Şimdi Ara

Expertiz raporunun değerlendirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Hayırlısıyla 2. el bir bmw almayı düşünüyorum. Alıcıyla fiyatta anlaştım boya değişeni olmayan bir araç dedi ve expertize götürdük. Expertiz de boya değişeni olmadığını orjinal olduğunu söyledi. Motor performans testlerinin de sıkıntı olmadığını söyledi. Ama evde raporlara baktığımda bazı şeyler içime sinmedi ve forumda bilenlere bir danışmak istedim. Aslında 2 şey kafama takıldı:
    Araç 3.20iED, 170 beygirlik bir araç. 2015 model ve 62 bin kmde.
    1) Motor performansı %92 çıktı. 62 binde 4 yıllık bir araçta normal midir?
    2) Aşağıda resmini ekliyeceğim süspansiyon ve yanal kayma değerleri bir garip geldi. Özellikle süspansiyonda sol ve sağ arasında ciddi fark var. Normal midir, değilse basit bir şekilde yaptırılabilecek bir şey midir? Yanal kaymada rot balanstan dolayı bu değerler çıktı dendi gerçekten öyle mi? Expertiz raporunun değerlendirilmesi

    Bir sıkıntı var mı sizce yoksa alınabilir bir araç mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bilen varsa yardımcı olsun lütfen çok arada kaldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merak ettim bende. Bir bilen gelirse aydınlatır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor yüzdesi güvenilir bir değerlendirme değil expertiz de bulunan cihaz ayarlı olmayabilir vesaire. Yağ yakan bitik motor %100 verebilir.

    Değerler için max min değeri vermişler. İşi bilen bir rotçuya sormak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Motor yüzde olayına takılmayın saçmalıktan başka bir şey değil. O konuda çok fazla etken olduğu için gerçek ve tam değeri çıkaracak cihaz sayısı Türkiye'de bir elin parmaklarını aşmaz. Anlık güç konusunda ortamın ısı seviyesi bile etki ettiğinden varın siz düşünün :)

    Yanal sapma olayında ise eksperin zaten rot balans diye notu var. Alt takıma komple bir ayar çekilsin daha sonrasına bakılır. Motor tabi ki önemli fakat bu kasa araçlarda difransiyele de bakmak gerekli 17.000KM'de F30'da zorlanmadan ( yanlamaya bağlı ) dolayı difransiyel çevresinde yağ terlemesi mevcuttu. Bunu gördükten sonra Türkiye'de ikinci el BMW'ye karşı ön yargım baya bir arttı. Evveliyatını bildiğim sahibini tanıdığım araçlar dışında 2. el BMW şahsen almam. Sizin için hayırlısı olsun Allah içinize sindirsin kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.