Şimdi Ara

Evlenip pişmanlık yaşayan varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 31 çek onurlu yaşa!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    çoluk çocuk olsa bi nebze mantıklı da sırf evlendin diye nafaka ödeme nedir ya? hani cinsiyet eşitliği vardı bu eşitlik (!) sadece kadınlara yarıyor birilerinin bir şeyler yapması lazım artık aile düzeni çöktü ülkede be
  • insanoğlu hayata dair kabiliyetlerini yaşayarak ve zamanla öğreniyor...kiminle yada nasıl bir evlilik yapılması gerektiğini öğrendiğinde de iş işten geçmiş oluyor maalesef...mutlu evlilik belki %20 filandır...diğerleri katlanma ve idare etmedir...
  • öyle bir kafa yok kardeşim dünyada güzel biter mi bitmez piyasa bir içim su gibi kızlarla dolu bizde mi böyle düşünelim hemen?

    ben 20 yaşında görücü usulü olarak evlendim 11 senedir evliyim ve ALLAH a şükür mutluyum. bu zamana kadar sıkıntılar sorunlar küsmeler barışmalar olmadı mı tabiki hepsi oldu ama onlar evliliğin tuzu biberi onlar olmazsa huzurlu günlerinin kıymetini anlayamıyorsun.

    insan nefsiyle mücadele etmeli şehvet dipsiz kuyudur bir sefer dalarsın geri tekrar çıkamazsın. o yüzden fazla ortamlara akmakta iyi değildir sürekli yeni yüzler göreceğin için etkilenirsin ve nefsin arzuların kamçılanır daha çok tahrik olursun vs. böyle uzar gider bu muhabbet nedenler etkenler çok o yüzden

    her şeyin azı karar çoğu zarar düsturunu rehber edinsen baya rahat yaşarsın.
  • Yahu böyle saçma örnekler yüzünden insanların kafasında bomboş algılar oluşturmayın...Bahsettiğin eleman kızla 5 yıl sevgili kalmış, bu süreçte evlenince mutlu olup olmayacağını kestirememiş mi ? Yok kadın salmış, yok dışarıda hala güzel kızlar varmış, yok dışarı çıkamıyormuş...Bu adamın kafası zaten evlilik için hazır değilmiş, üstelik 5 yıl boyunca sosyal hayatını karşısındakine anlatıp kabullendirmek varken yalan söylemiş sanırım, adam ne kendini karşısındakine anlatabilmiş ne karşısındakini tanımış bu süreçte, böyleleri evlenmesin...

    2 3 ayda tanışıp evlenseler bu tarz mutsuzluklar sürpriz derim lakin 5 yıl ya 5 yıl :) Bu süreçte karşısındaki kadın hiç mi evlilik hayatı için tüyo vermemiş :)

    Bende evliyim, gayet huzurlu ve mutluyum...Evlenmeden önce sosyal hayatım nasılsa benzer şekilde devam ediyor, hobilerim keyif aldığım şeyleri yapmaya devam ediyorum, kendimi asla kısıtlanıyor gibi hissetmiyorum. Fakat hayatımda bir kadın olduğunu da atlamıyorum, ikimizde birbirimize evlilik öncesinde kendimizi iyi anlattık tanıttık şimdi keyfini sürüyoruz.

    Herkes evlenmek zorunda değil, evlenmek istiyorsanız biraz anlayın tanıyın ve kendinizi tanıtın...Sonra burası ağlama duvarı oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevengeRain

    Gerçekler
    Bir de boşanmak istese çok adil sistem sayesinde nafaka ödemeye mecbur bırakılacak.
    Nafaka, evlenip tuzağa düşen erkeklerin tuzaktan çıkmalarını engellemek için konulmuş bir engeldir.
    Tuzaktan kastınız ne ki ?

    Şöyle düşününce nafakanın gerkeli olduğu durumlar yok değil.

    misal bende evlenmeyi düşünüyorum, 4 yıllık bir ilişkim var. kızarkadaşımda bende mühendisiz. ben ilerde çocuk nasip olursa en az 3 4 yıl çalışmasını istemiyorum. çocuğu bakıcının, annemin yada onun annesinin büyütmesini istemiyorum yani. benim gibi düşünende çok fazla insan olduğuna çok eminim.

    ee peki bu durumda kadın ne oluyor ? mesleğinde köreliyor, kariyeri oldukça fazla darbe alıyor. sizde hadi tutunuzda çouktan 2 yıl sonra boşanmak istediniz. kadın 2 yıl çalışmamış, kariyeri baltalanmış ve hiçbirşey talep etmemesi bana biraz adaletsiz geliyor.

    bunun birde okumamış kadın versiyonu var, bunu eskiden özellikle köy kızlarında çok yaşanmış. Kızı birine veriyorlar, elemanımız o zamanlar çulsuz tabi. Sonra güngeliyor eli bollaşıyor, kadında 3 5 çocuk yapmış, çökmüş biraz, tabiki evinde hizmetçilik+çocuklarıyla ilgilenmiş. Sonra beyzademizin eli iki para görünce karısına köpek çekiyor, bırakıyor. Bu durumda bu şekilde bir hayatı olmuş kadınlarında korunması ve güvence altına alınması lazım değil mi ?

    tabiki bu nafaka meselesini suistimal eden çok fazla kadın var, 1 gece evli kalıp nafaka alanlarmı dersin, adamı kendinden bezdirip boşandırıp nafaka alanlarmı dersin gırla.

    ama bu meseleye bir çözüm bulunması gerekli, ne erkek mağdur olmalı nede kadın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu11790

    Yahu böyle saçma örnekler yüzünden insanların kafasında bomboş algılar oluşturmayın...Bahsettiğin eleman kızla 5 yıl sevgili kalmış, bu süreçte evlenince mutlu olup olmayacağını kestirememiş mi ? Yok kadın salmış, yok dışarıda hala güzel kızlar varmış, yok dışarı çıkamıyormuş...Bu adamın kafası zaten evlilik için hazır değilmiş, üstelik 5 yıl boyunca sosyal hayatını karşısındakine anlatıp kabullendirmek varken yalan söylemiş sanırım, adam ne kendini karşısındakine anlatabilmiş ne karşısındakini tanımış bu süreçte, böyleleri evlenmesin...

    2 3 ayda tanışıp evlenseler bu tarz mutsuzluklar sürpriz derim lakin 5 yıl ya 5 yıl :) Bu süreçte karşısındaki kadın hiç mi evlilik hayatı için tüyo vermemiş :)

    Bende evliyim, gayet huzurlu ve mutluyum...Evlenmeden önce sosyal hayatım nasılsa benzer şekilde devam ediyor, hobilerim keyif aldığım şeyleri yapmaya devam ediyorum, kendimi asla kısıtlanıyor gibi hissetmiyorum. Fakat hayatımda bir kadın olduğunu da atlamıyorum, ikimizde birbirimize evlilik öncesinde kendimizi iyi anlattık tanıttık şimdi keyfini sürüyoruz.

    Herkes evlenmek zorunda değil, evlenmek istiyorsanız biraz anlayın tanıyın ve kendinizi tanıtın...Sonra burası ağlama duvarı oluyor.
    Aslında bu mesele şöyle oluyor.

    Elemanın gönlünde genelde güzel kızlar olur, belkide hayatı boyunca hiç güzel kızlarla takılmamıştır, gezmemiştir. ukte olmuştur yani.

    şaşkaza karşısında orta-az güzellikle bir kız çıkıyor, öyle başlıyor birşeyler. çocukta saf-iyi-salak karışımı bir iç yapısı varsa öyle aylarca yıllarca devam ediyor bu ilişki, çok sık görüşmüyorlar, genelde kızın yönlendirmesiyle gidiyor ilişki. oğlanımızda belli bir yerden sonra alışkanlık yapıyor, bağlanıyor, hatta vicdan yapıyor (ya nasıl ayrılayım, okadar vakit harcadık, kötülük yapmıyım cart curt) sonra kaçınılmaz son geliyor, kız evlenmek istiyor tabi bizim oğlan kararsız. Kıza mantığı uysada hala aklı o güzel yüzlü kızlarda.

    Neyse şaş kaza evlilikte oluyor hadi, ailede destek çıkıyor.

    Hobaa, sonra hanım kız tabi nasıl olsa tapuyu aldım diye biraz rahatlayınca-kendini salınca bizim oğlanın gözler hala dışardaki güzel kızlarda.

    bknz çocukluk arkadaşım.

    Yani aslında erkeğin pasifliği, kendine güvenmemeside burda etkili oluyor. yahut cinsel açlık sebebiyle yürütülen ve sonu evlilikle biten çok fazla ilişki var. Misal adam sevmiyor kızı, ama sadece sohbet ediyor, arada koklaşıyor, sanalda tatmin oluyor diye ilişkiye devam ediyor (buda üniversiteden çok çok samimi bir arkadaşım). varda var yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 22 Mayıs 2018; 15:18:24 >




  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Hocam bu anlattıklarının hiç birinde suç evlilikte değil :) Bende aynı şeyi izah ediyorum, kişilerin saçma sapan tecrübelerinden mevzuyu evliliğe bağlamak yanlış...

    Evlenilecek insanla ömür geçecek, geçmek zorunda değil fakat bu şekilde düşünüp yola çıkmak gerekir. Yoksa tek gecelik mevzular için ömürlük kararlar verilirse olacaklar bunlar...Karşınızdaki insanı iyi tanımak anlamak gerek, evlenene kadar tanımadım anlamadım diyecek bir ilişki yaşandıysa evlenmesin kimse, dediğim gibi flört döneminde olayı çözmek gerek yoksa buralarda ağlayanlar çok olur :)
  • 30 yaşında ilk evliliğimi yapmıştım. İşi gücüde yoktu lise 1den terkti. o zamanlar uyaranlar olmadı mı oldu elbette. ama işte ben dinlemedim salak gibi. herşey toz pembe geliyordu. hatta nikahtan sonra eve döndüğümüzden 2 saat sonra ellerim kırılsaydıda nikah defterine imzayı atmasaydım demişti. (keşke kırılsaydı) nedenide gelinlikte istediği bir şey olmadığı için.

    Ne ailesi ne o bir kuruş ellerine ceplerine atmadı. evlendikten sonra her şey değişti. ne yatakta kadınlık ne mutfakta ne de arkadaş ortamlarında. bildiğiniz utanıyordum kadından. avam konuşmalar rezil espriler. batıyordu her şeyi bana. zaten ilk senenin sonunda soğudum artık nasıl boşanırım diyordum. 1 sene boyunca kendimden soğutmak için her şeyi yaptım boşanma lafını ağzıma bile almadım. o demeliydi boşanalım diye ve en sonunda bir akşam ben senden boşanmak istiyorum lafını duydum.

    ben boşanmam diye ağlıyorum sözde ama o sevinçten ağlama görseniz ferdi tayfur yanımda amatör kalır küçük emrah intihar eder o derece. 1 ay içinde anlaşmalı olarak tek celsede boşandım. ne nafaka ne de başka bir şey.

    6 sene evliliğin lafını etmedim ama geçen sene tanıştığım her haliyle kriterlerimi sağlayan, benimde onun kriterlerini sağladığım eşimle bir ay önce evlendim. şuan eskisinden aldığım derslerle o kadar mutluyum ki demek ki böyle olmalıymış diyorum.

    size önerim, kriterleriniz olsun asla yumuşamayın o kritere uymayanı peri padişahının kızı da olsa almayın. evlilik sexe indirgenecek bir kurum değil bazen 1 hafta yanınızda yatsa aklınıza bile gelmez sevişmek ama ten uyumunuz varsa ve seviyorsanız o zamanda zamanı olmaz sevişmenin.

    ALLAH HERKESE MUTLU HUZURLU BİR YUVA NASİP ETSİN.




  • yav he he hep pişman zaten hayat size güzel evde karısı var dışarda kızlara bakamıyormuş laflara bak

    bekar olarak toplum baskısından nefes alamıyoruz dışarda

    33 yaşındayım evlenmeyin lan sonra boşanıyorsunuz bizim gibi sorunlu tipler toplumda serseri mayın gibi tek başına kalmak zorunda kalıyor

    annemle babam 3 yaşında boşandılar hayatımın içine ettiler şu yaşıma gelene kadar 3 yaşımdan beri toplum tarafımdan dışlanarak buyudum evlenmeyin lan boşanıcaksanız çocuk yapıyorsunuz sonra acısını çocuklar çekiyor...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.