Şimdi Ara

Evlenecek Gençlere <Nacizane> Tavsiye Başlığı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
26
Favori
4.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle anne-babanızla oturmayın, mümkün olduğu kadar uzak olun. Siz ailenizi çok sevseniz bile daha sonra eşiniz veya anne-babanız arasında seçim yapmak zorunda kalırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_

    35 yaşında Aklı başında :) 2. evliliğini yapmış bir insan olarak nacizane tavsiyelerim :

    - Arkadaşlar ilk evliliğimi 6 yıl çıktığım, son 3 yılını aynı evde beraber yaşadığım insanla yapmıştım .

    Yani şu anda size en mantıklı gelecek evlilik sürecini yaşamıştım .

    Hatta Düğün, eşya vs masrafını da toplamını ödemiş daha sonra 1/3 ü kız tarafına 1/3 ü erkek tarafına 1/3 ü de kendim olmak üzere 3 parçaya bölmüştüm . - Yani ideal olan -

    Sözü de çok uzatmadan biten evliliğimden aldığım dersler neticesinde hemen konuya gireyim .

    - Sevgili iken karşı tarafın sizi sevmesi en önemli kriterdir. hatta bazı hatalarına " ama beni seviyor " diyerek göz yumarsınız fakat
    evlendikten sonra en önemli kriter " Saygı " dır . Sizi seven bir insan size ve ailenize saygı göstermiyorsa o evlilik biter..

    - Sevgili iken önemli olan sevgilinizin ruh hali ama evlendikten sonra işin içine Eşinizin Babası, Anası Danası vs giriyor
    o yüzden evlenmeden önce ailesine çok önem vermeseniz de evlendikten sonra bunlar problem olarak size yansıyor..

    - Sevgili iken ilişkinize karışmayan kız tarafı evlendikten sonra "Aman kızım kendini ezdirme ", " Aman kızım sesini çıkar sende vs" diyerek kızı gazlıyor e eşinizde hafif gaza gelen bir tipse evliliğiniz bitiyor.

    - Sevgili iken zevk olarak yapılan seks evlendikten sonra ödül olarak yapılıyor ve kadın tarafı bunu kullanmaya başlıyor doğal olarak erkek bu dümeni anlayınca evlilik bitiyor.

    - Sevgili iken aman adımız çıktı bunu kaçırmayım diye yelkenleri suya indiren kadın tarafı evlendikten sonra yuları elime aldım şimdi intikam zamanı olarak işe soyunuyor ve evlilik bitiyor ..

    - Sevgili iken kendine bakan ve bakımlı olan erkek veya kadın evlendikten sonra bakımsız sirk maymunlarına dönüyor +15 er kilo alıyor makyaj yapmıyor evde donla geziyor sonuç : evlilikler bitiyor ...

    velhasıl ben bunların bir çoğunu yaşadım bir kısmını da çevremden gördüm evliliğin devam etmesi veya etmemesinin zeka
    vs ile ilgisi yok köylü Mehmet ağanın oğlu evliliğinde "Kaynana dırdırı" çekiyorken benim ÖSS 5. olmuş teyze oğlum da ÖSS 1. olmuş eşinden " Kaynana Dırdırı" yüzünden ayrıldı :)


    Sözün özü :

    Arkadaşlar iyi sevgili olmak demek iyi Karı koca olacağınız anlamına gelmez.
    O yüzden evlenmek istediğiniz insanı seçerken

    Saygılı olmasına, Ailesinin etkisi altında kalmayacak kadar kendi ayakları üzerinde olmasına,
    Stabil olmasına ( Gülerken birden ağlamaya başlamamasına ) , Anne Babasının görgü, adap ve tavrına
    kısacası sizin dışınızdaki hayatına dikkat edin ..

    Allah yolunuzu açık etsin
    Allah iyilerle karşılaştırsın .




    Hepsine katılmakla birlikte birkaç tane ek yapayım dedim.

    -Sevgiliyken sevgilinizin ailesini, yaşam tarzlarını, birbirlerine davranışlarını çok fazla önemsemiyorsunuz, bazı şeyleri görmezden geliyorsunuz. İlerde evlenince aynı şeyleri yaşama olasılığınız çok yüksek. Evleneceğiniz insanın ailesini, onlarla ilişkisini dikkatli analiz edin.

    -Kavga tabii ki olacak ama küslükler uzun sürüyorsa, karşınızdaki insan küçücük şeyleri uzatıyor ve büyütüyorsa ondan kesinlikle uzaklaşın.

    -Kesinlikle problemlerinizi diğer insanlarla çok fazla paylaşmayın, hep önünüze servis edilir, kendi aranızda halletmeyi bilin.

    -Evleneceğiniz insan kendiyle barışık olmalı, siz elinden tutup onu mutlu edemezsiniz, kendi kendine mutlu olabilmeli, pozitif olmalı.

    -Fedakarlıklar karşılıklı olmalı, kendinizden fazla verirseniz verdiğiniz kadar problem yaşarsınız ilerde.

    -Babasız büyümüş bir kızı eş olarak tercih etmeyin, bir yanları eksik oluyor, problemli oluyorlar, psikolojileri bozuk oluyor. İstisnalar olabilir ama benim tecrübelerim bu yönde.




  • Bende 2 yılı aşkın süredir evliyim Allah'a şükür kendi evimizde oturuyoruz çocuk yok aileme 2 sokak mesafedeyim.

    4 yıllık bir çıkmanın ertesinde evlendim 2 yılda oldu aşağı yukarı 6 yıldır tanısıyoruz yani.

    Genel olarak benim söyleyeceklerim, çıkarken zaten anlıyorsunuz karşınızdaki kişinin size, ailenize, düüncelerinize saygı duyup duymayacğını yada birşey olduğunda size destek verip vermeyeceğini. Bir sevgilini var ise ve sizi seviyorsa, (bunu gözlerine baktığınızda dahi çok rahat anlayabilirsiniz) size saygı duyuyorsa, hayata bakış açısından anlaşabiliyorsanız ki bu dolaylı olarak ailenizle anlasıp anlasamayacağınızıda belirleyecektir doğru kişiyle berabersinizdir. Böyle bir kişi ise karşınızdaki onu üzmemeye güvenini kırmayaya çalışın çünkü güven en önemli koşuldur bence bu zamanda evlilik için. Dışarda evlilik dışı ilişkilerin gitgide normal birşeymiy gibi yansıtıldığı gerçeğini düşünürsek de, son olarak bnm söyleyeceğim şey doğru kişiyi buldugunuzda onu bırakmayın..




  • Kadın ne zaman ekonomik özgürlüğünü kazandı işte o zaman boşanma olayları arttı..(özgürlüğünü kazanmasın demiyorum)
  • valla şu anda 25 yaşındayım bu evlilik işi benim kafama çok takılıyor bu zamanda bayanlar çok paraya düşkün çok geveze çok saygısız ve çok çenesi düşük oluyor

    ne yapacağımı şaşırdım şu ana kadar hiç ilişkim olmadı bir bayanla görücü usulü ile evlenmekte bana pek mantıklı gelmiyor ama yapacak bişeyde yok

    kısacası evli olmayan erkekler işimiz çok zor





  • 4 yıl görüştük...Görücü usülü evlenmedim...Evlenirmiydim evet...

    Görece bir kavram-
    1-Bulursun,seversin ,ciddiyete gidersin,ailelere açılırsınız,ve evlenirsiniz---Sonuç Kafa yapın tutarmı tutmazmı evlendiğinde anlarsın
    2-Tanıştırırlar,görüştürürler,seversiniz,bu işin gideceğine inanrsınız ve evlenirsiniz---Sonuç Kafa yapın tutarmı tutmazmı evlendiğinde anlarsın

    Çevremizde çok var böyle örnekler
    Ben her iki kesiminde aile kavramını ne şekilde aldığına,yani yetiştiği ortamın nasıl olduğuna bağlıyorum..adam umursamaz,evine bakmaz,eşini meta olarak görür..ama kadına denmiştirki o senin reisin--erkeğin--kocan der aiilesi....(Mıçayım öyle erkeğe)

    Kadın kafasına göre takılır--günler yapar--gezmelere gider-akşam ne kapı açan var ne güler yüz nede zaten yapılmamış olan yemeğin sofrası..

    Ya ben yazdıkça işin içinden çıkamaz bir hale gidiyor..meğer Bizim hamınlarımız başımızın tacıymış haberimiz yok..
    Devam edelim

    Allay Evleneceklerin kalbine göre versin nediyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master1 -- 26 Haziran 2013; 14:06:14 >




  • mesjaım dursun
  • karşı tarafın hareketleri çok uç noktalarda dikkat çekici değilse malesef analiz yapmak mümkün olmuyor o kafayla. Allah hayırlısını versin deyip olaya dalmak lazım bence
  • Çok gerekli bi konuydu gerçekten, yazılan her şeyi okuyacağım..
  • takip
  • "4 yıl çıktım evlenince ne olduğunu anladım" diyenlerin bence ciddi iletişim problemi var.İnsanlar ilişkide ciddi iseler neden her şeyi konuşup birbirlerini anlayarak evlenme kararını vermiyorlar?Evlenince ne olacak diye heyecan yaşamak mı istiyorlar anlamadım ben.Konuşun sorun birbirinize bundan basit ne var.Bana göre herkes işin büyüsüne kapılıp gerçek hayata dair oluşabilecek durumların önceden değerlendirmesini yapmayı unutuyor.Bu durumda da sürprizlerle karşılaşılıyor tabi.Benim tecrübem yok bu konuda sadece tahmin yürütüyorum.
  • "4 yıl çıktım evlenince ne olduğunu anladım" diyenlerin bence ciddi iletişim problemi var.
    Sence bukadar yıl 2 insanın nasıl iletişim problemi olabilir...??

    Cevabını vermişssin ....
    Benim tecrübem yok bu konuda sadece tahmin yürütüyorum

    2 kişi ister ve onların istekleriylemi biter bu iş sanıyorsun
    İlginç gelebilir ...TRT1 deki 80 ler dizisinin dün akşamki bölümünü seyredersen ne demek istediğimi anlarsın
    Saygılar
  • Askere gitmeden once evlenmeyi hic dusunmuyordum anladimki bu hayat yannliz gecmez gerekirse banka soyarim yine evlenirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu tutar, ikinci sıradan yerimi alayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: master1

    Herşey erkektemi bitiyor ...!!!
    Evlilğimizin ilk yıllarında yaşadığımız ekonomik kriz ve bunun yanında tek evlat oluşum eşiminde tek kız evlat oluşu gelin kaynana---dünür denkleminde işin içinden çıkılmaz hale gelmişken..Annemin bir lafı deprem etkisi yaratmıştıki ,eşim bu saatten sonra imkanı yok beraber olamıyız demesiyle radikal karar almak durumunda kaldım..
    Eşimle nekadar konuştuysamda ikna edemedim..annesine giden eşim,beni yanlız bırakmış annemlede ipleri kopartmıştım..bir gece aldığım karar hayatımın kumarı olacaktı..sabah erken bir nakliye aracıya beraber evi komple avrupa yakasından anadolu yakasına taşıdım..Eşimi aradım sen bilirsin dedim ve beklemeye başladım...o günün akşamı eşim ağlayarak geldiğinde ailenin nedemek olduğunu öğrendim...Şuan kiraya gittiğim evin sahibiyim..
    Ya gelmeseydi !!!!

    Allah kadına 9 nefis 1 akıl
    erkeğe de 9 Akıl 1 nefis vermiş..
    Kadın 1 aklıyla 9 nefsine sahip çıkarken erkek 9 aklıyla 1 nefsine sahip çıkamazmış..




    Bilmem inanacak mısınız ama son yazdığınız söz tüylerimi diken diken etti. Yaşım 21, babamı 11 annemi de bu yıl(21) yaşımda kaybettim. 7 aylık güzel bi birlikteliğim var. Burçlara inanır mısınız bilmiyorum ama o Aslan-Tek çocuk ve çerkes, yani sağolsun bütün aksi şeyler toplanmış durumda. Ben de bir erkeğin olabileceği en lanet burç Balık. Ama inanın herşey ama herşey ''DÜRÜSTLÜKte'' bitiyor. Biz birbirimize dürüstüz en kötü en salakça şeyleri bile büyük bi dürüstlükle söyleyebiliyoruz. Şahsen ben en önemli şeyin bu olduğunu düşünüyorum. Keza birbirine güvenen iki insandan ne kadar kötü bi ilişki doğabilir.

    Belki yaşımı küçük görüp evlilik konusunda yorum yapmamam gerektiğini savunacak çoğu kişi ama inanın hayat sizi, sizden aldıklarıyla öyle bir büyütüyor ki bazen 40 yaşında adamın söylediği sözleri, 60 yaşında adam tecrübesiyle hareket ediyorsunuz. Allah herkese hayırlı yuva nasip etsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_

    35 yaşında Aklı başında :) 2. evliliğini yapmış bir insan olarak nacizane tavsiyelerim :

    - Arkadaşlar ilk evliliğimi 6 yıl çıktığım, son 3 yılını aynı evde beraber yaşadığım insanla yapmıştım .

    Yani şu anda size en mantıklı gelecek evlilik sürecini yaşamıştım .

    Hatta Düğün, eşya vs masrafını da toplamını ödemiş daha sonra 1/3 ü kız tarafına 1/3 ü erkek tarafına 1/3 ü de kendim olmak üzere 3 parçaya bölmüştüm . - Yani ideal olan -

    Sözü de çok uzatmadan biten evliliğimden aldığım dersler neticesinde hemen konuya gireyim .

    - Sevgili iken karşı tarafın sizi sevmesi en önemli kriterdir. hatta bazı hatalarına " ama beni seviyor " diyerek göz yumarsınız fakat
    evlendikten sonra en önemli kriter " Saygı " dır . Sizi seven bir insan size ve ailenize saygı göstermiyorsa o evlilik biter..

    - Sevgili iken önemli olan sevgilinizin ruh hali ama evlendikten sonra işin içine Eşinizin Babası, Anası Danası vs giriyor
    o yüzden evlenmeden önce ailesine çok önem vermeseniz de evlendikten sonra bunlar problem olarak size yansıyor..

    - Sevgili iken ilişkinize karışmayan kız tarafı evlendikten sonra "Aman kızım kendini ezdirme ", " Aman kızım sesini çıkar sende vs" diyerek kızı gazlıyor e eşinizde hafif gaza gelen bir tipse evliliğiniz bitiyor.

    - Sevgili iken zevk olarak yapılan seks evlendikten sonra ödül olarak yapılıyor ve kadın tarafı bunu kullanmaya başlıyor doğal olarak erkek bu dümeni anlayınca evlilik bitiyor.

    - Sevgili iken aman adımız çıktı bunu kaçırmayım diye yelkenleri suya indiren kadın tarafı evlendikten sonra yuları elime aldım şimdi intikam zamanı olarak işe soyunuyor ve evlilik bitiyor ..

    - Sevgili iken kendine bakan ve bakımlı olan erkek veya kadın evlendikten sonra bakımsız sirk maymunlarına dönüyor +15 er kilo alıyor makyaj yapmıyor evde donla geziyor sonuç : evlilikler bitiyor ...

    velhasıl ben bunların bir çoğunu yaşadım bir kısmını da çevremden gördüm evliliğin devam etmesi veya etmemesinin zeka
    vs ile ilgisi yok köylü Mehmet ağanın oğlu evliliğinde "Kaynana dırdırı" çekiyorken benim ÖSS 5. olmuş teyze oğlum da ÖSS 1. olmuş eşinden " Kaynana Dırdırı" yüzünden ayrıldı :)


    Sözün özü :

    Arkadaşlar iyi sevgili olmak demek iyi Karı koca olacağınız anlamına gelmez.
    O yüzden evlenmek istediğiniz insanı seçerken

    Saygılı olmasına, Ailesinin etkisi altında kalmayacak kadar kendi ayakları üzerinde olmasına,
    Stabil olmasına ( Gülerken birden ağlamaya başlamamasına ) , Anne Babasının görgü, adap ve tavrına
    kısacası sizin dışınızdaki hayatına dikkat edin ..

    Allah yolunuzu açık etsin
    Allah iyilerle karşılaştırsın .




    bu yazılanlara katılmamak elde değil ; gerçekten isabetli bir tetkik olmuş.

    fakat 9 yıl boyunca bunları nasıl farketmediniz bu ilginç geldi bana ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnevel92

    damat adayları önden buyurun

    4-5 sonra inşallah. . .
  • :)
    konu güzel ama artık kadınlar kadınlığını adamlar adamlığını bilmiyor.

    Tavsiye ile ilişki yururmu abi herkes hayatını kendi şartlarına göre yaşıyor kimsenin bakış açısı bir değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlenirsem editlerim belki
  • bişey sorcam,


    lise mezunu biriyle üniversite mezunu biri sıkıntılı olur mu?


    ama aynı şeyler mutlu olabilen birbirlerini anlayabilen insanlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.