Şimdi Ara

Excellde formul yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba..

    Excellde oluşturmak istediğim bir formül var. Boyle birşey yapılabilir mi onu bilmiyorum eğer yapılabilirse bana anlatırmısınız?

    Öncelikle benim 1'den 24'e kadar alternatiflerim var. Mesela A1 hücresine 6 yazdığım zaman b1 hücresinde ki sayı 10 olsun istiyorum. Yani a1'e 6 yazınca 10. alternatifim devreye girsin ve ondan sonraki yaptığım işlemlerde 10. alternatifimin getirileri olan sayıları kullanabileyim..

    Daha ayrıntılı anlatmam gerekirse;

    Mesela benim c1'den c10'a kadar giden bir takım rakamlarım var. mesela c1=5, c2=12, c3=9 gibi.. Aynı şekilde d1'den d10'a kadar da giden yine bir takım sayılarım var. ardışık sayı değil bunlar.

    benim e1'e öyle bir formul yazmalıyım ki şöyleki "Eğer a1 hücresine 5 yazarsam, c1 ile c6'yı çarp t80'e yaz." gbi mesela. ama "Eğer a1'e 6 yazarsam d1 ile d3'yi çarp m72'ye yaz" gibi mesela..


    Varmıdır yardımcı olabilicek bir arkadaş?

    teşekkürler..







  • hepsi tamamda şu c1 ile c6yı çarpıp sonucunu başka bir hücreye nasıl yazdıracan onu anlamadım.. formülü hangi hücreye yazarsan sonucunuda oradan alırsın.. o zaman git formülü t80'ne yaz.. sonucu başka bir hücreye yazdırma konusu biraz sallama bir istek olmuş..

    Bir ikincisi koşullarını istediğin kadar "eğer" formülü ile tek bir hücre içerisinde sıralayabilirsin.. şöyle ki eğer a1 5 ise c1 ile c6'yı çarp ; eğer a2 8 ise c3 ile c12'yi çarp ; eğer ... bu böyle devam edebilir.. yada daha mantıksal bir tablo ile prgramlama yapabilirsin.. t80'ne yazdırma meselesine gelince aynı koşulları sağlayan değeri buraya yazdırırsın koşul sağlanamazsa yazdırmazsın.. eğer bu noktaya takılırsan orada öyle kalırsın.. yada visual basic biliyorsan iyi bir macro yapabilirsin..
  • ilgilendiğin için teşekkür ederim en başta.

    "Bir ikincisi koşullarını istediğin kadar "eğer" formülü ile tek bir hücre içerisinde sıralayabilirsin.. şöyle ki eğer a1 5 ise c1 ile c6'yı çarp ; eğer a2 8 ise c3 ile c12'yi çarp ; eğer ... bu böyle devam edebilir.. " Bunu biraz daha genişletebilirmisiniz acaba? Bu benim işime yarayabilir. Eğer yapılabilirse nasıl yapacağımı da söylermisiniz?

    teşekkürler..
  • örnek veriyim daha iyi anlaman için;

    =eğer(a1=1;b1*c1;eğer(a2=2;b2*c2;eğer(a3=3;b3*c3;eğer(a4=4;b4*c4;""))))

    gibi.. tabi eşitlikleri herhangi bir sayı ile değilde değişken bir hücre ilede sağlayabilirsin.. Bu sana formüle daha fazla hakimiyet sağlar.. Şöyle ki a1=1 değilde mesela a1=d1 dersin d1 hücresini ise istediğin gibi ayarlarsın.. Orayada bir formül yazarak değişkenlerin ve koşulların sayısını artırabilirsin.. yani eğer a1 1'e eşit olsaydı formülümüze göre b1 ve c1 hücresini çarpacaktı.. ama a1=1 değilde a1=d1 deseydik biz istediğimiz saman d1 hücresindeki veriyi 1 yapardık. Bu taktirde ikinci bir koşuluda buraya ekleyebilirdik.. Bunu bütün koşulunu sağlamasını istediğin hücreler için yapabilirsin.. a2, a3 hücreleri gibi... Tamam eğer a1 1 ise b1 ile c1 'i çarpacak ama diyelimki d1'i de ben d1'in 1 olma koşulunuda başka bir değişkene bağlarsam koşul sayısını da artırmış olurum.. (tabi a1 hücresinin 1 olduğunu varsaydık, aksi halde a1=d1'in koşulu sağlaması için a1 hücresinde ne varsa d1'de de aynı olmalı)




  • yardımlarınız için teşekkür ederim. son mesajınız ihtiyacımız fazlasıyla karşıladı. konu kapatılabilir. iyi günler. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.