 ekran kullaniyordu eleman. Bu konuda uzman degilim ama biraz arastirma ile cözûlür bu olay .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Display port çoğaltıcı monitörleri bağımsız çalıştırıyor mu? Eğer öyleyse süper birşey. Gerçi birde bunu bulabilmek var, siz söyleyin şöyle bir arattırdım ama bulamadım
  • sadhin S kullanıcısına yanıt
    Mobilden ancak bu kadar oluyor .

    http://youtu.be/jMmIDkCVOs8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Olayı çözdüm. Elimde bir tane 9500GT var. Onu da anakarta taktım algıladı. Şimdi 9500GT ye bağladığım monitör windows masaüstü, R9 280 e bağladığım monitörler ise eyefinity olarak kullanabiliyorum Displayport dönüştürücüm şuan yok, yarın aldığım zaman görüntüleri burada da paylaşırım.
    Anakartım Asus M599X, corsair VS650 650 WATT power var. Amd fx 8350 + R9 280 + 9500GT + bir kaliteli işlemci soğutucu alacağım, üzerindeki stok fan. Bu sisteme 650 watt power yeterli olur mu ?
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Bu çoklayıcıyı arayacağım süper birşeymiş, inşallah bulabilirim. Teşekkür ederim kardeş, yardımın için
  • sadhin S kullanıcısına yanıt
    OO GÜZEL OLMUŞ AMA 9500GT NİN ÇOK FAZLA İŞE YARAYACAĞINI SANMAM AMA NEYSE GENEDE BRZ BRZ FAYDA SAĞLAR
  • Tek ekran kartı iÅŸini görecektir video oynayacaksan monitor cozunurluklerini 1280x720 yap ekran kartını yormadan 3 monitor baÄŸlayıp video oynatabilirsin hatta masa ustunu gosterırsın istersen sli felan ugrasma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar malesef istediğim gibi olmadı her nekadar olayı çözdüm desem de. R9 u verip düşük model ekrankartından 2 tane alıp crossfire deneyeceğim. Ne hikmetse display port aktifken alttaki dvi port çalışmıyor deli oldum
    En temizi 2 kart olmalı 4 monitör bağülantısı için, inşallah sonuç alırım :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alecomy

    Tek ekran kartı işini görecektir video oynayacaksan monitor cozunurluklerini 1280x720 yap ekran kartını yormadan 3 monitor bağlayıp video oynatabilirsin hatta masa ustunu gosterırsın istersen sli felan ugrasma

    Monitörler değil infocus marka 3 projeksiyon cihazı ve 1 monitör bağlayacam. umarım gruplandırmada sıkıntı çıkmaz, yada çıkma ihtimali varmı kafasına göre eyefinityin 3 ekranı grup yapabiliyor mu, yoksa biz seçebiliyor muyuz? Ben öyle bir seçenek göremedim, şu şu şu grup içinde olsun gibi
  • Önce lazım olanı söyliyim de : Aktif bi DisplayPort >> çıkışı farketmeyen dönüştürücü lazım. Yani Aktif DisplayPort >> VGA veya Aktif DisplayPort >> DVI veya Aktif DisplayPort >> HDMI dönüştürücüsü temin etmeniz gerekiyor.


    Olayın kuralı şu :

    VGA/HDMI/DVI çıkışlarına Legacy çıkış deniyor.

    DisplayPort çıkışlarına Native çıkış deniyor

    Eğer Legacy çıkışlardan 2 tanesini kullandıysanız (VGA+DVI, HDMI+DVI vs. gibi), yani 2 monitörü bunlardan 2sine bağladıysanız, 3. çıkış Native çıkış üstünden yapılmak zorunda, yani DisplayPort üstünden.

    Ekran kartında 2 DVI çıkış var, bunlar Legacy çıkış. Bunları 2 monitöre bağlarsanız yukarda bahsettiğim 2 Legacy çıkışı kullanma hakkınız doluyor. 3. monitörü bağlamak için mutlaka DisplayPort kullanmanız gerekiyor. Elinizdeki cihazlarda DisplayPort girişi yoksa o zman Aktif DisplayPort >> DVI/HDMI/VGA dönüştürücüsü kullanmanız gerekiyor.

    DisplayPortlardan istediğiniz kadar çıkış yapabiliyorsunuz(monitörde Displayport girişi varsa).

    2 DVI çıkışını 2 monitöre bağladıktan sonra, 2 DisplayPort çıkışı için Aktif DisplayPort çeviricisi takacaksınız(Mesela Active DisplayPort >> HDMI çeviricisi). Böylece 2 DVI üstünden direk olarak, 2 tane de DP üstünden Aktif Çevirici ile 4 monitör bağlayabileceksiniz.

    2 DVI + 1 HDMI çıkışı olması aynı anda 3 tane monitör kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Bunlar yukarda dediğim gibi Legacy çıkışlar olduğu için aynı anda 2 tanesini kullanabiliyorsunuz (2DVI, 1 DVI+1HDMI, veya başka kartlar için 1 VGA+1 HDMI gibi).

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814999030
    http://www.akortek.com/dark-display-port-dvi-d-active-donusturucu.html

    Bunlar gibi çevirici lazım.

    Aktif çeviriciler benim bildiğim ucuz olmuyor. 2 çeviricinin fiyatı 100TL'yi geçebiliyor. Uygun fiyata ekran kartı bulunabilirse 2 ekran kartı ile de olabilmesi lazım. Yannız 2 ekran kartı olduğunda 2 Legacy + 2Legacy ile 4 tane çıkış bağımsız kullanılabiliyor mu %100 emin değilim (1. kartın mesela DVI+HDMI veya DVI+DVI'ı, 2. kartın da DVI+HDMI veya DVI+DVI'ı gibi).

    Bazı kart yapımcıları kendilğinden karta Aktif Displayport dönüştürücüsü ekliyorlarmış diye duymuştum, ama bunlar ya pahalıdır yada bulması zordur diye düşünüyorum.

    https://www.visiontek.com/graphics-cards/visiontek-7750-4m-four-dvi-d-monitor-vhdci-graphics-card-detail.html

    Bu tarz VHDCI kartlar var, ama bulması zor ve çok pahalı.


    En ucuz çözüm aktif DP dönüştürücüsü. MST Hub'lar ucuz değil, ama monitörleri 1x4, 2x2, 4x1 gibi kontrol etmene imkan verir.




  • Teşekkür ederim cevabın için, bu ekran kartlarına okadar çok masraf ettim ki 4 bağımsız monitör için. R9 280 i verip 2 tane r7 240 alıp crossfire denedim olmadı, daha doğrusu windowsu 4 ekrana yayabiliyorum fakat eyefinity gruplandırmaya gelince ekran sayısı 3 e düşüyor biri otomatik kapatıyordu kendini. Tekrar R9 280 aldım, busefer 2 tane. Ürün kutusu üzerinde de 6 monitör desteği olduğu yazıyor. Crossfire yapıp bir deneme yapayım dedim power'ı yaktım

    Sonra iyice araştırdım sizinde dediğiniz gibi display portu çoğaltmak gerekiyormuş. İşte bulamadım hala, aramaktayım. 25m vga kabloları aldım onları da heba etmek istemiyorum, dp to vga çoklu dönüştürücü arıyorum İnşallah bulurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadhin -- 28 Eylül 2014; 23:03:02 >
  • siizn yine iyi biz r290xe 8monitör bağlamak için uğraşıyoruz hala
    6monitörü bağlayıp ufak bi kart takıp kalan 2monitörüde ona bağlamayı planıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.