Şimdi Ara

Excelde Koşullu Ortalama Nasıl Hesaplanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dershanedeki öğrencilerimin deneme sonuçlarını değerlendirerek sınıflarını belirlemek istiyorum.

    excele aktarılmış olan sınav sonuç listemizde ilk sütunda sınav no, ikincide isimler, üçüncüde soyisimler var. ben tüm sınav sonuçlarını tek çalışma sayfasında birleştirdim.

    istediğim şey adı soyadı aynı olan satırları bulup bunların şube sıralamalarının ortalamalarını almak. yani 2., 3. ... 10. satırda aynı öğrenciler varsa bunları belirleyip şube sıralarının ortalamalarını en son sütuna eklesin. yine 4., 90. ve 110. satırda başka bir öğrencinin sonuçlarını da benzer şekilde belirleyip ortalamalarını alsın.
    mümkün müdür acaba?

    aslında ben direkt şube sırasını değilde şube sırasına göre numaralandırma formülü oluşturdum. ilk 18 kişi 1 yani ilk sınıf, sonraki 18e giren 2 yani 2. sınıf, böyle devam ediyor. bunların ortalamalarını alarak bazı sınavlarda düşse de öğrencinin genel ortalamalarını göz önüne almış olacağım.

    çalıştığım dosyanın resmi ekte var. sarı sütunlar benim hedef alanlarım. ortalamaları tek tek elle yaptım biraz (formül çubuğunda görünüyor) ve 1300 kadar satır var. her sınavda da baştan yapmam gerekecek böyle. işime gelmiyor.

    eğer ortalamalar öğrencinin her satırında görünürse daha iyi olur. daha da iyisi sınav noyuda göz önüne alarak her sınavda kendinden önceki sınavlara göre yeni ortalama çıkartırsa öğrencinin değişimini de tek dosyada görme şansım olur.

    isterseniz çalıştığım excel dosyasını da gönderebilirim.
     Excelde Koşullu Ortalama Nasıl Hesaplanır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi problem27 -- 11 Aralık 2014; 2:17:00 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.