Şimdi Ara

EXPO 2015

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  EXPO 2015


    Arkadaşlar , şimdi belki EXPO' nun ne demek olduğunu bilmeyebilirsiniz ama üç dört ay sonrasında çok duyacağınız bir kelime olacak. Konuyu da bilginiz olsun , Fransız kalmayın diye açtım ve yazmaya başlayalım bakalım.

    Öncelikle EXPO' nun ne demek olduğundan bahsedelim. EXPO kelimesi , Exposition (sergi) nin kısaltılmasıdır ve adından anlaşılacağı gibi uluslararası bir sergidir. Ayrıca kendi alanında da dünyanın en büyük organizasyonudur. 5 Yılda bir düzenlenir bu EXPO. "Ya şimdi banane ecnebinin fuarından" diyeceksiniz ama demenize izin vermeden konuyu İzmir' e getiriyorum. İzmir 2015 EXPO' nun iki aday kentinden biri... Diğeri ise Milano. Türkiye' nin batıya en dönük kenti olduğu için İzmir aday gösterilmiş. Zaten İzmir her alanda Türkiye' nin incisidir. Unutmayın ki Universiade' da İzmir' de yapılmıştı.

    Gelelim EXPO Fuarı' nın yararlarına. EXPO' nun özellikle ulaşım , kültürel , sanatsal , bilimsel alanda çok büyük getirileri olacak ki bu getirilerin Dünya Kupası organizasyonundan bile fazla olacağı bariz. İzmir' i dünyaya yaklaşması için yapılacak olan EXPO' nun ticari yararlarını anlatmaya gerek yok bence. Şu ana kadar EXPO yapılan her şehir çok büyük bir gelişim sürecine girmiştir , Madrid , Montreal örnek çok... EXPO organizasyonu düzenlenen her ile EXPO' nun hediyesi olur. Mesela Paris' teki o koca Eyfel Kulesi , Londra' daki Kristal Sarayı , EXPO' nun bir armağanıdır. Bazı ürünler de EXPO fuarında tanıtılmıştır. Örnekler verecek olursam , hesap makinesi , daktilo , telefon , televizyon , telgraf , atom enerjisi , x ışınları ve daha niceleri EXPO' da tanıtılmıştır ve ilk adını EXPO' da duyurmuştur. Ayrıca , EXPO' nun İzmir' de gerçekleşmesi hâlinde İzmir' e gelecek olan kişi sayısının 50.000.000 olacağı tahmin ediliyor!

    EXPO fuarı 6 aya yakın sürmektedir ve her il kendi temasını sunarak oylamaya katılır. Mesela İzmir' in belirlediği tema sağlık idi ama tabii EXPO ile sağlığın bir alakası olmasına gerek yok. Sağlık teması sadece bir simgedir. Hipokrat' ın bu bölgede yetişmesi , kaplıcalarının bol olması İzmir' in sağlık temasını seçmesinin birkaç nedeni arasındadır.

    Mart sonunda , EXPO' cular son kez Oichi' ye gidecek ve İzmir' i orada sunacaklar. Aynı şekilde Milano da bunu yapacak ve en sonunda , rakamda yanılıyor olabilirim , 140 ülkenin delegeleri oylamaya katılacak. Bu oylama daha önce belirttiğim gibi İzmir ve Milano arasında geçecek ve çoğunluk İzmir' in kazanacağını tahmin ediyor çünkü şöyle EXPO' ların yapıldığı ülkelere bakarsanız çoğu Hristiyan ülkelerdir. Ayrıca daha önce İtalya 3 kez EXPO' ya ev sahipliği yapmıştı. Ve , Milano' nun EXPO için hazırladığı alan çok küçük ama İzmir EXPO' yu kazandığı takdirde İnciraltı taraflarına 10-15 futbol sahası büyüklüğünde yeşil bir alan hazırlayacak ve sunum burada yapılacak.

    Peki İzmir bu EXPO' dan ulurslararası alanda ne kazanacak ? Çok şey kazanacak. Paris , Londra , Osaka , Montreal gibi prestijli kentlerin arasına ismini yazdıracak. Eğer EXPO başarıyla sonuçlanırsa , ülke AB alanında bir adım atmış olacak.

    Her neyse , 31 Mart' taki sonuçları İzmirli olduğumdan iple çekiyorum. Hislerim İzmir' in kazanacağı yönünde , umarım kazanır. İzmir gerçekten çook büyük bir yol katetmiş olacak bizim için , gelecek için.

    Hoşçakalın efendim.

    Kaynak : Catastroph




    EXPO muhabbetlerimizi de buradan yaparsak iyi olur.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.