Şimdi Ara

Evrim teorisi hakkında öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar genelde tarih üzerine kitap okuyorum ama son zamanlarda evrim olayı da çok dikkatimi çekmeye başladı bu konu hakkında önerebileceğiniz hangi kitaplar var



  • Çağrı Mert Bakırcı-Evrim Kuramı ve Mekanizmaları. Bu kitap, biyolojik evrime giriş niteliğinde temel bir kitaptır. Kitabın yazarı ise, Türkiye'deki en büyük bilim sitelerinden biri olan Evrim Ağacı'nın kurucusudur. Öncelikle kavram karmaşası olmasın, "evrim", bir doğa yasası/kanundur. "Evrim teorisi" ise doğa yasası olan evrimin nasıl ve hangi mekanizmalarla işlediğini açıklayan teoriler/kuramlardır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the little prince -- 11 Ağustos 2023; 0:54:58 >
  • Giriş nitelikli bir kitap istiyorsan yukarıdaki arkadaşın belirttiği “Evrim Kuramı ve Mekanizmaları” oldukça ufuk açıcıdır.Ayrıca Evrim Ağacı sitesindeki makaleler de çok yardımcı olacaktır.Mahlon B.Hoagland-Hayatın Kökleri de faydalı olur.

    Ama daha üst düzey bilgi edinmek isterseniz önerim Ernst Mayr-Evrim Nedir? ve Stevie Jones-Neredeyse Bir Balina isimli kitaplar.İlkinin ismine kanmayın,çok detaylı bir kitaptır ve “türler değil,popülasyonlar evrimleşir” sözünü gerçekten kavramanıza yarayacak müthiş bir kitap.Diğeri ise Türlerin Kökeni isimli meşhur kitabın modern bir yazımı denilebilir.Daha modern bir dil ve daha günümüzden örnekleri kullanarak Türlerin Kökeni ile benzer metodolojiyi kullanıyor.Bence çok güzel bir konsept.

    Türlerin Kökeni’ni birkaç tane kitap okuyup,evrim hakkında hiç değilse giriş seviyesi bilgi edindikten sonra okuyun.Kitap biraz tımtıraklı ve az bilinen bilimsel örnekler dolu.Ama Darwin’in yaptığı gözlem süreci cidden müthiş.Biz şu an az buçuk bilgi sahibi olduğumuz için bize süreç basit gelebilir ama çiftlik hayranlarındaki değişimi gözlemleyip,sonra bunu tüm canlılara uygulamak benzersiz bir zekanın ürünü.Kitabı okuyacaksanız verdiği örnekleri ezberlemekten ziyade adamın kurduğu modeli ve buna varma şeklini anlamak için okuyun.Ayrıca bu kitabın resimli uyarlaması,anlamanızı kolaylaştırabilir.

    Daha ileri seviyeler için ben okumasam da Richard Dawkins ve Stephen Jay Gould kitapları okunabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaronVladimirHarkonnen -- 11 Ağustos 2023; 7:16:8 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.