Şimdi Ara

Evliliğimizi Tazelemek İstanbul'da Ucuz Aktivite Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Evleneli 6 ay oldu, kayınvalidemlerle kalıyoruz Ekim'e kadar. Kendim psikolojik danışmanım, İstanbul'a yabancıyım. Hiç arkadaşım yok, eşimin de sadece 2 arkadaşı İstanbul'da. Eşim asgari ücret alıyor, ben de Eylül'de çalışmaya başlıyorum. Fakat 1-2 ay dahi dayanacak gücüm kalmadı. Psikiyatriste gitmek istemiyorum, zira ilaçların hormonlarımı değiştirmesi fikri beni rahatsız ediyor. Fakat düzelemediğim takdirde elbette gideceğim. Zaten işe başlayınca psikologa gidip ilaçsız terapi alacağım.

    Sizden yardım isteme konum ise eşimle İstanbul'da yapabileceğimiz uygun ücretli aktivite tavsiyeleri. Söylediğim gibi tek gelirimiz bir asgari ücret. Bir de kayınvalidemlerin gelmek istemeyeceği türden faaliyetler istiyorum, çünkü ne yapsak "hep beraber, ailece gidelim" diyorlar ve geliyorlar. Demek istediğim; eşimle aile gibi hissedebileceğim bir yaşam sürmek istiyorum şu 2 ay. Çünkü kendimi evlenmiş gibi değil de evlatlık verilmiş gibi hissediyorum.

    Not: Arabamız var çok şükür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namikazenaruto -- 8 Temmuz 2017; 12:4:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • başbaşa çamlıca tepesine çıkın kız kulesini gezin eminönünde balık ekmek yiyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denize gidin floryaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erich Fromm kullanıcısına yanıt
    Güzel öneri lakin denize gideceğimizi duydukları anda eminim kendileri haricinde birilerini bile çağırıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yargılamak gibi olmasın da anladığım kadarıyla iç güvesi gitmişsin. Hem kendin çalışmıyorsun, hem eşin asgari ücretle çalışıyor, hem de İstanbul'da yaşıyorsunuz. Denklem başlı başına yanlış. Eğer Eylülde başlayacağım dediğin işin ücreti yüksek değilse ve işe başlaman garanti değilse, eşinle beraber bir Anadolu şehrine yerleş, ikiniz de çalışın orada, şuankinden daha rahat geçinirsiniz ve huzurunuz olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumunuz kotuyse evlenmek icin acele etmeseydiniz keske

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakapaca37 kullanıcısına yanıt
    Eşimin anneannesi sözde bize dairelerinden birini verecekti ben de işe girene kadar fakat sonradan sözünden döndü. Ben 2500 tl maaş alacağım. Açıkçası geçmişe yönelik tavsiyeleriniz işlevsel değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş duruma bak.. Benim psikolojik bir derdim olsa bu adama danışmaya gideceğim üstüne para vereceğim adam daha kendi derdine çözüm bulamıyorken benim derdime çözüm bulacak

    Evliliğimizi Tazelemek İstanbul'da Ucuz Aktivite Önerileri
  • Kendin psikolojik danışmansın psikiyatriste gidicem diyorsun bu nasıl iş anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terzi kendi söküğünü dikemez hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç guveysi olursan gelirler tabi kaynanalar kiskanctir yasatmazlar evliliği

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklayayım madem :) İnsanların psikolojik olarak sağlıklı olmasını sağlayan 4 alan vardır diyelim. Çünkü bunlar yaşadığın problemlerle baş etmeni sağlar. Bunlar, Pozitif Psikoloji'ye göre; beden(duyular), ilişkiler, beklentiler(hayaller), başarı. Kendime baktığımda ilişki bazında dayanağım bir tek eşim. Onu da akşama kadar görmüyorum ve zaten gördüğümde de yalnız vakit geçirdiğimiz pek olmuyor. Başarıya baktığımda evet güzel bir bölüm okudum bu doğru, kendimi geliştirmeye devam ediyorum, bu da güzel fakat üretmekte olduğum hiçbir şey yok şu an. Topluma hiçbir faydam olmadığı için başarı ayağı da yok. Beden ve duyulara baktığımda spor yapmıyorum, sağlıklıyım çok şükür ama açıkçası kayınvalidem her dakika fazla kilolarından söz eden birisi o da 1-2 kilo, onun yanında bulunmak beni bitiriyor. Evlendigimden bu yana 8 kilo aldım, halbuki evlenirken düzgün bir fiziğim vardı. Hayallere baktığımdaysa şu durumdayken geleceğe de çok umutlu bakamıyorum.



    Pozitif Psikoloj'ye göre bu 4 ayağın hepsinin iyi olduğu birey sayısı çok sınırlı araştırma bulgularına göre. 3 alanın iyi olması sağlıklı birey kabul edilir. 2 alan ise destek alarak kolayca kaliteli bir yaşam sürebilir. 1 alan ise kesinlikle desteğe ihtiyacı vardır. Hiçbir alanda yeterli olmayanlar ise intihar riski taşır. Yukarıda anlattığım gibi benim hiçbir alanım iyi durumda değil. Fakat intihar gibi bir düşünce bana oldukça uzak. He evet Allah'a canımı erken alması için dua ettiğim oluyor ama bunu kendi ellerimle yapmam :D



    Neden kendi söküğümü dikemiyorum? Çünkü şu ana kadarki hayatımda kendimi kötü hissettiğim zamanlarda ya arkadaşlarım ya ailemle daha sık görüşerek ya da derslerime yoğunlaşıp sınavlarda emeğimin işe yaradığını görerek söküğümü dikmiştim. Lakin şu an ilişki bazında elimden hiçbir şey gelmiyor. Meslegim hakkında kendimi geliştiriyorsam da bunun karşılığını somut olarak göremiyorum, inşallah çalışmaya başlayınca bu problem kalkacak.



    İşte böyle. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namikazenaruto -- 8 Temmuz 2017; 19:39:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeşim anladıgım kadarıyla genç çiftlersiniz. eğlence parkına gidin kaynana genç işi diiyp gelmez. Ha gelirse senin için daha iyi . şu 360 derece dönen gondollara bindirirsin kaynanadan kaynana çıkar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 8 Temmuz 2017; 17:6:56 >
  • namikazenaruto kullanıcısına yanıt
    Maddi durumunuzu iyileştirmeye bakın derim hocam sorunun kaynağı kayınvalideyle aynı evde yaşamanız gibi gözüküyor.Umarım her şey istediğiniz gibi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir çadır alın bolu yedigöllere veya şileye falan 2-3 günlüğüne kampa gidin. Ateş yakın falan güzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eylüle kadar sabredin hocam sonra direkt çıkın evden, gerisi gelir zaten
  • Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Eğlence parkı iyi olabilir, Vialand mesela. Yedigöller'de kamp fikri de gayet iyi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanlicaya yogurt yemeye gidebilirsiniz. gitmisken hidiv kasrini hidiv korusunu filan da gezersiniz. nerde oturdugunuzu bilmiyorum ama donerken cubuklu iskelesinden istinye ye feribotla gecmek de ilginc oluyor.



    gayrettepe metrosunda karanlikta diyaglog, sessizlikte diyalog gibi iki muhtesem etkinlik var. katilmanizi kesinlikle tavsiye ederim, fiyatini hatirlamiyorum ama cok da fazla değildi.



    sislide bomonti bira fabrikasi var, degisik şeyler deneyebilirsiniz. bu arada biras yuruyus olsun diye bir metro durağı once inip yürüyebilirsiniz. mesela taksimden ya da Mecidiyeköy den.



    balatta dizilerin cekildigi evler filan var, oralari gezip butik kahvecilerden kahve icip eminonuye yuruyebilirsiniz.



    ogrenci olduğum icin yuruyorum ben : ) ama yapcak bi dunya sey var ist da, istanbul etkinleri yazin googleye mutlaka ilginizi cekecek bi şeyler bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enes1406 -- 8 Temmuz 2017; 19:43:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enes1406 kullanıcısına yanıt
    İşte tam olarak aradığım bunun gibi bir tavsiyeydi! Çok çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.