Şimdi Ara

Eve Proxy Sunucu Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evde statik ip kullanıyorum ve güvenlik amacıyla bazı sitelere sadece evimden erişebiliyorum. Sitelere erişim sadece evde kullandığım ip adresine tanımlı. Fakat dışardan çalışmam gerektiğinde sitelere bağlantım olmadığı için işlerim aksıyor.

    Şimdi gelelim asıl soruma; Eve ufak çaplı bir proxy sunucusu kurabilir miyim? Böylece dışardan sitelere bağlanmak istediğimde önce evde kullanmış olduğum ip adresine sahip olacağım (bir doğrulama veya şifre ekranı muhakkak gerekiyor evde kullandığım ip'ye geçiş yapmak için) daha sonrasında da kısıtlandırılmış sitelere erişim sağlayacağım. Bunu yapmak için neler gereklidir? Var mı proxy sunucularıyla alakalı bilgisi olan?

    Not: TeamViewer gibi uzak masaüstü bağlantısı yapan uygulamaları önermeyin lütfen.



  • https://openvpn.net

    Google'dan da Open VPN Nasıl Kurulur / Open VPN Kurulum Yardımcısı gibi aramalarla yada Open VPN web sitesinde İngilizce dökümanlarla istediğinizi yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Definitive©

    https://openvpn.net

    Google'dan da Open VPN Nasıl Kurulur / Open VPN Kurulum Yardımcısı gibi aramalarla yada Open VPN web sitesinde İngilizce dökümanlarla istediğinizi yapabilirsiniz.

    merhaba internette linux sunucular üzerine kurulumlardan bahsedilmiş. bu openvpn kurulumu yapambilmem için işletim sisteminin linux mu olması gerekiyor? windows kurulumlarını göremedim.
  • Linux üzerinde çalışıyor. Windows işletim sistemi üzerinde çalışabilecek bir VPN Server yazılımı ve buna bağlı bir client bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Definitive©

    Linux üzerinde çalışıyor. Windows işletim sistemi üzerinde çalışabilecek bir VPN Server yazılımı ve buna bağlı bir client bilmiyorum.

    Bu durumda proxy sunucusu kurmak daha mantıklı değil mi? hem VPN de olduğu gibi herhangi bir client'e ihtiyaç duymayız hem de yine aynı şekilde kullanıcı adı ve şifre doğrulamasıyla uzak bir sunucu ip'si üzerinden internete çıkış sağlayabiliriz.
  • seferdemirci kullanıcısına yanıt
    https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN14U/

    bu tarz bir ürünün vpn server üzelliğini kullanarak istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.
  • OzgrTM kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. bu ürünü biraz araştırayım ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.