Şimdi Ara

Evrende mlyarlarca gezegen varken sadece Dunya’da hayat var demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evren bu kadar cok buyukken bizim bu evrende yanliz oldugumuzu dusunmek fazla egoistce degil mi? Ne yani bir tek dunya mi yasanabilir hala geldi tesadufen bu kadar cok gezegen icinden? Sizin yorumlariniz neler ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu konuda biraz evrimi temel alarak düşünüyorum. Sonuçta biz tek bir canlıdan türediysek ve dünyanın koşulları bizi milyarlarca yıl çeşitli adaptasyonlarla geliştirmişse ve sonuçta bu halimizle var olmamızı sağlamışsa başka gezegenlerde başka türlü koşullarla başka evrim yollarıyla bize benzeyen veya benzemeyen çok çeşitli varlıklar olabilir. Ama olmayabilir de Acaba onların düşünme yetileri varsa onlar da "acaba bizden başkaları var mı" diye düşünüyorlar mıdır? Veya fimlerdeki gibi bizden gelişmişler midir? Biz onları tanımıyoruz ama onlar bizi tanıyor mudur? Ölmeden öğrenebilsek keşke şu soruların cevaplarını




  • Olsa ne olmasa ne ? Kıyamet geldiğinde bütün evren yok olacak, gezegenlerarası seyahat edecek teknolojiye erişeceğimizi de sanmıyorum. Zariyat 56. ayette bahsedildiği gibi İnsan ve cinler dışında varlık olsaydı Allah belirtirdi bunu. Belki başka bir gezegende de vardır bizim gibi insanlar, varlığımızdan bihaberlerdir, bizde aynı şekilde onların.

    Evrim falan geçiniz bunu. Ateist ve deist kafaların ürünüdür evrim dene saçma bir teoride. Kimseden evrilmedik, insanoğlu birden yaratıldı. Evrim ile adaptasyonu karıştırmayın ayrıca ikisi farklı şeyler ne kadar birbirine benzese de. Birinde olmayan birşeyi var etme var, diğerinde ise olan birşeyin çevre koşullarına uyum sağlaması var.
  • Yanlız değiliz zaten hocam sizin biraz bilgi eksikliğiniz var heralde kuran okuyarak giderebilirsiniz inşallah. Kuranda binlerce alem olduğundan bahsediliyor yani cinleri var osu bar busu var farklı boyutta yaşayan birsürü varlık var bizim gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaylıların varlığı kesinleşene kadar evet evrende yalnızız. aksini iddia eden uzaylıların varlığını bilimsel olarak kanıtlamak zorundadır. çünkü bilim yanılma yöntemi ile ilerler. bilimi yanıltacak bir şey ise yalnızca bilime katkı sağlamış olur. bu uzaylıların varlığını iddia edip kanıt sunamak ise şunu söylemekten farksızdır. uzayda pringles yiyip redbul içen kokonatlar vardır. şöyle ki uzaylı demek nasıl ki insana ya da yer yüzündeki herhangi bir başka forma benzeyen yaratık olarak algılanıyorsa uzayda pringles yiyp redbull içen kokonatların mevcut olması da bir o kadar gereksiz bir algıya hizmet etmektedir. uzaylı denilen şeyin yalnızca dünyadaki kıyaslamaları mevcut olduğundan gerçekten bilinmeyen bir uzaylı varsa bile bu şey insanın algısındaki 'uzaylı' yı çağrıştırabilecek bir forma sahip olmayabilir. bu da onları var sa bile yok yapar. ve evet bu bağlamda insanoğlu ve bu dünyadaki diğer tüm canlılar tıpki bu dünyada oldukları gibi uzayda da yalnızdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.