Şimdi Ara

Evimdeki Küf Sorunu İçin Ne Yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yaklaşık 5 ay önce sıfır daire aldım. yüksek girişin altı bahçe katı, kuzey taraf pek güneş görmüyor. günde 2 - 3 saat. yan binaya yapışık. yan bina da yaklaşık 4 yıllık bina. hiçbir tarafında toprağa gömülü kısmı yok. arka bahçe 5 mt yan taraf bizim arsadan 3 mt boşluk var.
    Soruma gelince. mutfak hariç bütün heryer küf oluyor. hiçbir su kaçağı vs. yok. ancak sürekli bazanın çekyatların altları, fortmantonun arkası, elbise dolabının arkaları yanları, süpürgelikler ve kapı pervazları vs. yemyeşil oluyor ve evim çok ama çok kötü kokuyor. siliyoruz 2-3 hafta sonra yine aynı. Yemyeşil ince yosunumsu şeyler oluyor hep. dün gece 1 saat evde zor uyudum kokudan mecburen gidip mutfakta yere yattım.

    Bu konuda neler yapabilirim. İçten mantolama yap dediler ancak işe yarar mı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.







  • evinizde nem sorunu var, havalandırmanın yetersiz zemin için yeterli yatılım yapılmamış belkili. nem alma cihazı işinizi bir parça görür ama evde hava akımı sağlayın pencerelere pervaz benzeri sistemler açarak nemli havayı tahliye edin, banyo ve tuvalet bir ise havalandırma bacasına fan takarak hava sirkülasyonu artırılabilir mufakta pişen yemegin nemi buharı içeri doluyordur mutfak kapısı kapalı ve aspiratör açık olmalı su ile temas eden banyo mutfak kapıları kapalı olmalı. küfe karşı özel yalıtım ve boya malzemeleri alınmalı. deneme yanılma yoluyla başarabilirsiniz, eger kışım oluyorsa sıcaklık farkından oluyordur. mantolama olayına hemen geçmeyin derim.
  • Ciddi oranda nem var anlattığınıza göre. Bu da izolasyon sıkıntısı var demektir, eksik malzeme veya hatalı uygulama olabilir. Daire satışı yapan firma bu sorunu halletmek zorunda. İşinizi sağlama alın, avukat aracılığı ile belli bir süre içerisinde gerekli işlemlerin yapılmasını, aksi halde adli işlemleri başlatacağınızı tebliğ edin. Tüketici mahkemesine müracaat edin gerekirse, peşini bırakmayın. Çünkü yeni binalarda olabilen izolasyon sorunlarını genellikle satıştan sonra geri dönüp firmalar ilgilenmezler, ya da ısrar üzerine bir usta gönderir göz boyamalık geçici bir çözüm uygular.

    Ev içerisindeki nem ve küf sağlığınızı etkiler, yağışlı döneme girmeden sorunun çözülmesinde fayda var. Bu süre içerisinde evinizi iyice havalandırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forester-14 -- 11 Eylül 2014; 10:04:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nem değil rutubet hocam duvar komple kazılıp tekrar sıva yapılacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Show_Me S kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözebildiniz mi? Sorun çözüldü ise nasıl bir yol izlediniz? Aynı problemler bende de var. Cevabınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fkocbas

    Sorunu çözebildiniz mi? Sorun çözüldü ise nasıl bir yol izlediniz? Aynı problemler bende de var. Cevabınızı bekliyorum.

    Siz çözüm bulabildiniz mi
  • Yeni bitmiş binalarda bu problemlerin sebeplerinden birisi de prizini almış betonun içindeki suyu atmasından kaynaklanır, toprağa gömülü katların dış duvarları genelde betonarme perde olur. Bu beton duvarların içindeki suyu atması 6 ay-1 yıl sürer, binalara biter bitmez oturmak doğru değildir.
  • inanmayın 10 yaşında evimizde aynı şekildeydi...
    güneş almayan yerde rutubet olur nem olur örümcek olur...
    her yol olur anadın mı :D
  • ÇÖZÜLDÜ :
    ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM Kİ YAKLAŞIK 2 YILIM RESMEN BANA ZEHİR OLDU. BAZA ELBİSE DOLABI ÇEKYATLARIN ALTLARI VE YATAĞIM RESMEN ZEHİR KOKUYORDU. NEM ALMA CİHAZI BANA ÇOK YARDIMCI OLDU. OLEFİNİ DİYE Bİ MARKA ALDIM EVDE AÇTIĞIMDA EN AZINDAN 4-5 GÜN EVDE RAHAT EDEBİLİYORDUM. BAŞKA MARKALARDA VARDIR ONLARDA AYNI İŞİ YAPIOLAR ZATEN.
    SONUÇ OLARAK TAM 2 YIL SONRA KENDİLİĞİNDEN BÜTÜN KOKU VE KÜFLENME YOK OLDU. BAHÇE KATI EVİM TOPRAĞA GÖMÜLÜ DEĞİL ANCAK ALT KAT PERDE BETON OLDUĞUNDAN OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ŞÜKÜRLER OLSUN KURTULDUM BU DERTTEN. ŞİMDİ ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN RAHATIM. İNŞALLAH KİMSE BÖYLE BİR SIKINTI YAŞAMAZ...
    BU ARADA İSKANI ALAMADAN MÜTEAHHİT İFLAS ETTİ KALDI BİZİM BAŞIMIZA ONUNLA UĞRAŞIYORUZ. ŞU İSKANI ALSAK DA BAHÇE KAPISI AÇIP HEP BERABER Bİ ÇAY İÇSEK.... SAĞOLUN HEPİNİZ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Show_Me -- 12 Mayıs 2017; 12:39:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.