Şimdi Ara

Evden Kaçalım - Gerçek Evden Kaçış Oyunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gerçek evden kaçış oyunlarını, puanlamalarını ve yorumlarını bulabileceğiniz en doğru adres.

    http://www.evdenkacalim.com

    Nedir evden kaçış oyunu?

    Evden kaçış oyunu ilk olarak sanal ortamda oynanmaya başlamış ardından Japonya’da gerçek bir evde oynanmaya başlaması ile tüm dünyayı saran grup halinde oynana bir oyundur.

    Genellikle 2-5 kişilik gruplar halinde oynanır. Oyuncular gizemlerle dolu bir evin içerisine girer ve kapı üzerlerine kilitlenir. 1 saat içerisinde oyuncular sırları çözerek evden kaçmaya çalışırlar.

    Polisiye roman ve korku filmi karışımı bu oyun güzel bir hikayesi ve dekorasyonu olan yerlerde oldukça keyifli bir oyundur.

    İngiliz yazar Agatha Christie‘in eserlerinden ilham alınarak geliştirildi. Agatha Christie polisiye roman konusunda önde gelen yazarlardan biridir. Eserlerindeki gizemli hikayeler evden kaçış oyunları için bir başlangıç oldu.

    Gerçek hayatta ilk uygulaması ise Hong Kong’da öğrenciler için düzenlenen bir kampın grup faaliyeti olarak gerçekleştirildi.

    Şuanda ciddi bir iş alanı seviyesine gelen evden kaçış oyunu ilk olarak Japonya’da gerçek evden kaçış oyunu ismi ile Takao Kato tarafından geliştirildi. 2008 yılında başladığı bu iş şuana kadar iki yüz binden fazla katılımcı ile Çin, Tayvan, Singapur ve ABD’de devam etti.

    Ülkemizde ise ilk olarak İstanbul’da uygulanan bu oyun şuan bir çok ilde bulunmaktadır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.